Elke week deelt een leuke moeder met ons haar ervaringen rondom haar kids. Vandaag deelt mom Peggy haar ervaringen met haar zoontje Xavi. Zij deelt graag haar favoriete shops, de eerste hapjes, etc. Ook is zij is dol op fotograferen en geniet zij met volle teugen van het moederschap. Allereerst stelt Peggy zich graag aan jullie voor.

Even voorstellen; Mom Peggy van Xavi

Q: Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A: Ik ben Peggy, mama van 33 jaar. Al bijna 12 jaar samen met vriendlief Sander en al ruim 3 jaar trotse mama van zoontje Xavi. We wonen in een dorpje helemaal in het zuiden van het land. In mijn vrije tijd ga ik graag winkelen, sinds ik mama ben is dat eigenlijk vaker voor hem dan voor mezelf! 😉 Fotografie is ook een grote passie van mij. Mijn camera heb ik altijd wel in mijn tas zitten zodat ik alle mooie momenten kan vastleggen. Reizen doen we graag. Die passie hoop ik Xavi ook mee te geven. Favoriet bij ons is Ibiza, waar we ook dit jaar hopelijk weer vakantie gaan vieren!peggy

Favoriete shop van Peggy

Q: Wat is jouw favoriete shop voor Xavi?
A: Voor Xavi shop ik graag bij Zara. Ze hebben zo’n leuke en betaalbare kleding voor hem. Broekjes met een hippe print of gewoon een stoer jasje wat de outfit helemaal af maakt! Verder koop ik voor hem ook veel online. Tumble ‘n Dry is favoriet, ze hebben zulke toffe kleding!

Onmisbaar item

Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
A: Het voedingskussen vond ik erg fijn. Tijdens de zwangerschap kon ik er heerlijk tegenaan liggen. En toen Xavi eenmaal was geboren heb ik het dagelijks gebruikt tijdens het voeden. Het lag daarnaast ook standaard in de box, hij kon er heerlijk in slapen en toen hij begon met rechtop zitten was het een fijn steuntje in de rug voor hem. Ook de Dooky! Zo ideaal voor middagdutjes in de kinderwagen. Voorheen wilde Xavi niet makkelijk slapen, hij had teveel afleiding. Maar sinds de Dooky ging dit stukken beter en vond hij echt zijn rust.

Q: Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
A: Toen Xavi baby was had ik standaard in mijn luiertas een handige luieretui met ruimte voor een paar luiers en billendoekjes, luierdoek, spuugdoekje, rompertje en een speeltje. Plus natuurlijk mijn fotocamera! 😉

Q: Welk item heb je het meest gebruikt?
A: Vooral de luierdoek vond ik multifunctioneel! Na het badderen kon ik hem lekker afdrogen met een zachte doek. Bij het verschonen maakte ik ook gebruik van een luierdoek, vooral wanneer we onderweg waren legde ik deze op het verschoningsmatje. Ook ideaal tijdens drink- en eetmomentjes wanneer er werd geknoeid of er kwam iets melk  terug.

Lievelingsspeeltje

Q: Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
A: Als baby had Xavi niet zoveel met speelgoed. Vooral de afstandsbediening of telefoon vond hij reuze interessant. Knuffeltjes mochten niet in zijn bedje, die gooide hij resoluut naar buiten. Behalve een piepklein beertje, dat was zijn knuffel! Ik durfde hem alleen nooit mee op pad te nemen. Want stel we zouden hem kwijt raken! Hij was nergens meer te vinden en te krijgen, dus die gok durfde ik niet te nemen. Vanaf zijn eerste verjaardag werd hij enthousiast van voertuigen. Autootjes, treintjes.. het liefst zet hij ze allemaal achter elkaar in de file. En nog steeds zijn deze favoriet bij hem!

Q: Wat waren zijn/haar eerste hapjes
A:Vanaf 4 maanden begonnen we langzaam met de groenten en daarna volgden al snel de fruithapjes. Xavi was een makkelijke eter en hij kon zo lekker smullen. In het begin kocht ik zijn hapjes nog kant en klaar. Maar al snel ging ik zelf aan de slag met de staafmixer. Ik haalde ook wat inspiratie uit het boek Opperdepop.

Favoriete uitstapjes van Peggy

Q: Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
A: Ik ga graag op pad met Xavi. Wanneer ik vrij ben dan blijf ik niet graag thuis. Vaak gaan we gezellig samen naar de stad om een kop koffie te drinken. Wat kon Xavi zich verheugen op een hapje schuim van mijn cappuccino. Tegenwoordig pakt hij zijn eigen fristi of chocomel! Ook hebben we een jaarkaart van de dierentuin. Hier gaan we maandelijks wel een rondje  wandelen. Vooral dadelijk in het voorjaar is dat zo genieten, lekker in het zonnetje en al die lieve kleine babydiertjes wat geboren worden.peggy

Schema

Q: Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
A: Geen vaste tijden, maar de standaard maaltijden worden niet overgeslagen. Ontbijt, lunch en diner vind ik wel belangrijk. Tussendoortjes daar zorgt Xavi zelf wel voor. Het is een enorme snoepkont die maar al te graag een koekje heeft. Al maak ik hem gelukkig ook blij met een bakje fruit! Slapen doet meneertje niet zo graag. Middagdutje zit er al een tijdje niet meer in. Sindsdien gaan zijn nachten gelukkig wel prima, en slaapt hij lekker door! ‘s Morgensvroeg als hij wakker wordt kruipt hij gezellig bij ons in bed.

Lievelingsrecept

Q: Wat is zijn lievelingsgerecht?
A: Xavi is dol op pannenkoeken! Helemaal een feestje als we deze bakken in de vorm van een vliegtuig of als hij ze mag versieren met poedersuiker, rozijntjes en smarties. Dan is het smullen!

Tips toekomstige moeders

Q: Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
A: Belangrijk is vooral om je eigen gevoel te volgen! Als je pas mama bent geworden krijg je zoveel ervaringen, meningen en adviezen te horen. Dat je soms niet meer weet wat je moet. Want wat is nu het beste voor je kind? Terwijl je juist eigenlijk ontzettend goed weet en aanvoelt wat het beste is voor jouw kindje!peggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *