Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A. Vandaag deelt Marcella haar ervaringen omtrent het moederschap. Zo is zij de trotse mama van twee mooie kids en ook peettante. Zij deelt in dit artikel wat haar favo shops zijn, wat ze onmisbaar vindt en meer. Lees je ook weer mee?

>> Volg ons op Facebook

Even voorstellen: mom Marcella

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Marcella, 32 jaar en moeder van twee dochters: Jadaya (9 jaar) en Inaya (4 maanden). Mijn grote liefde Nino en ik zijn al meer dan 11 jaar samen. We wonen samen met ons konijn Hob in Apeldoorn. We zijn van Moluks/Indonesische afkomst.

Nino en ik zijn beiden werkzaam voor de overheid. We hebben de dagen zo verdeeld dat we naast het runnen van een gezin ook kunnen werken. Nino kan je herkennen aan zijn bijzondere snor. Wanneer ik vrij ben, ben ik de moeder die in de ochtend op het schoolplein bijna overheen wordt gelopen door spelende kinderen die veel groter zijn dan ik … Yep, that’s me! Kan ook niet anders, want ik ben maar 1,51 meter lang.

Schooltijd

Voordat we naar school gaan, check ik altijd of we alles mee hebben. Broodtrommel, fruit, melk, sapje, gymtas, agenda, telefoon, sleutels, enz. Soms ben ik zo hectisch dat ik door al het checken de tijd vergeet. Ik fiets dan zo hard mogelijk met Jadaya om alsnog op tijd op school aan te komen. Bezweet en hijgend kom ik dan aan op het schoolplein, waardoor ik vervolgens door spelende kinderen omver gelopen wordt. En dan zegt Jadaya: ”Mama, ga maar hoor. Doei, love you!” En dan rent ze zo weer weg … Nee maar echt, zoals de meeste ouders zeggen: “Wat gaat de tijd hard.” Jadaya is al zo’n grote meid geworden. Het is bijzonder om te zien hoe ze zich heeft ontwikkeld.

Inaya

Straks mogen we dat ook ervaren met Inaya. Zij is ons kleine wonder. Nino en ik hebben 5 jaar lang geprobeerd om opnieuw zwanger te worden. De frustraties en stress liepen hoog op en ik werd er zo onzeker door. Ik had bijna de hoop opgegeven en opeens werd ik weer zwanger. Het gevoel dat we op dat moment hadden, is niet te beschrijven. We hebben gehuild van blijdschap!

Jadaya was ook heel erg blij toen ze hoorde dat ze een zusje kreeg. Toen iedereen het erover had, werd ze echter wel een beetje jaloers. Tja, 9 jaar alleen geweest en nu moest ze de aandacht verdelen met haar zusje. Maar inmiddels is ze er helemaal aan gewend en genieten we volop met elkaar. Ik probeer er op elk moment bij stil te staan dat we dankbaar moeten zijn voor alles om ons heen, zoals familie, vrienden, vriendinnen, onze kinderen, ons huisje en nog zo veel meer. Soms zijn we zo druk met van alles dat we dat wel eens vergeten.

Me-time

Hoe zorg je voor me-time naast het werken en mama zijn?
Mijn hobby’s zijn shoppen, films/documentaires kijken, hotspots zoeken, maar vooral shoppen voor het hele gezin. Mode is iets dat me dagelijks bezig houdt. Dat is echt mijn passie. Ik houd verder van mijn familie, make-up, muziek luisteren, lekker eten en een avondje bijkletsen met vriendinnen. Maar mijn grootste hobby is vooral mijn tijd besteden aan mijn familie en ons gezinnetje. Veel leuke dingen doen en mooie herinneringen maken is wat me gelukkig maakt.

Zwangerschap

Hoe ging je zwangerschap?
Bij Jadaya was ik alleen maar misselijk en spuugde ik heel veel. Ik woog tijdens mijn zwangerschap bij Jadaya 47 kg. Jadaya was via een normale bevalling 6 weken te vroeg geboren. Ik woog bij Inaya 61 kg en zij was 5 weken te vroeg geboren met een keizersnee.

Bij Inaya had ik in het begin veel last gehad van mijn bekken. Ik kreeg hier fysiotherapie voor. Ook kreeg ik opgezwollen voeten. Dat was zo erg dat Nino mij een keer van mijn werk moest halen, omdat ik mijn slippers niet meer paste en dus niet meer naar huis kon!

Geslacht

Wist je het geslacht? En waarom heb je gekozen om dit wel/niet te horen?
We hebben ervoor gekozen om het wel te horen, omdat het voor ons makkelijker zou zijn met kleertjes kopen en om de babykamer in te richten.

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Een dr. Brown fles.

>> LEES OOK: Lunchboxen

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Voor de baby: flesje, voorraad Nutrilon, warm water in een thermoskan, spuugdoekjes, speen, extra kleertjes, pampers, billendoekjes en een warm wiegdekentje.
Voor de oudste: pleisters, vallen- en stotencréme en handgel.

Meest gebruikt

Welk item heb je het meest gebruikt?
Spuugdoekjes.

Wat is jouw favoriete shop?
Ik heb er eigenlijk heel veel: Zara, Bijenkorf, H&M, Zooffs, Huize Smit, Little Things, AzzuroKids, Mevrouw Aardbei, Foof Haarlem, Myohmy, Wonderforkids en Maedformini.

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Een dagje zwemmen bij Center Parcs, uiteten in de leukste hotspots en shoppen.

Lievelingsgerecht

Wat is het lievelingsgerecht?
Jadaya: Sushi. Inaya: voorlopig nog melk.

Tips toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Maak een digitaal dagboek om alles bij te houden van je kindje:
– Maak een e-mailadres aan. Geef dat e-mailadres ook aan opa’s en oma’s. Stuur er foto’s, gedichtjes, quotes, en allerlei leuke herinneringen naartoe.
– Geef tips en adviezen mee via het e-mailadres.
– Wanneer je kind oud genoeg is, geef je het het wachtwoord van het e-mailadres. Geef het op haar/zijn verjaardag of misschien op haar/zijn bruiloft als cadeau.

En mommy’s, you can do it! Probeer van elk moment te genieten!

“Enjoy The Little Things… One Day You’ll Look Back And Realize They Were Big Things”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code