Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Kimberly. Ze deelt wat haar favoriete shops zijn, of zij haar dochter wel of niet in beeld brengt op social media en meer. Lees je ook weer mee? 

>> LEES OOK: Leuke poef gespot

Even voorstellen: mom Kimberly

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Hi, ik ben Kimberly, ik ben 33 jaar en ik woon in Velserbroek. Dat is een klein dorp tussen Haarlem en IJmuiden. Ik ben getrouwd met Patrick en samen hebben wij een dochter van 5 jaar, Evi.

Wat is jouw favoriete shop?
Oef, dat is een lastige. Ik hou namelijk enorm van shoppen. Online shoppen vind ik fijn bij Wehkamp en bij H&M. Fysiek shoppen voor mijzelf vind ik fijn bij een lokale winkel in IJmuiden: Steffenie’s closet. En voor Evi winkel ik graag bij Seven Days in Santpoort.

Uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Ik geniet er ontzettend van om met Evi naar de kinderboerderij of een pretpark te gaan. Samen lekker eropuit en picknicken vind ik ook heel fijn, het liefste bij een plek waar Evi kan spelen. Het hoeft allemaal niet zo gek. Je kinderen vinden het vaak al heerlijk om gewoon tijd met jou te kunnen doorbrengen. Wij wonen op zo’n 25 minuten fietsen van het strand. In de zomer gaan we daar dan ook vaak heen. Evi kan er heerlijk spelen en ik lees wat, ik speel wat met Evi en we eten een bak kibbeling. Na zo’n dag met z’n tweeën weer terugfietsen en kletsen maakt me heel gelukkig.

Wat doe je het liefste thuis met je kids?
Samen bakken met Evi vind ik erg leuk. Kleuren en lezen doe ik ook graag met haar. Maar ook samen een film kijken vind ik heel leuk. De laatste tijd sporten we ook samen thuis. Ik doe mee aan een thuissportprogramma en Evi vindt het heel gezellig om dan samen te sporten. Het duurt drie keer zo lang, maar het is voor mij een stok achter de deur. Dat ik mezelf dan op “Kinderen voor kinderen” aan het opdrukken ben, neem ik maar voor lief. We hebben pret en dat vind ik het belangrijkste.

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Tegenwoordig zijn wij wel redelijk uit de schema’s, maar we hadden voorheen wel altijd een schema. Of misschien is “een richtlijn” een meer passende term. Nu nog steeds proberen we Evi in de week om 19.00 uur en in het weekend om 19.30 uur in bed te leggen, maar wordt het later, dan is er geen man overboord. We proberen Evi te volgen en in te schatten wat zij aankan of waar ze behoefte aan heeft. Qua eten is het tegenwoordig vooral ontbijt, lunch en avondeten. Tussendoortjes zijn er wel, maar we proberen het bij één gezonde snack en één koekje/snoepje te houden.

Wat is het lievelingsgerecht van Evi?
Pizza! Maar patat met een frikandel is een goede tweede. Als ze iets gezonders moet kiezen, gaat ze voor een hartige spinazietaart of doperwten, vlees en aardappelen. 😉

Opvoedstijl

Wat is jouw opvoedstijl?
Ik val een beetje tussen van alles in, denk ik. Ik kan streng zijn, maar ik vind het ook heel belangrijk dat Evi zich gehoord voelt, dat zij weet dat haar mening ertoe doet. Dat ze niet altijd haar zin kan krijgen, hoort daar ook bij, maar ik probeer een gulden middenweg te vinden. Als ze nog wat langer wil douchen, is dat ok, maar dan kan het wel zijn dat we maar een kort verhaaltje voorlezen. Die keuze leg ik dan voor en dan is het aan Evi om te beslissen. Volgens mij leert zij zo keuzes te maken en bovendien ontdekt ze dat die keuzes ook gevolgen hebben. Baalt ze er achteraf van, dan leert ze dat ze de volgende keer een andere keuze moet maken.

Ook met kleding kiest Evi al sinds haar tweede mee. Het begon met kiezen tussen twee jurkjes. Nu geeft Evi zelf aan wat ze de volgende dag wil aantrekken. We kiezen samen, maar ik stuur wel en heb de laatste beslissing. Zo hebben we de volgende dag in ieder geval geen gezeur over kleding en voelt zij de ruimte voor haar eigen mening. Uiteindelijk zijn wij altijd de beslissende factor, maar ik wil haar meegeven dat ze een eigen persoonlijkheid heeft, en haar eigen smaak en keuzes. Dat deze niet altijd met die van mij overeenkomen, is ook prima.Kimberly

Ik denk dat liefdevol en respectvol zijn naar elkaar wel centraal staat bij ons. We zijn alledrie sterke persoonlijkheden en dan is het wel belangrijk dat je elkaar de ruimte daarvoor geeft. Anders botsen we alleen maar en dat vindt niemand gezellig. 🙂

Herkenbaar

Staat jouw kind herkenbaar op foto’s die je online plaatst?
Nee. Op “Beebs and Moms” en alle social media die erbij hoort deel ik Evi niet herkenbaar. Ooit zette ik haar wel met foto’s op mijn privé-Facebookprofiel, maar ook dat doe ik niet meer. Ik ben me er steeds meer van bewust dat wat ik op internet zet, gevolgen voor haar heeft. Daarom heb ik er -in overleg met Patrick- voor gekozen om haar niet herkenbaar te delen. Ook let ik op wat ik over haar schrijf. Ik moet er niet aan denken dat mensen later haar kunnen pesten met wat ik over haar heb geschreven. Ieder moet die keuze voor zichzelf maken hoor, maar mijn keuze is dus om het niet te delen.

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Probeer niet te veel te vergelijken met anderen. Iedereen doet het op zijn eigen manier. En: volg je hart! Doe wat goed voelt voor jou en wees niet bang om anderen om hulp te vragen. Je kunt niet toveren en je kunt niet alles tegelijk. Soms is de koek even op, maar kan een ander je net dat duwtje geven dat je nodig hebt om in de juiste richting te gaan.

 

Naast moeder zijn heeft Kimberly ook haar eigen mamablog. Ontzettend leuk om die te volgen. Dit is de link ernaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code