Elke week verschijnt er een Q&A online met een leuke mom. Vandaag deelt Natasja haar ervaringen over het moederschap. Hoe is het om moeder te worden d.m.v. adoptie? Waar koopt zij de leukste kinderkleding? En wat wil zij elke moeder meegeven? Je leest dit en meer vandaag in een nieuwe Q&A.

Natasja stelt zich eerst aan jullie voor.

Even voorstellen: mom Natasja

Mom Bram
Mom Natasja met zoontje Bram

Vertel eens wat over jezelf.
Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Natasja (37) en woon in Zuid-Holland. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Recruiter bij Zuidgeest. Naast mijn werk in de uitzendbranche ben ik een muziekliefhebber, chaoot, levensgenieter, sarcastisch en een gezelligheidsgroupie.
Ik hou van mensen om mij heen. Vaak en veel! Ik woon samen met Arjan, mijn vriend sinds 2005. Super-papa, partner in crime & chaos. En muzikant. Daarnaast ben ik super trotse moeder van onze zoon Bram.

Bram is geadopteerd en geboren in november 2015 te Florida, USA.
Misschien denk je nu “Ik ken dat gezicht”. Dat kan! Wij hebben vorig jaar namelijk mee gedaan aan het RTL4 programma Met Open Armen, met Natasja Froger. Zij hebben ons adoptie avontuur vastgelegd en hebben ons gevolgd tijdens onze reis. De reis van ons leven! En daar begon het grote avontuur nog maar.
Hoe het verder gaat, kun je lezen in mijn komende blogs.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Shoppen voor Bram is mijn grootste hobby. Er zijn een aantal online shops zoals o.a. Jaxz Handmade en Turtledove London waar ik toffe en nét even “anders dan anders” items bestel of laat maken.
Maar ook merkjes als Sproet & Sprout, Little Indians, Born to Be Famous en Lucky No.7 vind ik te gek. Dit combineer ik met de grotere winkels als Zara, H&M en zelfs echte low-budget shops – ik ben dus niet kieskeurig haha. Ik ben niet merk-gericht, maar hou wel van aparte kleding. Beetje gek mag, monochrome, kleur, merkkleding of spotgoedkoop : ik ben dol op combineren. In de komende periode zal ik mijn all-time favourites met je delen!

Een kijkje in de zomerkast van Bram
1 Van de zomeroutfits van Bram : Tuinbroekje van Turtledove London.

[Op de foto: Tuinbroekje van Turtledove London, fotocredits : Natasja]

Combinatie werk en ouderschap

Hoe combineert Natasja het ouderschap met werk?
Mijn vriend en ik werken allebei 32 uur per week. Op maandag is hij vrij. Op vrijdag ben ik vrij. Dat is plannen en regelen, maar met behulp van flexibele werkgevers, een lieve opa en oma én overgroot oma (!) en een fijne crèche is het prima te doen!

Onmisbaar item

Wat is volgens Natasja een onmisbaar item voor iedere baby?
Luiers.
Grapje. In Amerika hebben we geleerd om snel aan te passen aan elke situatie.
Wij hadden geen kraamhulp. En uiteraard konden we geen wiegje, geen badje en geen babykamertje meenemen in de koffer naar Amerika. We moesten het zien te redden met een opblaasbaar badje (Thank God voor Wallmart), een campingbedje in het hotel en een groot improvisatievermogen. Best een uitdaging voor een control freak als ik.
Maar… we hebben het doorstaan! Met glans! Bram is vanaf zijn geboorte een goede slaper [en nog!]. Wij zweerden zelf bij inbakeren. Maar dat is voor ieder kindje anders natuurlijk.
Het enige dat onmisbaar is, is je moedergevoel en intuïtie. De rest is bijzaak.

Natasja met Bram in Miami, december 2016

Standaard mee in je tas

Wat neemt Natasja standaard mee in haar tas als ze op stap gaat?
Een eierkoek, een flesje, reserve setje kleding en weer die bloody luiers!
Ik heb een hekel aan luiertassen (te groot, te lomp, te lelijk of te duur en altijd te rommelig). Dus met een grote handtas en de instelling “als ik het ben vergeten kan ik het vast wel ergens kopen” kom ik best een eind.

Meest gebruikte item

Welk item heb je het meest gebruikt?
De Inbakerdoek! Heerlijk rustig werd hij er van.
Bram was dit vanuit het ziekenhuis in Florida al gewend. Het gaf hem een gevoel van veiligheid en geborgenheid. We hebben deze echt voor elk slaapje gebruikt tot dat hij ging omrollen en het echt niet meer mocht.

Lievelingsspeeltje

Wat is Brams lievelingsspeeltje?
Bram slaapt altijd met zijn Dikkie Dik knuffel, vanaf kleins af aan. Die gaat dus altijd mee.
Verder vond hij in het begin zijn muziekmobile boven de box reuze interessant.
Tip: Kan IEMAND zo’n ding op de markt brengen met fatsoenlijke muziek?
Ik krijg nog uitslag als ik de schelle deuntjes van “Mary had a little lamb” hoor, die lijken te zijn ingespeeld door een dove Chinees, op een neusfluit in een karaokebar.

Eerste hapjes

Wat waren Brams eerste hapjes?
Ook bij mij (oh cliché), bleek het moederschap toch dingen in mij naar boven te halen die ik van tevoren nooit verwacht had. In plaats van potjes, kreeg Bram dan ook elke dag een kakelverse hap.
Met liefde gepureerd, geprakt, gekookt en uiteraard – zoals het een echte bio Miep betaamt, Biologisch. Terwijl ik normaal toch echt geboren ben voor het gemak.
Wortel en zoete aardappel waren de eerste hapjes.
Inmiddels is Bram een echte alleseter, vanaf de eerste hap een geboren Bourgondiër.

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met Bram?
Omdat we met Bram al veel op pad zijn gegaan in Amerika (al dan niet noodgedwongen), zijn we ook daar vrij makkelijk en flexibel in geworden. Ook dit had ik van tevoren nooit verwacht.
De vrijdag is echt van ons. Ik vind het heerlijk om met Bram de stad in te gaan en samen te wandelen. Een fietstochtje, naar het strand of de kinderboerderij zijn hier ook altijd een succes. Later hoop ik met Bram muzikale uitstapjes te kunnen doen. Ooit ga ik natuurlijk samen met mijn zoon naar een tof concert, of naar Pinkpop.

Schema eten/slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Bram is geen ochtendmens (hoera!) en slaapt het liefst uit tot 09.00 / 09.30 uur uit. ’s Avonds eet hij meestal met ons mee. We zijn ondernemend, maar houden wel een flexibele structuur aan voor Bram. De adviezen vanuit Amerika verschilden vaak met de Nederlandse adviezen op dit gebied. Ze zeiden daar “Structuur is belangrijk, maar breng soms ook wat flexibiliteit aan.” We kiezen het beste van beide werelden. En dat bevalt goed!
’s Middags pakt hij nog een lekker slaapje. Hij slaapt altijd goed, maar tussen 23.00 en 02.00 uur wordt meneer wakker en wil hij alleen nog tussen ons in slapen. Omdat we hier alle 3 geen last van hebben en lekker doorslapen, maken we hier absoluut geen issue van.
Sterker nog… Eigenlijk vind ik het heerlijk om dat kleine warme lijfje tegen me aan te hebben.

Lievelingsgerecht

Wat is brams lievelingsgerecht?
Bram lust gelukkig alles; groenten, fruit, vlees, vis. We maken hem onwijs blij met bijvoorbeeld spinazie of boontjes met wat gehakt. Maar ook (kinder-) bami, nasi of macaroni, hij draait er zijn hand niet voor om en wil alles proeven!

Tips toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
GENIET!
Ze zijn zo kort klein. En het moederschap is zo bijzonder.
Bedenk dat sommigen een moord zouden doen voor jouw dagelijkse strubbelingen zoals vermoeidheid, korte nachtjes, ondergespuugde schouders en stinkluiers. Jouw irritatie is iemand anders grootste wens.

Het is niet vanzelfsprekend om moeder te mogen worden, het is een voorrecht.
Vier het en doe het vooral op jouw manier, maar neem de tijd en het besef om te genieten.

Fotocredits bij dit artikel : Natasja
Meer zien? Je kunt me vinden op Instagram!

1 Comment on Q&A met onze eigen mom Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *