Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap. Vandaag geven wij het woord aan Sarah. Deze leuke mama woont met haar partner en tweejarige dochter in een knus appartement. Zij deelt vandaag hoe haar zwangerschap verliep, bij welke winkels zij het allerliefst shopt en meer. Lees daarom snel verder. 

Even voorstellen: mom Sarah

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Sarah, mama van een bijna tweejarige dochter Marie. (Nog vier maanden en het is zover, twee jaar!) Ik geef les in het Buitengewoon Lager Onderwijs. Wij wonen samen met mijn vriend, en tevens de papa van Marie, op een appartement. We zijn op dit moment bezig met een nieuwbouw met grote tuin. Echt iets voor Marie, ze is een buitenmeisje! Ze doet niets liever dan buiten ravotten. Is ons gezinnetjes compleet? Wel, daar zijn we nog niet uit. Wie weet komt er nog een tweede.

Favoriete shops

Wat is jouw favoriete shop?
Ik shop heel erg veel online. Dat is misschien een algemeen kenmerk van het tijdsgebrek van mama’s? 😉 Verder shop ik graag bij kleine shops met handgemaakte kleding, zoals Rowlyn Design of Little Chipmunks. Ik ben niet zo voor T-shirts met enorme prints van tekenfilmfiguurtjes … Gelukkig gaat Marie voorlopig nog akkoord.

>> LEES OOK: De foundation voor ernstig zieke Eva

Leuke cadeautjes of speelgoed koop ik graag bij Kidsboetiek. Dan heb je altijd iets origineels en ben je vrij zeker dat de jarige of de kersverse mama niet drie keer hetzelfde cadeautje krijgt. Verder is bijna elke mama wel fan van HEMA, JBC of Zara, veronderstel ik! Hun items zijn mooi, kwaliteitsvol en niet te duur. Ze groeien er ook zo snel weer uit!

Zwangerschap

Hoe ging je zwangerschap?
Mijn zwangerschap was echt super! Ik had geen last van ochtendmisselijkheid (ok… ja, ik hing wel eens één keertje boven de pot). Ook andere kwaaltjes heb ik niet echt gehad.
Marie zat daar duidelijk heel goed. Ze was er zelfs zo graag dat ze er vlot negen dagen langer bleef. Negen dagen! Ja, hoe kan je het geduld van mama en papa beter op de proef stellen dan door je komst zo lang uit te stellen?

Bevalling

Hoe bereidde je je voor op de bevalling?
Dat gebeurde eigenlijk allemaal vanzelf. Mijn gynaecoloog heeft mij goed begeleid. Ik kreeg de kans om een avondlesje te volgen op de materniteit. Die avond heb ik de basisdingen meegekregen. Wat moet er in je koffer? Welke soorten bevallingen zijn er? Wanneer moet je naar het verloskwartier komen? Alles wordt dan even kort op een rijtje gezet en hup, je weet wat te doen. Tenminste, dat denk je toch …

Ik koos voor een bevalling zonder epidurale. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Het deed pijn, het was lastig en even dacht ik dat het niet ging lukken. Tot ze Marie bij mij kwamen leggen. Daar was ze dan, mijn dochter! Ik had er een hele zwangerschap plus negen dagen op gewacht! En alle pijn was meteen vergeten.

Uitzetlijst

Werkte je met een uitzetlijst?
Bij een eerste kindje is dit wel nodig, denk ik. Ik ging hulp vragen aan een vriendin die al twee dochters heeft. De aanvinklijst van de winkel was namelijk ongelooflijk lang. Zij kon daar al heel wat van schrappen. Je hebt heus niet alles nodig! Spullen die nooit uit de kast komen zijn ook zonde van het geld. Voor een tweede kindje is dit volgens mij minder belangrijk.

>> LEES OOK: Verjaardag VTech + winactie

Geslacht

Wist je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Ik wist het geslacht al heel vroeg. Zowel papa als ik kozen ervoor om het te weten. Praktisch, toch? Je moet zoveel dingen kiezen en voorbereiden. Dat kinderkamertje wou ik graag in orde en ook de kleerkast mocht al aardig gevuld worden. Voorbereiding is zo belangrijk en geef toe, veel unisex (en leuk tegelijkertijd) is er niet op de markt.

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
‘Hoe doe jij dat?’ Die vraag krijg ik vaak. Ja, wat is eigenlijk de goede manier van opvoeden? Als leerkracht heb ik al veel trucjes uitgeprobeerd. Sommige werken, sommige niet. Mijn beste tip is: volg je buikgevoel. Blijf vooral ook consequent en sta als mama en papa achter dezelfde regeltjes.

En voor de rest… Iedereen maakt wel eens een foutje, maar dat vergeten we toch snel. Een keertje later naar bed, eens wat meer chocolade eten of een dagje geen fruit. Woeps, geen muts aan en het is koud, geen tutje in de tas … Iedereen heeft het wel eens aan de hand. Dat is echt geen drama!

Benieuwd naar meer mooie foto’s van Sarah en Marie? Neem dan snel een kijkje op haar Instagramaccount.

>> Volg je ons al op Facebook, Instagram en Pinterest?

Fotocredits: Sarah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *