Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Margje. Zo deelt zij wat haar favo shops zijn, hoe zij terugkijkt op haar zwangerschappen en hoe zij de ballen hoog houdt met haar samengestelde gezin van maar liefst zes (!) kinderen. Lees je ook weer mee? 

Even voorstellen: Mom Margje

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet je gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Margje Visser en ik ben 34 lentes jong. Samen met mijn grote liefde Sipke en zes kinderen wonen we in een klein watersportdorp in Friesland. We zijn met z’n achten een gezellig, groot en divers samengesteld gezin met kinderen van alle leeftijden. Sipke heeft drie kinderen uit een vorige relatie, een dochter van 20, een zoon van 14 en een dochter van 12. Ook ik heb ook een dochter uit een vorige relatie, Renee is 11 jaar. De oudste dochter van Sipke heeft al een hele poos een vaste relatie, haar vriend woont ook bij ons. Samen werden we in december 2016 nog eens ouders van een dochter. Amber is een lief klein meisje dat ons mooie gezin nog meer samenbrengt en compleet maakt.

Blog

Sipke heeft een administratiekantoor met drie werknemers en ik ben sinds de zwangerschap van Amber thuis voor en met de kinderen. Sinds oktober vorig jaar ben ik samen met mijn zusje een personal mommy&lifestyle-blog begonnen, genaamd zusthave.nl. Heerlijk om weer iets voor mezelf te kunnen doen naast het moederen! Al gaat het in mijn blogs toch vooral over het gezin en het moeder zijn.

Favo shops

Wat is jouw favoriete shop?
Voor verzorgingsproducten shop ik het liefst bij Etos. Ik ben vooral fan van hun eigen babylijn. Ook mijn make-up koop ik daar meestal. Ze hebben vaak leuke aanbiedingen en dan sla ik flink in. Ik kom dan thuis met een kofferbak vol met luiers en billendoekjes. Voor kleding ga ik graag naar de Primark. Je vindt er leuke betaalbare kleding voor het hele gezin onder één dak, ideaal. De babyuitzet heb ik bijna geheel bij mamaloesbabysjop.nl besteld. Dat is een leuke webshop met echt alles voor je kleintje. Een aanrader voor mama’s (in spe)!

Zwangerschappen

Hoe verliepen je zwangerschappen?
Hier kan ik wel een boek over schrijven. Het waren er namelijk nogal wat. Ik heb twee prachtige dochters het leven mogen geven en ik heb bij hen twee heerlijke zwangerschappen gehad. Beide keren ben ik nooit misselijk geweest en had ik naast de gebruikelijke ongemakken geen complicaties. Daar ben ik heel dankbaar voor. Naast deze twee voorbeeldige zwangerschappen ben ik nog vijf keer in verwachting geweest. Die zwangerschappen eindigden echter allemaal vroegtijdig. Het is een te lang verhaal om hier helemaal te vertellen. Ik heb op onze blog het hele verhaal geschreven. Pas vier jaar na de eerste miskraam is mijn dochter Renee geboren. Zij was tien toen haar zusje Amber werd geboren. Het heeft mij echt laten zien hoe bijzonder het is om een kindje op de wereld te mogen zetten en dat dit nooit vanzelfsprekend is.

Geslacht

Wist je het geslacht, en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te weten voor de geboorte?
Beide keren wisten we het geslacht pas bij de geboorte. Bij Renee vond ik dat totaal niet lastig, maar tijdens de zwangerschap van Amber was ik heel nieuwsgierig. Sipke wou het absoluut niet weten, dus heb ik ervoor gekozen het dan ook niet te willen weten. Al heb ik heel even getwijfeld toen ik samen met mijn zusje bij een echo was. Maar als ik het zou hebben geweten, had ik het toch niet stil kunnen houden. Al was het alleen al door de aankopen die ik dan heel stiekem zou moeten doen … Niet te doen, denk ik! De verrassing bij de bevalling vond ik ook wel heel bijzonder.

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Hydrofiele doeken zijn echt een must, vooral de XXL varianten. Ze zijn werkelijk overal handig voor: bij het verschonen, na het badje, als dekentje en voor nog veel meer doeleinden. Sla hier een stapel van in, je zult ze echt veel gaan gebruiken!

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Met stip op nummer één staan de billendoekjes. Die zijn handig voor zoveel doeleinden, niet alleen voor de babybilletjes. Ze zijn ook erg handig als snoetenpoetsers, schoonmaakdoekjes en als zakdoek. Verder heb ik luiers, schone kleertjes, wat te eten en drinken bij me. Voor mezelf heb ik in mijn tas altijd mijn telefoon, sleutels en portemonnee, meer niet.

Eerste hapjes

Wat waren de eerste hapjes?
Amber had al vrij snel behoefte aan vaste voeding. Ze was nog geen vier maanden toen ze voor het eerst haar fruit en groentehapjes kreeg. Ik heb een stomer-en-blender-in-1 aangeschaft en kan dit iedereen aanraden. Je snijdt de groenten of het fruit in stukjes, stoomt het geheel even en in het zelfde apparaat blend je het zo fijn als je zelf wilt. Ambers eerste fruithapjes waren peer, appel en banaan. Haar eerste groenten waren wortel, pompoen en bloemkool. Inmiddels is ze 14 maanden en eet ze al een tijdje met de pot mee. Het is een lekkere eter met fruit en groenten. Brood is de laatste tijd minder populair.

Uitstapjes

Wat is je favoriete uitstapje met de kids?
Echt met het hele gezin gaan we eigenlijk nooit op pad. De leeftijden liggen natuurlijk ook erg uiteen. De jongsten vinden het nog wel leuk om mee te gaan naar een overdekt speelparadijs. Dat wordt ook leuker voor Amber nu ze wat ouder is en ook mee kan spelen. Maar wat echt topfavoriet is, is naar het zwembad gaan. Daar kunnen ze zich een hele dag vermaken.

Wat is het lievelingsgerecht?
Hier is spaghetti echt het favoriete gerecht. Elke woensdag staat dit op het menu. Wij als ouders zijn het inmiddels wel een beetje beu! Ik maak dan ook af en toe wel eens iets anders op woensdag en dat wordt me dan niet altijd in dank afgenomen. Ik krijg dan erg beteuterde gezichtjes aan tafel te zien. Dus maak ik de week erop maar weer spaghetti.

Aan toekomstige mama’s

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Vertrouw op je gevoel. Jij bent moeder van jouw kind en je weet als geen ander wat nodig is en of er iets mis is. Laat niemand je zeggen dat je het fout doet omdat je het anders doet. Elk kind is uniek, elke moeder is uniek. Verder wil ik meegeven dat de perfecte ouder niet bestaat. Staar je niet blind op perfecte social-mediamama`s. Ik vind het ook leuk om een foto te posten van mijn lief spelende kind in een schattige outfit, maar dat is maar een momentopname. Grote kans dat vijf minuten na dit perfecte fotomoment dat schattige outfitje onder de kwijl en snot zit, en dat het lieve spelen in een dramatische dreumesdriftbui uitgemond is.

Meer van Margje weten? Volg haar dan op Instagram of neem een kijkje op haar leuke blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code