Yeah! Het is vrijdag en dat betekent dat een leuke mama haar ervaringen deelt omtrent het moederschap. Vandaag deelt mom Maxime waar zij het allerliefst shopt. En dat zal menig moeder met haar eens zijn ;-). En verder vertelt zij hoe haar zwangerschap verliep en hoe zij zich voorbereidde op haar bevalling. Benieuwd naar dit alles? Lees dan weer mee. 

Even voorstellen: mom Maxime

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Maxime, 30 jaar en getrouwd met de liefde van mijn leven, Filip. We leerden elkaar kennen tijdens onze opleiding als leerkracht. We geven beiden les in dezelfde school in het buitengewoon onderwijs. Allebei krijgen we hier tot op de dag van vandaag nog erg veel voldoening van! We wonen in Bilzen en zijn ons huisje volop aan het verbouwen. Samen hebben we twee kinderen. We hebben één dochter, Annabelle, van 3,5 jaar. Sinds 19 september hebben we er nog een zoontje bij, Georges. We voelen ons nu helemaal compleet en genieten volop.

LEES OOK: Oktober Musthaves + winactie

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Eerst en vooral wil ik even meegeven dat ik ontzettend graag winkel en op zoek ga naar de laatste nieuwe trends. Voor mijn kids winkel ik zowel in winkels met merken, als in winkels zoals Zara, H&M …

Ook ga ik graag naar Londen om te shoppen, vooral voor de kids. Ik ga dan op zoek naar allerlei leuke ensembles die je hier niet tegenkomt. Ik vind mijn ding daar vaak in winkels zoals Debenhams, John Lewis, Next …

Zwangerschap

Hoe verliep jouw zwangerschap?
Mijn zwangerschap liep zeker niet van een leien dakje. Tussen mijn dochter en mijn zoontje in kreeg ik twee miskramen, die ervoor zorgden dat ik emotioneel even een moeilijke tijd gekend heb. Gelukkig kon ik rekenen op de onvoorwaardelijke steun van mijn man, mijn ouders en de liefde die mijn dochter mij gaf.

Toen ik dan toch zwanger bleek te zijn in januari, waren we erg blij maar anderzijds ook nog steeds voorzichtig, hopende dat alles goed zou verlopen. Met de baby ging het allemaal goed, maar ikzelf heb tijdens mijn zwangerschap verschillende bloedingen gehad door stuwing van de nieren. Gelukkig betekende dit enkel pijn voor mezelf en niet voor mijn jongen. Dan is doorbijten de enige keuze die je hebt. Gelukkig ben je de pijn vaak snel vergeten. Zeker wanneer je je kleine wondertje voor de eerste keer in je armen mag nemen.

Voorbereiding bevalling

Hoe bereidde je je voor op de bevalling?
Na mijn eerste bevalling kreeg ik al snel een complicatie, een hematoom. Ik moest met spoed geopereerd worden. Voor eventjes dacht ik dat het voorbij was, zo ernstig bleek het. De laatste woorden die ik tegen mijn man zei toen hij onze dochter van enkele uren op zijn arm hield, waren: “Zorg goed voor haar.” Gelukkig is alles goed gekomen, maar ik leefde de eerste weken na deze bevalling niet bepaald op een roze wolk.

Lichtblauwe wolk

Door deze ervaring leerde ik ook dat je je nooit echt volledig kan voorbereiden op een bevalling. Je weet nooit wat er op je pad zal komen tijdens je bevalling of, zoals in mijn geval, erna. Je kan wel yogalessen gaan volgen, ademhalingstechnieken bij de kinesist, enzovoort. Maar ik geloof toch dat wat komt, zal komen.

Nu, tijdens mijn laatste bevalling viel het mijn man en mij op dat we beiden erg rustig waren en vertrouwen hadden in het team van dokters en vroedvrouwen die ons bijstonden. Ik ben hen erg dankbaar daarvoor en ik heb deze bevalling dan ook heel anders kunnen ervaren. Gelukkig! Enne… ik zit nog steeds op mijn mooie lichtblauwe wolk!

LEES OOK: Sweater Weather girls

Uitzetlijst

Werkte je met een uitzetlijst?
Wij hebben gekozen om met een uitzetlijst te werken, net zoals bij onze dochter. Ik vind dit toch erg gemakkelijk, zeker omdat je op deze manier krijgt waar je echt nood aan hebt. Bovendien maak je het ook erg gemakkelijk voor de mensen.

Anderzijds zijn er toch ook mensen die hier liever niets van kopen, maar hun eigen ding doen of centjes willen geven. Ook altijd leuk! Ik zie er dus alle voordelen van in.

Wist je op voorhand het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Wij kozen beide keren om het geslacht te weten. De eerste keer kon ik amper geloven dat we een meisje kregen! De tweede keer zei mijn gevoel al snel: dit is een jongen en dan hebben we onze koningswens. Via de NIPT-test kwamen we dit al snel te weten. We zijn beiden nieuwsgierig (lees: vooral ikzelf), dus ik zag echt niet in waarom we niet op voorhand zouden willen weten of we een prinsje of prinsesje zouden krijgen.

Favo uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
In principe nemen wij onze kids eigenlijk overal mee naartoe. Dat kan gaan van shoppen tot spelen in een speeltuin, bezoeken van een dierentuin, enzovoort. Vooral die laatste zijn natuurlijk de uitstapjes die voor de kids het leukste zijn. Wij gaan ook regelmatig naar de Belgische kust. Hier genieten wijzelf erg van en onze dochter ook. Ze houdt ervan om op het strand te spelen, met een gocart te rijden op de dijk, te wandelen … Benieuwd hoe Georges deze tripjes binnenkort zal gaan ervaren. We kijken er alvast naar uit!

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Op dit moment vind ik het nog erg voornaam dat Georges zijn flesjes op tijd krijgt. Natuurlijk ook omdat hij nog maar enkele weken oud is. Op het vlak van slapen zit er nog niet echt een routine in. Het laatste flesje krijgt hij rond elf uur en hij slaapt al door tot vier uur ’s nachts ongeveer, wat al erg goed is. Hoe dan ook, hij laat van zich horen wanneer hij honger heeft, dus hij heeft zo zijn eigen schema en dat helpt!

>>> VOLG ONS OP FACEBOOK OM UP TO DATE TE BLIJVEN

Met onze dochter gaat het natuurlijk al wat gemakkelijker. Zij gaat door de week op een vast uur slapen omdat het school is. Verder eet zij gewoon mee met ons aan tafel. En we mogen niet klagen, Annabelle is een alleseter. Super dus! Benieuwd of onze kleine man ook zo gemakkelijk zal zijn.

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Volg je gevoel en laat je enkel leiden door je eigen instinct. Hoe dan ook zal je een topmama worden en de liefde die je vanaf minuut één voelt, na de geboorte, kan je met geen pen beschrijven. Zelfs al loopt alles niet meteen van een leien dakje, heb vertrouwen. Met je kroost en de liefde die je rondom je voelt, komt alles goed.

 

Fotocredits: Maxime

2 Comments on Q&A met mom Maxime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *