Elke week deelt een leuke moeder haar ervaringen over het moederschap. Vandaag geef ik Marleen het woord. Zij is groot fan van de Hema en is moeder van een prachtige dochter Ava. Deze jonge moeder beviel 2 jaar geleden van haar dochter en heeft inmiddels genoeg ervaringen om met ons te delen.

Even voorstellen Marleen

Q: Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A: Ik ben Marleen en ik ben 22 jaar oud en woon samen met mijn vriend Jeroen, onze dochter Ava (2) en onze 2 katten in Hardinxveld-Giessendam. Marleen

Q: Wat is jouw favoriete shop?
A: De HEMA is echt wel mijn favoriete shop. Je kunt er alles vinden wat je nodig hebt in een leuke stijl. Vooral voor baby’s en kinderen hebben ze altijd leuke dingen.Marleen

Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
A: Sudocreme, ik gebruik het nog steeds voor Ava en het helpt ontzettend goed tegen luieruitslag en zere billen. Als plus ruikt het ook nog eens ontzettend lekker.Marleen

Q: Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
A: Eigenlijk pak ik de grootste tas die ik heb en doe daar zoveel mogelijk spullen in, die ik denk nodig te kunnen hebben. Ik heb door ervaring geleerd altijd een setje kleding mee te nemen voor ongelukjes, luiers, speen, knuffel, eten en drinken, want je weet het maar nooit.

Q: Welk item heb je het meest gebruikt?
A: Ik denk een speen. Ava vond daar altijd snel troost in en heeft ook goed geholpen met het doorkomen van tanden.

Q: Wat was haar lievelingsspeeltje?
A: Wat het nog altijd is en dat is haar knuffelschaap. Deze kreeg ze bij haar geboorte en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Haar eerste hapjes

Q: Wat waren haar eerste hapjes?
A: Ava haar eerste hapjes waren wat gepureerd fruit.

Q: Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
A: Ik vind eigenlijk alles wel leuk om met Ava te doen. Naar de dierentuin, speeltuin, zwembad, strand of gewoon een wandeling door het bos; het is altijd leuk. Zeker omdat ze nu in de peuterfase zit en ze heel erg actief is, is er altijd overal wel plezier te beleven.

Schema eten en slapen

Q: Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
A: Een echt schema heb ik niet meer. Wel probeer ik elke dag een routine aan te houden, puur voor de rust. Deze routine voor het slapen gaan vind ik het belangrijkste en ik merk ook dat dát echt helpt bij Ava. Ja.. toch die drie R-en, rust reinheid en regelmaat.

Q: Wat is het lievelingsgerecht?
A: Pfoe, dat is een lastige! Ik knijp nog altijd in mijn handjes met het feit dat ik geen moeilijke eter(s) heb. Maar ik denk dat kippensoep met een lekker broodje wel op nummer 1 staat op dit moment. Met een toetje daarna natuurlijk.

Boodschap voor toekomstige moeders

Q: Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
A: Blijf vooral genieten van de momenten met je kind(eren). Zeker als ze de babyfase voorbij zijn, hoef je maar te knipperen met je ogen en voor dat je het weet, zijn ze groot. En probeer altijd het positief te blijven. Ook in moeilijke (vaak slapeloze) tijden en blijf goed voor jezelf zorgen.Marleen

Afgelopen week deelde Chantal haar ervaringen en deze lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code