Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Ilse. Ze deelt wat haar favoriete shop is, wat zij standaard meeneemt in haar tas, welke mooie tips zij aan iedere moeder wil meegeven en meer. Lees je ook weer mee? 

Even voorstellen: mom Ilse

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Hi lieve allemaal, ik ben Ilse (25 jaar) en ik woon samen met Erik Jan (30 jaar) en Lars (5 maanden) in Zevenaar. Dat ligt tussen Arnhem en de Duitse grens. Ik kom oorspronkelijk uit Harderwijk, maar ik ben voor Erik Jan naar deze omgeving verhuisd. Hoe wij elkaar dan kennen? Haha, heel modern, via het internet. Ik was daar helemaal niet van, maar zoals veel jonge meiden deed ik dit voor de lol. En ja, dan vind je ineens ‘de ware’. Wie had dat gedacht? We kunnen er na zoveel jaar nog steeds om lachen. Verder hebben we twee Britse Korthaar-katten, Pip en Puk, van alweer drie jaar oud. Echte knuffelkontjes zijn het ook.

Blog

Afgelopen december zijn wij de trotse ouders van Lars geworden. Ik geniet enorm van dit kleine mannetje, van ieder sprongetje en vooral van die lachjes! Op dit moment ben ik thuis om voor Lars te zorgen (voorheen was ik leerkracht op een basisschool) en zoals je misschien al kan raden, vind ik dit heerlijk! Wel ben ik de blog Hallo lief kleintje begonnen om naast Lars nog een beetje mijn eigen ding te hebben. Het begon bovendien ook te kriebelen om over mijn eigen ervaringen met betrekking tot de zwangerschap en het moederschap te gaan schrijven. Ik geniet enorm van het schrijven en toen ik deze rubriek tegenkwam, wilde ik er maar wat graag aan meewerken. Verder heb ik nog hobby’s als koken, yoga, reizen en films en series kijken. Echt een mama, hé? Haha.

Favoriete shops

Wat is jouw favoriete shop?
Oh, met stip op één is dat Noppies! Zowel de winkels zelf als de webshop. Ik ben gewoon heel erg fan! Voor andere spullen voor Lars ga ik het liefste naar Babypark of bestel ik bij bol.com. In de stad kan ik de Hema echt niet overslaan. Ik vind dat ze hier zulke leuke en praktische dingen hebben. 

Voorbereiding op de bevalling

Hoe bereidde je je voor op de bevalling?
Ik probeerde me vooral niet druk te maken over de bevalling. Ik las heel graag tijdschriften en blogs over zwangerschap, maar absoluut niets tot weinig over de bevalling. Dit begon ik pas te doen toen ik 35 weken zwanger was en een informatiedag van het ziekenhuis bijwoonde. Toen kreeg ik betrouwbare informatie. Dus het internet heb ik echt ontweken wat de bevalling betreft. Vanaf 35 weken ging ik aan de slag met een geboorteplan en dacht ik na over wat ik wilde in bepaalde situaties. Ook al loopt het toch niet zoals je je vooraf bedenkt, het is wel fijn om te weten waar je aan toe bent en wat je wensen zijn. 
Verder heb ik me voorbereid door zwangerschapsyoga te volgen en dit heeft me echt enorm geholpen! De ademhalingstechnieken heb ik kunnen gebruiken tot en met 8 centimeter ontsluiting. We volgden ook een cursus ‘Basis voor je baby’ en een informatiebijeenkomst over de bevalling. Erik Jan en ik waren allebei goed voorbereid.

Onmisbare items

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Ik heb niet één onmisbaar item, maar wel een aantal:
  • Ewan het schaap (met baarmoedergeluiden). Dit knuffelbeestje gebruikten wij vier maanden lang bij Lars’ slaapje. We zetten het schaap aan en dan kwamen er baarmoedergeluiden/hartkloppingen uit. Daar werd Lars heel rustig van en hij viel dan goed in slaap. Zonder het schaap was hij veel onrustiger. Het is trouwens ook gewoon een heel lieve knuffel. Nu gebruiken we hem soms nog als Lars onrustig is.
  • Hydrofiele doeken. Die zijn gewoon echt onmisbaar! Een XXL-hydrofieldoek is trouwens geweldig na het badje.
  • Een new born set op de kinderstoel. Zo kan Lars gezellig bij ons aan tafel zitten en het is ideaal voor het geven van een hapje.
  • Een flessenwarmer. Als je snel je flesje wilt opwarmen, is dit echt handig.
  • Een babynestje. Lars sliep het beste dichtbij ons en dit was de uitvinding daarvoor. Zo sliep hij vrijwel overal.
Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Ik heb altijd een hele luiertas vol! Een extra setje kleding, Lars’ drie favoriete speeltjes voor onderweg, een flesje, een thermosfles met water op temperatuur voor het maken van de fles, voeding, hydrofiele doeken, een slabbetje, een verschoningsmatje en een wegwerpmatje, een speentje, een luieretui met luiers en billendoekjes. Dit zit er standaard in. Soms krijg ik mijn tas niet eens meer dicht, maar ik ben tot nu toe in elk geval nog nooit iets tekortgekomen

Favoriete items

Welk item heb je het meest gebruikt?
Ewan het schaap, absoluut! Maar eigenlijk alle items die ik hierboven heb beschreven. Ze zijn niet voor niks onmisbaar voor mij. 
Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Dat is een knuffelpaard, met een hengsel om vast te pakken, rammelende blokjes en een spiegeltje. Die moet overal mee naar toe! 

Eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes
Lars kreeg als allereerste hapje wortels. Daarna volgden sperziebonen en doperwtjes. Olvarit vindt hij trouwens lekkerder dan zelfgemaakte hapjes, maar die krijgt hij niet altijd. En die gezichten die hij bij het hapje maakt, haha, geweldig!

Schema

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Sinds het enigszins mogelijk was, doen wij eigenlijk alles op gevoel. Eerst moesten we echt om de drie uur voeden, maar Lars gaf al snel zelf goed aan wanneer hij wat nodig had. En er zit regelmaat in, heel fijn dus. Ons schema (eigenlijk dus Lars’ schema) is als volgt: om 07.00, 11.30, 16.30, 18.30 en 21.00 uur krijgt hij een fles. Het groente-/fruithapje doen we aan het einde van de middag, net wanneer hij langer wakker is en iets extra’s wilt hebben. Slapen doet Lars tot 11.30 uur, dan om 12.30 uur weer en daarna is hij best vaak wakker. De nacht slaapt hij door. Misschien begint het dag-/nachtritme te komen? 

Tips voor mommy’s (to be)

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Luister naar je moedergevoel, ook als andere mensen een ander idee of een andere mening hebben. Jouw gevoel klopt eigenlijk altijd, dus doe wat je gevoel zegt. Jij kent je kindje het beste, zelfs in je buik al. En neem je rust! Ik heb dit veel gedaan en het hielp echt, zowel tijdens de zwangerschap als erna. Happy mommy (to be), happy baby, toch?!
Tot slot wil ik iedere mama (to be) het volgende meegeven: geniet! En leg alles vast, zowel van de zwangerschap als van de eerste maanden. Nu Lars vijf maanden is en ik terugdenk aan mijn zwangerschap, merk ik dat ik al een heleboel niet meer weet. Dan heb ik gelukkig alle foto’s en het zwangerschaps-invulboek nog om mij weer even te herinneren aan hoe het was. De tijd gaat zo snel, dat is echt niet te begrijpen soms. Dus echt, geniet! Geniet van alle mooie momenten en van je zwangerschap. Want oh, wat is alles toch bijzonder en een groot wonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code