Elke week verschijnt er een Q&A online met een leuke mom. Vandaag deelt Nancy haar ervaringen over het moederschap. Hoe houdt zij de ballen hoog, welke tips geeft zij aan toekomstige ouders en wat is nou echt een onmisbaar item? Je leest dit en meer vandaag in een nieuwe Q&A. Nancy stelt zich eerst graag aan jullie voor.

Even voorstellen: mom Nancy

Wie ben je, waar woon je en hoe ziet je gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Nancy en ik ben 32 jaar oud. Ik heb een vriend, Barry en samen hebben we een zoontje Kai van 2 jaar oud. Sinds een maand wonen we in Loosdrecht.

Hoe combineer je het moederschap met je werk?
Ik werk parttime als Intensive Care verpleegkundige. Dat betekent dus dat ik veel onregelmatig werk. Soms is dit juist makkelijk om te combineren met het moederschap, maar soms ook even puzzelen met oppas.nancy

Wat is jouw favoriete shop?
Tommy Hilfiger staat bovenaan, ik zou er alles wel van willen kopen, maar merken zoals, noppies, zara, born to be famous en vingino vind ik ook erg leuk. In Hilversum zit een heel leuk winkeltje, Mevrouw Groen. Zij hebben leuke en originele spulletjes voor kinderen.
De website van little moustache vind ik altijd wel erg leuk om even op te kijken. Vaak hebben ze van die leuke hebbe dingetjes.

Standaard mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Ik neem in ieder geval altijd luiers, drinken en koekjes mee. Kai is nogal koekjes verslaafd.

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Ik heb een aantal items die ik zeker onmisbaar vind. Met name de babycooker. Dit is zo ideaal en makkelijk. Vooral in het begin met de eerste hapjes heb je zo een gezonde maaltijd klaar. Nu nog als we iets eten wat Kai niet eet zoals bijv sushi dan zet ik voor hem de babycooker aan.
Kai heeft voor zijn 2de verjaardag een wishbonebike gekregen. Hij fiets hier heel de dag op en ik moet hem overal mee naartoe nemen. nancy

Welk item heb je het meest gebruikt?
Mijn Medela borstkolf heeft overuren gedraaid, Kai dronk alle borstvoeding alleen maar uit een flesje. Ik gebruikte de flesserwarmer van Difrax om de voeding op te warmen. Ideaal klein apparaatje om ergens mee naartoe te nemen en de voeding is altijd goed op temperatuur. Difrax heeft ook een hele goede service als er iets kapot is.
Verder heb ik de Babycooker heel veel gebruikt en nu nog steeds wel. De Bloom fresco kinderstoel waar je vanaf pasgeboren baby al in kan is ook erg ideaal en heb ik nog iedere dag veel plezier van.nancy

Wat is zijn lievelingsspeeltje?
Kai heeft vanaf zijn geboorte een aapje van happy horse. Hier is hij nog steeds onafscheidelijk van. Verder kookt hij veel in zijn keukentje, maar het allerliefste kookt hij met mijn pannen. Soms niet altijd even handig.

Eerste hapje

Wat was zijn eerste hapje?
Dat waren volgens mij worteltjes. Het duurde even voordat het hem smaakte.

Wat is jouw favoriete uitstapje met je zoon?
Wandelen op de hei, uiteraard met zijn loopfiets. Samen fietsen vind Kai heerlijk. Hij zingt dan heel de fietstocht uit volle borst. Een indoor speelhal vindt hij ook heel erg leuk.

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Ik probeer wel een schema aan te houden. Kai is een goede slaper. Hij is zelden tot nooit ’s nachts wakker. Hij slaapt tot 8 uur ’s morgen en ’s middags ook nog eens 2 uurtjes. Wel is Kai op het moment een hele moeilijke eter. Avond eten wilt hij vaak niet. Het antwoord is dan heel duidelijk, NEE! Het zal de leeftijd wel zijn. Ik maak me er maar niet te druk over.

Wat is zijn lievelingsgerecht?
Het enige op dit moment waarvan ik zeker weet dat Kai het zal eten ’s avonds is spinazie en ronde aardappeltjes, maar dit kan volgende week ook weer anders zijn. nancy

Tips voor toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Vergeet niet te genieten en stil te staan bij bijzondere momenten. Sinds dat Kai er is vliegt de tijd voorbij. Probeer niet perfect te zijn. Laat soms maar eens de stofzuiger staan of de vaatwasser, dat kan ook weleens een keer wat later. Aan dit soort dingen moest ik vooral erg wennen. Ga in plaats daarvan eens lekker op de bank zitten, dit kunnen zeldzame momentjes zijn.

Blijf ook nog regelmatige leuke dingen samen met je partner. Dit zijn de dingen die er als eerste bij inschieten, maar ook zeker niet onbelangrijk zijn. Je bent tenslotte niet alleen maar Mama en Papa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *