Vandaag deelt mom Romy haar ervaringen over het moederschap. Zij woont samen met haar dochter Lois en partner in Bangkok. Dat is elke dag genieten en een mooie uitdaging! Zij is dol op het zwembad en meer. Zij genieten volop van elkaar en van de mooie stad. Ook heeft zij al leuke shops ontdekt. Romy stelt zich graag aan jullie voor.

Even voorstellen: mom Romy

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Romy, 23 jaar oud samen met Ricardo (26) heb ik een dochtertje Loïs Ivy van 1 jaar. Op 1 januari zijn wij vertrokken met het vliegtuig naar Bangkok. Mijn vriend zit hier op een project voor zijn werk en Loïs en ik zijn gezellig mee. Wij wonen hier voor 5 maanden. Ik ben 24/7 bij Loïs en geniet van ieder moment. Zo bijzonder om in zo’n  grote stad te wonen met zijn drietjes!romy

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Mijn grootste hobby is shoppen… Dus dat is een goede vraag! Loïs heeft een kledingkast, die is veel groter dan die van haar moeder! Voor basic items vind ik Zara en Next heel fijn.
Maar de webshops waar ik echt dol op ben, zijn meer met de handgemaakte spulletjes. Zoofs, Ouapc, ,Mitoeti en ga zo maar door! Ook hier in Thailand kan je erg goed shoppen, niemand hoeft dus bang te zijn dat Loïs haar kledingkast hier niet aangevuld wordt!

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
De Stokke kinderstoel, wat een top ding! Toen Loïs net geboren was, kon ze er gelijk al in. Dit komt doordat je er een wipstoel op kan klikken, heel erg handig. Zo kan je ze er heerlijk bijzetten, als je bijvoorbeeld aan het koken bent.

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Omdat wij hier heel veel reizen en een dreumes van 14 maanden niet altijd meewerkt,h eb ik altijd een hele volle tas mee. Speelgoed, speentjes, eten, drinken noem het maar op. Ook de iPad zit er altijd in voor geval van nood!  Het is soms toch wel erg handig als ze ergens lang stil moet zitten.

 

Lievelingsspeeltje

Welk speeltje was haar lievelingsspeeltje?
Ze zit nu in de leeftijdsfase dat ze boekjes helemaal geweldig vindt. Je kan geen 5 minuten rustig zitten of mevrouw komt met een boekje aangelopen. Ook de bakjes zijn echt favoriet, bij het zwembad speelt ze hier iedere dag mee. Water erin, op elkaar, in elkaar… Echt, ik zou niet weten wat ik zonder die dingen moest, haha!Romy

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Gepureerde rode bietjes en peentjes, smullen vond ze het. Het is nog steeds een echte lekkerbek, want ze vindt werkelijk alles lekker! Ik had zo een heel handig kookboek van de AH met allemaal handige recepten erin. Super leuk voor als je het even niet meer weet!Romy

Favoriete uitstapje samen met Lois

Wat is jouw favoriete uitstapje met je dochter?
Het zwembad! Elke dag liggen wij hier wel even, Loïs is ook niet meer weg te slaan uit het water. En de speelhal, om heerlijk in de airco te rennen.

Schema eten/slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Sinds wij hier wonen, is Loïs echt een geweldige slaapster geworden. Dat was thuis in Nederland wel even anders. Het ritme is hier wel anders. Zo gaat ze s’avonds om 22.00 naar bed en komt ze er de volgende dag ook pas weer rond 10.00/10.30 uit! Na het zwembad even lunchen en dan gaat ze om 3 uur er weer in. Rond 17.00 is ze dan weer wakker. Hier hebben wij nog nooit thuis gegeten. Dus iedere avond als papa klaar is met werken, gaan wij de hort op en op zoek naar een leuk tentje voor het avondeten.

Wat is haar lievelingsgerecht?
Mango sticky Rice! Mmm smullen. Vers fruit gaat er sowieso altijd wel in, maar mango is toch wel haar favoriet. Dat iedere avond als toetje zal ze nog wel missen, als we straks weer terug in Nederland zijn!!

Tips voor toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Volg je hart, want je weet het zelf het allerbeste. Als je net moeder geworden bent, krijg je altijd zoveel adviezen van iedereen. “Ik zou dit doen, want dat slaapt ze beter”, “Ooh, geef jij nog 4 flessen? Ik nog maar 3!”  Ieder kindje is anders en je kent je kindje zelf het beste, dus volg je hart dan komt het uiteindelijk allemaal goed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *