Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Dominique. Zij deelt wat haar favoriete shop is, wat ze standaard meeneemt in haar tas, wat ze mee wilt geven aan alle mama’s en meer. Lees je ook weer mee? 

Even voorstellen: Dominique

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Hoi! Ik ben Dominique, 25 jaar en ik woon in Gemert. Ik heb twee fantastische dochters: Sam (2 jaar) en Bobbi (6 maanden) die ik ook graag af en toe achter het behang plak ?. Of ja, vooral Sam eigenlijk, want zij is een lekker opstandige puberpeuter (wat ik ook juist leuk aan haar vind). Bobbi daarentegen is echt de makkelijkste baby ooit! Zij lacht en eet veel. Verder heb ik nog een verloofde, Bart. Ja, ja … he popped the question! Ook heb ik nog een poes, Dirkje, en twee vissen, Blubblub en Pietje.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Ik ben een echte Hema-fan, hoewel ik er eigenlijk nooit iets koop. Haha, lekker logisch, toch? Oké, rompertjes koop ik wel echt alleen bij Hema, want die vind ik fantastisch. En verder neus ik er gewoon graag. Ook ben ik fan van Fieppie. Daar koop ik bijna alle kleertjes. Zij maakt zelf de kleertjes en doet dan ook precies wat je wilt. Bobbi is bijvoorbeeld een lekkere bollie en past daarom maar weinig broeken. Of ze zitten te strak of ze zijn te lang. Aan Fieppie vraag ik dan of ze de omtrek maakt in 74 en de lengte in 68. En voilà, het past Bobbi perfect!

Favoriete items

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Voor ons is dat toch echt het speentje! En thank God voor Babytv. Ik zei altijd dat mijn kinderen geen tv zouden kijken, want dat vond ik onzin op die leeftijd. Maar mijn kinderen kijken toch lekker Babytv, haha, #loedermoeder.

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Je kan beter vragen: wat ben je nog nooit vergeten in je tas? Echt, ik vergeet altijd wel iets. Ooit vergat ik zelfs eens de voeding, en luiers ontbreken ook wel eens. Wat ik echter nooit vergeet, zijn de speentjes, een tutdoekje voor Bobbi en Poes, de knuffel van Sam.

Welk item heb je het meest gebruikt?
Een speentje. Hier kunnen ze echt niet zonder (vooral Sam dan).

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Bobbi vindt alles leuk, als ze er maar aan kan sabbelen of in kan bijten. Sam geeft alleen maar om haar knuffel Poes

Maaltijden

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Hier zijn ze allebei begonnen met groenten. Wat het precies was, weet ik niet meer, maar we vonden het beter om eerst te wennen aan groenten en daarna pas aan fruit. Die keuze maakt ieder natuurlijk voor zichzelf.

Wat is het lievelingsgerecht?
Bij Sam ligt het er maar net aan welke dag het is. De ene keer wanneer ik denk dat ze helemaal fan van poffertjes is, moet ze er de andere dag niks van hebben. En Bobbi … Bobbi vindt alles lekker!

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Zelf ben ik echt een dierentuinfan, dus daar neem ik hen dan ook maar al te graag mee naartoe. We zijn deze week nog naar Burgerszoo geweest. Echt een fatastisch park vind ik dat! Verder vind ik indoorspeeltuinen ook heel leuk, zoals Hullies en Monkeytown. Maar dat is vooral omdat Sam dat zo leuk vindt.

Schema

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Nope … Ik snap ook nooit hoe mensen het voor elkaar krijgen om een vast schema te hebben. Mijn kinderen hebben echt honger wanneer ze honger hebben en niet wanneer ze honger zouden moeten hebben. Dus daar hou ik me ook nooit aan, want ik heb dat altijd onzin gevonden (voor baby’s dan). Zelf heb ik ook geen honger op een bepaald tijdstip. Ik eet wanneer ik honger heb, dus waarom zouden mijn kinderen dan wel een vast tijdstip moeten hebben? Ik heb niks tegen gezinnen die wel gewoon een vast schema hebben, hoor. Dat is alleen maar fijn! Maar mij is dat nooit gelukt. Tuurlijk hou ik wel een richtlijn aan, zeker nu Sam ouder is. Sam heeft wel gewoon standaardtijden voor zichzelf, maar daar wijken we natuurlijk wel eens vanaf.

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Doe gewoon lekker je eigen ding en laat je niet te snel meeslepen door andere moeders. Moeders hebben vaak hun eigen mening, maar je eigen moedergevoel blijft toch echt gewoon het beste. Cheesy, but true!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *