Vandaag een leuke Q&A met mom Nadine. Zij is moeder van 2 mooie dochters en deelt graag haar ervaringen over het moederschap op onze blog. Zo heeft zij recent een opknaphuis gekocht en heeft een leuke baan bij Centerparcs. Nadine stelt zich graag aan jullie voor.

Voorstellen Nadine

Q: Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A: Ik ben Nadine en ik ben 25 jaar. Ik woon al mijn hele leven in IJmuiden. Op dit moment heb ik een beetje gekke woonsituatie. Samen met mijn vriend Stefan en twee meiden Fay (2,5) en Emy (10 maanden) woon ik bij mijn moeder in huis. Hopelijk duurt dat niet lang meer want Stefan en ik heb samen een opknaphuis gekocht en we kunnen niet wachten tot we de sleutel krijgen.

We houden allebei van aanpakken.

We houden allebei van aanpakken en zitten vol ideeën om dit huisje om te toveren tot een paleisje voor ons gezinnetje. Naast dat ik mama ben werk ik twee a drie dagen in de week bij Centerparcs als lifeguard. Een super baan waarbij je onwijs veel leuke mensen ontmoet en spreekt. Wel iets totaal anders dan de opleiding die ik heb gevolgd, dat is namelijk PABO (leerkracht basisonderwijs). Met kinderen werken is altijd mijn passie geweest en daarom wist ik al op jonge leeftijd dat het droom was om moeder te zijn. Ik ben heel graag creatief bezig en heb altijd een nieuw DIY project gedachte. Ook met Fay ben ik veel aan het verven en knutselen. Daarnaast vind ik het heerlijk om een dagje weg te gaan vriendinnen of uit eten te gaan met Stefan. Tapas!!

 Favoriete shop van Nadine

Q: Wat is jouw favoriete shop?
A: Mijn favoriete shop is natuurlijk een winkel waar ik leuke kinderkleding kan kopen. Winkelen voor de kinderen is opeens veel leuker dan voor mezelf. Iets wat veel moeders wel herkennen denk ik;)  De Zara en H&M zijn favoriet. De winkels zijn betaalbaar en hebben super veel variatie. Ik bestel niks online, wij gaan liever met zijn viertjes naar de stad, lekker winkelen en lunchen. Mijn favoriete stad is Alkmaar, zo gezellig en mooie gebouwen. Oja en Lobbes.nl voor mooi houten speelgoed. Dat bestel ik dan wel weer online!Q&A met mom Nadine

Tips voor toekomstige moeders

Q: Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
A: Liefde is het belangrijkste dat je een kind kunt geven. Op instagram zie je vaak het perfecte, schone huis, de duurste kleding en het mooiste speelgoed, maar het gaat om knuffels, kusjes en tijd samen door brengen. Heerlijk samen spelen, wandelen en de wereld ontdekken. Luister naar elkaar en wees bereid van je kinderen te leren. Zij zitten vol mooie ideeën en hebben een geweldige fantasie.

Onmisbaar item voor je baby

 Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
A: Oeh.. dit vind ik lastig om te beantwoorden. Iedere baby is zo anders.  Het belangrijkste is een item dat je baby fijn vindt en waarbij hij zich gewaarborgd voelt zoals een zacht dekentje, een knuffeltje of eventueel een speentje.Q&A mom Nadine

Q: Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
A: Ik neem altijd eten en drinken mee. Met twee kinderen is het altijd handig als ze even fruit of een koekje kunnen eten.  We zijn veel buiten aan het wandelen en spelen en tussendoor kiezen we een bankje uit en nemen we even pauze. Dat is altijd een heerlijk momentje.  Ohja vergeet de schone kleding niet. Dat is mij 1 keer gebeurd en daarna nooit meer.

 Meest gebruikte item

Q: Welk item heb je het meest gebruikt?
A: De Dr. Brown fles is hier favoriet. Fay had onwijs last van krampjes toen zij een baby was. We zijn toen overgestapt naar die fles. Voor Emy hebben we geen moment getwijfeld en deze direct weer aangeschaft. Een goede voorbereiding is het halve werk denk ik altijd maar!

 Lievelingsspeeltje

Q: Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
A: Sophie de Giraf is op dit moment het lievelingspeeltje van Emy. Deze kleine dame heeft binnen no-time zes tanden gekregen dus kauwen op haar Giraf houdt haar goed bezig. Het fijne aan deze bijtring is dat ze deze goed kan vastpakken. Fay houdt van duplo, iets dat ze van zowel mij als haar vader heeft. Vaak zijn we in de avond met zijn drieën aan het bouwen en gooit Emy het weer om. Duplo is daarnaast ook super handig om kleuren mee te leren en te leren te tellen. Multifunctioneel en duurzaam!

De eerste hapjes

Q: Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
A: Na kunstvoeding (borstvoeding lukte bij mij echt niet) hebben de meiden eerst een fruithapje geprobeerd uit een potje. Elke dag een beetje totdat ik het gevoel had dat zij klaar waren voor een groentehapje. Ik wissel tussen zelfgemaakt eten en eten uit een potje. Langzamerhand gaat Emy steeds meer met ons mee eten. Wij laten haar alles proberen. Bij Fay hebben wij dit ook zo aangepakt en zij eet nu alles mee. Ze vindt groente en fruit heerlijk, en steelt tijdens het koken de paprika weg. Soms voelde ik me best schuldig dat ik eten uit potjes gaf, maar uiteindelijk kook ik altijd gevarieerd en gezond en waren de potjes een handige aanvulling bij het leren wennen aan verschillende ingrediënten.

Favoriete uitstapjes

Q: Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
A: Lekker naar buiten staat boven aan mijn lijstje. Het geeft mij energie en de kinderen krijgen een frisse neus. Maar één van de leukste uitstapje tot nu toe was het Nijntje Museum in Utrecht. Fay heeft zich enorm kunnen uitleven en heerlijk kunnen spelen met andere kinderen. Ondanks dat Emy nog klein is kon zij heerlijk spelen met zachte blokken en keek ze haar ogen uit. Als Fay ouder is gaan wij zeker nog een keer heen omdat er ook veel leerzame activiteiten waren waar Fay nu nog geen aandacht voor had.Q&A mom nadine

Schema eten/slapen

Q:Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
A: Ik hou van schema’s! Het biedt mij houvast. De kindjes eten op een vaste tijd fruit en kunnen na het slapen kiezen voor fruit of een koekje. In de middag gaan zij rond twaalf uur naar bed. Dit doen wij al vanaf het begin en Emy heeft zich snel aangepast aan dit schema van Fay. Fay slaat nu af en toe een slaapje over maar speelt dan zelf een uurtje in haar kamer zodat ik dat ik even tijd heb voor mezelf.

Q: Wat is het lievelingsgerecht?
A:Pasta! Dit is Stefan zijn lievelingsgerecht en hij is ook altijd de persoon die dit maakt (vandaar ook mijn favoriet) . De kinderen smullen ervan. Ja, zelfs Emy. Fay schept altijd nog een tweede keer op en het is onwijs genieten om haar te zien smikkelen.

Tips voor toekomstige moeders

Nog een laatste boodschap: geniet van je kinderen en elke fase. Bij Fay kon ik niet wachten op nieuwe fases, terwijl ik nu bij Emy veel meer geniet van alle kleine dingen. Mijn kleine baby wordt al veel te snel groot!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *