Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap. Vandaag geven wij het woord aan Vivian, een stoere single mom, wonende in Delft met haar twee kids. Zij deelt vandaag hoe het single-momleven haar afgaat, waar ze shopt en nog meer leuks. Lees dus gauw verder.

Even voorstellen: mom Vivian

Vertel eens over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Vivian (38) en ik woon samen met mijn zoontje Mats (4) en dochtertje Bente (bijna 2) in het mooie stadje Delft. Wij zijn hier drie jaar geleden komen wonen. Toen kende ik hier nog maar weinig mensen, maar inmiddels is dat wel veranderd en zou ik hier nooit meer weg willen. We wonen dan ook in een prachtig monumentaal pand, waar we veel zijn met z’n drie. Ik ben sinds drie maanden een happy single mom. Helaas waren de papa van Mats en Bente en ik niet happy genoeg in onze relatie. De stap nemen om uit elkaar te gaan, was erg moeilijk. Het was een pijnlijke maar goed keuze, blijkt nu.

Ik werk drie dagen binnen het kunstonderwijs als stagecoördinator waarbij ik studenten mag koppelen binnen mijn grote theaterbranchenetwerk. Ik ben een echte koppelaar en maak graag deel uit van de groei en de ontwikkeling van jonge talenten. Daarnaast geniet ik van mijn kinderen en doe ik heel veel dingen die mij blij maken, zoals fotograferen, bloggen, mijn huis stylen … Ook ben ik lekker veel buiten. Bij ons staat de deur altijd open voor iedereen, hoe meer zielen hoe meer vreugd! En ik vind het heerlijk om te verzorgen.

Vivian

Single mom

Zie jij voordelen en/of nadelen aan single mom zijn?
Het single mom zijn valt soms zwaar, maar aan de andere kant was ik al gewend om veel alleen te doen. Wat een bijkomend voordeel is, is dat de kinderen er soms even niet zijn. Bij mij is dat twee nachten en drie dagen per week, waarvan ik twee dagen werk. Dat is dan ook de grootste invulling van die dagen, maar het is ook heerlijk om even langer te kunnen blijven zitten om werk en dingen voor mijzelf te doen. Deze dagen doe ik dat ook echt bewuster dan in de tijd dat ik samen was met mijn ex-partner. Het is echt me-time. Even niet alle ballen in de lucht houden, maar echt Vivian zijn, en geen mama.

Vivian

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop en merk?
Ik heb verschillende winkels waar ik graag kom. Online shoppen vind ik ingewikkeld. Ik kijk wel vaak, maar ik heb toch het liefst iets in mijn handen. Voor de kids shop ik het liefst bij Kids Department in Wateringen. Ze hebben een veelzijdig aanbod en te gek personeel. Daarnaast organiseren ze ook leuke styling events waarbij de kids altijd weer met de leukste outfits thuiskomen!

Merkvast ben ik niet echt. Ik mix en match dan ook graag! Vaak doe ik dat ook met tweedehands merkkinderkleding. Daar heb ik ook een favoriete shop voor, namelijk Achtung in Den Haag. Hier breng ik kleding, maar ik kom ook altijd weer met een volle tas terug.

Vivian

 

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Een draagdoek of -zak is voor mij onmisbaar. Het is niet alleen praktisch, want ja, ik heb ook wel eens staan koken met een kind in de draagzak omdat het ontroostbaar was en er ook echt eten op tafel moest komen. Maar het is ook heel gezellig om je kleintje zo dichtbij te hebben en heerlijk om ontelbare kusjes te kunnen geven op dat hoofdje. Nu ik dit schrijf, besef ik hoe ik het mis een kleine baby op mijn buik te hebben!

Vivian

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Ik kan niet zonder billendoekjes/toetenvegers. Ook als ik niet met de kinderen op pad ben, heb ik deze in mijn tas. Ik ben benieuwd hoeveel jaren ze nog in mijn tas blijven zitten!

Welk item heb je het meest gebruikt?
De luiertas is na twee jaar nog steeds in gebruik. Heerlijk, zo’n tas met al die vakken! Die van Nobidoz die wij hebben, is echt te gek en heeft een leuke print!

Vivian

Op pad

Wat is jouw favoriete uitstapje met de kids?
Het liefst ben ik met de kinderen buiten in het bos, de duinen of op het strand, maar helaas hebben we even geen auto meer vanwege de breuk. We vertoeven nu met de koude en natte dagen minstens één, maar vaak ook twee keer per week in de bibliotheek van Delft, DOK. Je vraagt je misschien af wat daar te beleven valt? DOK is veel meer dan een bibliotheek. Er is binnen een koffietentje, een prentenkabinet, er is verkleedkleding, een speelruimte, puzzels en andere educatieve spellen … De kinderen vermaken zich hier uren! Ik spreek dan ook vaak samen met andere ouders op deze plek af na schooltijd. De kinderen spelen en wij kunnen fijn kletsen met een lekkere soya latte. Uren brengen wie hier door en dan nemen we ook nog boeken mee naar huis die ik dan lekker aan de kinderen voorlees voor het slapengaan.

Want moe zijn ze vaak van dit uitje! Ik zorg dan ook dat ik vooraf gekookt heb. Dat moet ik sowieso elke dag, want ik vind dat wel het heftigste moment van de dag. Na een lange opvangdag zijn ze moe en lukt het mij niet om nog te koken, dus zorg ik dat ik het alleen hoef op te warmen en dat ze snel kunnen eten. Ik denk dan ook wel even in nanoseconden op deze dagen … En daar gaan we weer. Hiermee stap ik dan ook gelijk over naar de volgende vragen.

Vivian

 

Tips toekomstige mama’s

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Vooruitplannen dus, voor zover dat kan. En laat het los als het allemaal anders uitpakt. Je kan niet alles goed doen en alle ballen tegelijk in de lucht houden is ook echt niet mogelijk. Blijf investeren in elkaar zonder kinderen en blijf praten. Dat is een van de puntjes die, naast andere zaken, bij ons wel hebben meegespeeld. Ik ben teveel opgegaan in onze mini-onderneming, namelijk de twee kinderen.

Goals/goede voornemens

Heb je nog persoonlijke goals en/of goede voornemens voor 2018?
Ik heb de afgelopen maanden wel een enorme levensles gehad en heel veel persoonlijke inzichten opgedaan. Mijn voornemen is om dit vast te houden en bij mijzelf te blijven en om dingen te doen die ik wil doen! Ik heb dan ook wel een kleine bucketlist die ik langzaam voor mijzelf afwerk. Een mooie reis maken staat zeker op dit lijstje. Of dit haalbaar is, dat weet ik nog niet, maar de gedachte alleen al maakt mij blij.

 Vivian
Ik had eigenlijk gedacht dat deze decembermaand als single mom moeilijk zou zijn, maar niets is minder waar. We deden een leuke shoot voor Wehkamp met als thema familie, waarvoor ik als eenoudergezin ben gevraagd. Verder stond ik op 6 december, met Mariah Carey hard op de achtergrond, de kerstboom op te tuigen met mijn kinderen.

Ik ben zo gelukkig dat ik het geluk en mijzelf heb teruggevonden. Dit gevoel koester ik enorm. En natuurlijk zijn er echt nog wel verdrietige en pijnlijke momenten, maar het worden er steeds minder en ze worden bovendien korter. Ik had nooit zo gelukkig kunnen zijn als ik al die lieve mensen om mij heen niet had gehad. En een keer goed de slingers op kunnen hangen met oud en nieuw is ook wel eens leuk! Deze mama gaat alvast dansend 2018 in. Het wordt mijn jaar, met nog meer geluk en persoonlijke groei!

Wil je meer zien van mom Vivian, volg haar dan hier op Instagram!

>> Volg je ons al op Facebook en Instagram?
Fotocredits: Vivian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code