Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Alicia. Ze deelt waar je volgens haar de allerleukste babyschoentjes koopt, hoe zij zich voorbereidde op de bevalling en meer. Lees je ook weer mee? 

>> LEES OOK: Shop the baby look

Even voorstellen: mama Alicia

Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Alicia en ik ben 33 jaar. Dit jaar ben ik 2 jaar getrouwd met mijn grote liefde Marek. Samen met onze kleine prinses Kate (bijna 1 jaar) wonen wij in het koninklijke Buren(gld). Wij hebben hier een heerlijk huis, waar we samen met onze lieve Kate, 2 honden en 2 katten sinds 1,5 jaar wonen.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Ik heb eigenlijk niet één favoriete shop. Om kleertjes voor ons meisje te shoppen, vind ik Zara leuk. Je kan hier leuke dingen kopen die niet heel duur zijn en toch superleuk te combineren. Daarnaast vind ik Mum’s Closet een erg leuke winkel met super leukemode voor de kleine. 

Kleine tip nog: Petit Felippe heeft echt geweldige schoentjes :-).

Hoe heb je je voorbereid op de bevalling?
Ik heb ten eerste denk ik wel honderd keer het huis opgeruimd en de babykamer gepoetst. Om me echt op de daadwerkelijke bevalling voor te bereiden, heb ik het boek ‘Duik in je weeën’ gelezen. Het opruimen van het huis was voor mij ook een soort voorbereiden. Als ik wist dat het huis helemaal opgeruimd en schoon was, kon ik me met een gerust hart focussen op de bevalling.

Voor mij was het belangrijk dat ik thuis kon bevallen. Dat gaf me veel rust en een fijn gevoel dat ik lekker thuis was. Al met al heeft het boek me erg geholpen bij een goede bevalling.

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Voor ons zijn dat drie dingen:

  • Sleepyhead: je kindje ligt hier zo heerlijk geborgen in te slapen. Onze dochter lag hier vanaf een week of 2 in en begon toen gelijk met doorslapen. Ze is nu bijna 1 en ze slaapt nog steeds heerlijk in de Sleepyhead Grande.
  • Tula draagzak: een heerlijke draagzak die je vanaf newborn al kan gebruiken. Hij heeft een heerlijke zachte stof en komt in superleuke printjes.
  • Nuna leaf: een wipstoel die een natuurlijk schommelende beweging maakt. Ze kunnen hier zo heerlijk in liggen. Door de natuurlijk schommelende beweging lijkt het net alsof ze lekker in je armen liggen.

Lievelingsspeeltje

Wat was haar lievelingsspeeltje?
Dat was zonder twijfel Sophie de Giraffe. Sophie moest overal mee naartoe en ze kon er uren zoet mee zijn. Voornamelijk met de bijtring!

Hou je een schema aan wat betreft eten/slapen?
Ja, ik hou wel een schema aan met eten en slapen. Ik merk gewoon aan mijn dochter dat ze het prettig vindt. Ze is door de regelmaat denk ik makkelijker en blijer. Het is niet zo dat ik altijd thuis blijf omdat Kate moet slapen, maar ik probeer wel een beetje regelmaat in te passen.

Eerste hapjes

Wat waren haar eerste hapjes?
Wij zijn begonnen met banaan toen Kate 4 maanden oud was. Ze was al heel erg toe aan een vaste hap, ze keek het eten bijna uit je mond. Qua groente zijn we begonnen met worteltjes. Beide gingen goed en ze eet tot nog toe praktisch alles.

>> LEES OOK: Kidsquote: dé app om je mooiste momenten vast te leggen

Wat is het lievelingsgerecht?
Kate eet tot nu toe alles, maar ik merk dat ze sinds een weekje echt met de pot mee-eet en dat ze dat nog lekkerder vindt. Dat eten heeft meer smaak en wat meer kruiden. Ik kook wel altijd vers en heb dat ook altijd gedaan.

Meest gebruikte item

Welk item heb je het meest gebruikt?
De Sleepyhead en de Tula draagzak. De draagzak is zo fijn. Je kindje is lekker dicht bij mama en je heb soms ook je handen vrij om wat dingetjes tussendoor te doen. Voor mij is het ook ideaal met het uitlaten van de hondjes.

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Volg je gevoel! Als moeder voel jij het beste aan wat goed is voor jouw kindje. Ook als je twijfelt of iets wel of niet goed is. Jouw moederhart weet wat goed is voor je kindje.

Lijkt het jou ook leuk om je ervaringen omtrent het moederschap te delen? We zijn altijd op zoek naar leuke mama’s voor deze populaire rubriek. Neem gerust contact op via info@onlinelifestylemagazine.com. We kijken uit naar je reactie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code