Vandaag deelt Naomi met ons haar ervaringen over het moederschap. Zij is 24 jaar en recent moeder geworden van een prachtige dochter Liv. Tijdens haar zwangerschap studeerde zij nog volop en heeft zelfs met 35 weken haar scriptie moeten verdedigen. Een behoorlijk pittige moeder zoals je kunt lezen en ik was dan ook ontzettend blij dat zij haar ervaringen met ons wilde delen.

Even voorstellen: moeder Naomi

Q: Naomi vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A: Ik ben Naomi, 24 jaar en ik woon in Tilburg samen met mijn vriend Maickel, onze kleine meid Liv van 8 weekjes en onze kat Noddy. Op dit moment ben ik alleen mama. In oktober 2016 ben ik afgestudeerd. Ik heb de opleiding Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Universiteit van Tilburg. Toen ik afstudeerde was ik 35 weken zwanger en stond ik met mijn bolle buik mijn scriptie te verdedigen. Wat was dat bijzonder! Dit zal ook altijd een mooie herinnering blijven. Vervolgens heb ik mij alleen nog bezig gehouden met mijn zwangerschap en nu ben ik volop aan het genieten van Liv. Inmiddels begin ik ook al wel te neuzen naar leuke vacatures om op te solliciteren. Naast het mama zijn is het namelijk mijn plan om ook te gaan werken.naomi

Favoriete shop

Q: Wat is jouw favoriete shop?
A: Vooral met het shoppen van kleertjes voor Liv moet ik me erg inhouden. Er is zo onwijs veel leuks… Ik kan dan ook niet één favoriete shop noemen. Via de online shops van de Bijenkorf, Next Direct, H&M en Zara bestel ik het meest. Wat kleertjes betreft shop ik namelijk graag online. Voor haar kamertje en alle andere spulletjes hebben we vooral gewinkeld bij Van Asten BabySuperstore en BabyPark.

Onmisbaar item volgens Naomi

Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
A: Na 9 maanden veilig en warm in je buik is warmte erg belangrijk om je kleine een geborgen gevoel te geven. Een kruik is daarvoor in mijn ogen een onmisbaar item. Dit staat ook op iedere uitzetlijst, omdat zeker kort na de bevalling een baby zichzelf nog niet zo goed op temperatuur kan houden. Zolang je je baby bij je hebt, voelen ze de warmte van je eigen lichaamstemperatuur, maar natuurlijk niet meer als je ze in bed legt. In de kraamweek is het daarom belangrijk om het bedje te hebben voorverwarmd met een kruik om te voorkomen dat de lichaamstemperatuur te ver daalt, maar ook daarna blijft dit nog erg fijn voor ze. Wij hebben hem dan ook veel gebruikt om haar bedje op te warmen voor we haar daarin legden.

Q: Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
A: Luiers, billendoekjes, hydrofiele doeken en een setje schone kleertjes, want er gebeuren nou eenmaal wel eens ‘ongelukjes’ 😉

Meest gebruikte item

Q: Welk item heb je het meest gebruikt?
A: Het babynestje van Sleepyhead gebruiken we echt onwijs veel. Al voor haar geboorte hadden we hem in huis. Het leek me namelijk vooral ideaal voor als we bij familie en vrienden langs zouden gaan, zodat ze overal een fijn bedje heeft. Dat we hem ook thuis zóveel zouden gaan gebruiken had ik niet verwacht. Zo hebben we op onze slaapkamer een wiegje staan, maar daar slaapt ze op dit moment eigenlijk alleen overdag in. ‘s Nachts slaapt ze nog in de Sleepyhead tussen onze hoofdkussens in. Daar zijn we mee begonnen toen ik na de bevalling naar huis moest met een blaaskatheter voor 7 dagen. Daardoor kon ik haar niet makkelijk uit haar wiegje pakken, omdat ik simpelweg m’n handen niet vrij had. Ik had namelijk steeds een ‘handtasje’ bij, zoals ik het maar noemde haha 😉

Ik had er namelijk steeds een handtasje bij, zoals ik het maar noemde

De Sleepyhead was toen echt een uitkomst, want hoewel Maickel met alle liefde uit bed stapte om Liv bij me te leggen, was het voor mezelf erg fijn dat ik haar ook zelf kon pakken. Vervolgens beviel dit zo goed dat we nu nog steeds zo slapen. Al gaan we binnenkort ook de nachten eens in haar wiegje proberen. Anders wordt de stap naar haar kamertje straks wel erg groot… Verder gebruiken we hem ook wel eens in de woonkamer en ik gebruik hem als ik ’s ochtends ga douchen en Maickel niet thuis is. Dan leg ik haar in mijn zicht, zodat ik het wel in de gaten heb als ze wakker wordt en gaat huilen.naomi

Lievelingsspeeltje

Q: Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
A: Nu ze nog zo klein is, speelt ze nog niet echt zelfstandig ergens mee. Ze grijpt nu namelijk nog niet bewust naar dingen. Wel kunnen we al haar aandacht trekken met knuffeltjes die rammelen of kraken en ze vindt haar babygym al reuze interessant. Als we haar daarin leggen kijkt ze nieuwsgierig met grote ogen rond. Wat ik tijdens haar ‘speelmomentjes’ op dit moment ook veel met haar doe is liedjes zingen. Dan komen er altijd lachjes tevoorschijn en kijkt ze me aandachtig aan. Heerlijke momentjes zijn dat!

Favoriete uitstapje

Q: Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
A: Een rondje wandelen buiten vind ik altijd heerlijk! Even de deur uit, de frisse lucht in en gelijk wat beweging. Daarnaast ga ik graag met haar even langs bij haar opa’s en oma’s. Zij zijn altijd dolgelukkig als ze haar weer kunnen zien en even met haar kunnen knuffelen. En voor mij is het altijd gezellig om even bij te kletsen met ze.

Schema eten en slapen

Q: Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
A: Niet qua tijden. Ik voed haar namelijk op verzoek, dus de tijden waarop ik haar voed variëren iedere dag. Ik probeer verder wel zoveel mogelijk eenzelfde volgorde aan te houden. Na iedere voeding hebben we ons speelmomentje. Zodra ik vervolgens merk dat ze moe begint te worden, knuffelen we altijd nog even en dommelt ze lekker in slaap waarna ik haar in bedje leg (haar wakker in haar bedje leggen is namelijk nog geen succes…). Als ze vervolgens wakker wordt, is het meestel weer ‘etenstijd’ en beginnen we met een voeding om vervolgens weer te spelen, knuffelen, slapen…NaomiQ: Wat is het lievelingsgerecht?
A: Dat gaan we nog ontdekken, aangezien ze op dit moment alleen borstvoeding krijgt.

Tips voor toekomstige moeders (en vaders)

Q: Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
A: Geniet van je kleine én van je lover! Dit schiet er namelijk ineens makkelijk bij in, maar blijft in mijn ogen zó belangrijk! Voor jezelf, voor je lover én voor je kleine. Ik ben er namelijk van overtuigd dat baby’s alles om hun heen heel goed aanvoelen. Dat maakt een liefdevolle omgeving met een happy papa en mama erg belangrijk voor je kleine.

1 Comment on Q&A met mom Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code