Ben jij ook zo benieuwd hoe andere moeders alle ballen in de lucht houden? Ik ben daar altijd benieuwd naar en ik word graag geïnspireerd. Daarom laat ik elke week een leuke mom aan het woord die haar ervaringen deelt. Vandaag is dat mom Michelle.

Wellicht klinkt deze naam je bekend in de oren. Dat kan heel goed kloppen. Michelle is namelijk één van onze nieuwe bloggers. Vandaag deelt zij haar ervaringen over het moederschap. Zo had zij al op jonge leeftijd een beeld voor ogen over hoe zij alles wilde regelen. Bovendien is ze helemaal dol op Spaanse merkjes.

Even voorstellen: mom Michelle

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Michelle en ik ben 25 jaar oud..nu ja over enkele dagen word ik er eigenlijk al 26. 🙂 Een tweetal weken geleden (op 10 maart om precies te zijn) werd ik voor het eerst mama van een dochtertje, Cécile Marie Hélène. Ik ben intussen zo een 6 jaar samen met de liefde van mijn leven, Wim. We leerden elkaar kennen tijdens onze studententijd en zijn sindsdien onafscheidelijk met elkaar verbonden. Twee jaar geleden besloten we dan ook om elkaar het jawoord te geven.  Omdat ik nogal perfectionistisch ingesteld ben, wilde ik dat ons huwelijk tot in de puntjes verzorgd was. Ik genoot bijna evenveel van de voorbereidingen als van de dag zelf, het werd echt ons projectje.Michelle

van Brussel naar Limburg

Ik heb altijd gezegd dat ik op de leeftijd van 25 graag mama zou worden en dat ik mijn kids graag in een groene rustige omgeving wilde zien opgroeien (ikzelf en mijn man zijn ook groot geworden in het groene Limburg). Nochtans woonden we twee jaar geleden nog in Brussel en dat vonden we echt ZA-LIG! We genoten met volle teugen van het bruisende stadsleven. Maar toen we besloten om aan kinderen te beginnen, keken we uit naar een rustigere omgeving én dichter bij onze ouders. Want geef toe, een kleintje ver weg laten opgroeien van de grootouders is ook niet altijd ideaal..ook naar opvang toe leek ons dat handiger. We zeiden ons leventje in Brussel vaarwel en verhuisden naar de geboortestad van mijn man (voor mij toen nog vrij onbekend). Momenteel wonen we in een ruim appartement met veel lichtinval en een groot terras, maar een grote tuin is onze droom en zo kochten we een stuk bouwgrond in een heel groene omgeving met een prachtig uitzicht. Als alles goed loopt, zouden we binnenkort van start gaan met ons bouwproject.Michelle

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Voor mijn zwangerschap was ik al gek van shoppen..maar toen ik wist dat ik een dochtertje kreeg, ben ik echt helemaal loco gegaan!!! Het is ook allemaal zo lief en schattig. Ik geniet zowel van een dagje winkel in, winkel uit te gaan, als van online shoppen. Voor mijn dochtertje vind ik het eigenlijk leuker om online te shoppen. Ik hou van een mix tussen klassieke en hippe kleding. Pasteltintjes, wit en blauw zijn helemaal mijn ding. Spaanse merkjes hebben dat meestal in hun assortiment.  Toen ik in Spanje woonde voor mijn studie ging ik vaak eens een babyzaak binnen en zo ken ik wel een aantal leuke merkjes: Neck & Neck, Mayoral, Belan…Michelle

Qua onlineshops vind ik Childrensalon en Next echt super leuk! Je krijgt een heel breed assortiment voorgeschoteld en met de zoekfunctie kan je in no time een hele garderobe samenstellen. Via La Redoute heb ik heel wat rompertjes en ook enkele über cute pyjamaatjes gekocht.MichelleOnze kinderkamer is van Childwood, een Belgisch merk dat super hippe en trendy spulletjes heeft. Voor de decoratie ging ik weer op zoek naar zachte tintjes en zo heb ik vooral spulletjes van Théophile & Patachou en Zara Home in de kinderkamer.Michelle

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
De kinderwagen van Joolz! We hebben lang getwijfeld tussen de Bugaboo en de Joolz, uiteindelijk vielen we voor het mooie design en het handige oplooisysteem van de Joolz Geo Studio. Het leuke aan de kinderwagens van Joolz is dat je ze na enkele maanden gewoon kan omvormen tot buggy.Michelle

Mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Zelf neem ik voor een uitstapje standaard een grote handtas mee zodat ik lekker veel mee kan nemen. Zo heb ik voor de baby dan ook drie verzorginstassen aangeschaft: een kleiner exemplaar (gekocht bij onze Joolz) voor een korte wandeling, een grotere tas voor een langere uitstap (van Caramella baby) en dan nog een iets ruigere, lederen tas van Bugaboo die wel tegen een stootje kan (eventueel voor een boswandeling e.d.).MichelleIn elke tas zit standaard een pakketje Pampers en een verzorgingsmatje, reservekleertjes en twee rompertjes. Omdat Cécile graag getroost wordt met een fopspeen neem ik er daar ook altijd twee van mee. Voor een daguitstapje zorg ik dat er voldoende gesteriliseerde flesjes mee zijn, melkpoeder en een slabbetje. Bovendien voorzie ik dan altijd een grote en kleine tetradoek en een extra dekentje voor als het plots kouder wordt. Last but not least voorzie ik een toilettasje met enkele verzorgingsproductjes en natte doekjes of een flesje toiletmelk met tissues.

Meest gebruikte item

Welk item heb je het meest gebruikt?
Momenteel gebruiken we binnen heel vaak onze babybox van Bopita. Cécile kan hier overdag heerlijk in slapen terwijl ik de huishoudelijke karweitjes doe. Wanneer ze wakker is, kijkt ze graag naar het mobieltje van Théophile & Patachou dat we boven het park installeerden. Buitenshuis maken we vooral gebruik van onze kinderwagen, maar ook van onze Cybex Maxi-Cosi (vooral in de auto een belangrijk item).

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Cécile was een heel actief baby’tje in de buik. De gynaecoloog en de vroedvrouw zeiden bij de laatst controle nog dat ik precies nooit rust had (maar ik genoot er heel erg van, hoor!). Vaak hield ik dan een knuffeltje van Nijntje, dat mijn papa me cadeau deed, tegen mijn buik. Het muziekje maakte Cécile rustig. En ja hoor, vanaf dag 1 kon Nijntje mijn kleine schat kalmeren bij een huilbui!

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Ik vind het heerlijk om een wandeling te maken met mijn kleine prinses. We wonen momenteel vlakbij het stadspark en proberen bij mooi weer dagelijks even naar daar te wandelen. Zowel Cécile als mama genieten daar met volle teugen van, zeker nu de eerste lentezon komt piepen.

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Structuur is belangrijk voor een kindje en ik ben ervan overtuigd dat je daar best zo vroeg mogelijk mee begint. Momenteel hou ik nog zeer nauwgezet de verschillende voedingen bij in een schriftje. Na twee weken zit er al een zekere regelmaat in haar voedings- en slaappatroon.Michelle

Tips voor toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Genieten, genieten en nog eens genieten. Mijn omgeving zegt me nu heel vaak het gaat zo snel, ze worden zo snel groot dus geniet van elk moment! En ja hoor, ik geef ze gelijk…de voorbije twee weken zijn razendsnel gegaan. Mama zijn is een fulltime job, maar wel de leukste die ik ooit heb gehad!michelle

 

Fotocredits: Michelle

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *