Vandaag deelt er weer een leuke mama haar ervaringen omtrent het moederschap. Dit keer laten wij Lindsey aan het woord. Zo deelt ze of ze wel of niet het geslacht wilde weten tijdens haar zwangerschap, hoe zij het moederschap combineert met haar werk en meer. Lees je ook weer mee? 

Even voorstellen: mom Lindsey

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Hi! Mijn naam is Lindsey Tieleman. Ik ben 24 jaar en ik woon samen met mijn lieve vriend Martijn (26 jaar) in Mijsheerenland, vlak bij Rotterdam. Sinds 27 juli 2017 zijn wij de hele trotste ouders van de liefste baby in de wereld: Lily-Rose.

Wij houden ervan om in onze vrije tijd lekker op pad te gaan, lekker te winkelen met z’n drietjes of lekker op vakantie te gaan. Er staan voor nu alweer vijf vakanties op de planning. Natuurlijk mag ons meisje overal mee naartoe.

Bij ons thuis is het altijd gezellig druk! Ik werk vier dagen in de week als gastouder. Mijn lieve meisje kan dus lekker elke dag bij me blijven. Gelukkig kan ze heel goed tegen prikkels. Ze vindt het geweldig om alle kindjes om haar heen te hebben.Ook zijn er twee oma’s die haar wel eens een dagje komen ontvoeren om haar lekker te knuffelen.

Woensdag is mijn vrije dag en dan wil ik dus ook alle aandacht aan Lily-Rose geven. Het is best moeilijk dat ik die aandacht de rest van de week moet verdelen over de andere kinderen. Nu merkt Lily-Rose er nog niet veel van, maar als ze iets ouder is, zal ze dat misschien wel vervelend gaan vinden.

Zwangerschap en bevalling

Hoe verliepen de zwangerschap en de bevalling?
Op 1 oktober 2016 ben ik gestopt met de pil. We hadden rekening gehouden met één jaar. Dit ging even anders dan we dachten … Na twee weken was ik al zwanger! Dit was natuurlijk geweldig. We hadden dit nooit gedacht.

Mijn zwangerschap was er echt eentje om van te dromen. Ik had nergens last van en ik heb gewoon lekker tot op 37 weken vijf dagen in de week gewerkt. En toen begon het wachten … Ik had steeds in mijn hoofd dat ze zich eerder zou melden (rond de 38 weken). Nou, dit moet je dus noooooit gaan denken!

>> LEES OOK: Geschenkdoos met dierenkoppen

Lily-Rose kwam uiteindelijk pas op 40 weken en 6 dagen. Ik was er op het laatst echt helemaal klaar mee! Ik ben twee keer gestript. Na de tweede keer strippen, begonnen in de avond de weeën en is ze in zes uurtjes geboren (bijna in de auto). Omdat alle ziekenhuizen in de buurt vol waren, zijn we thuis gebleven totdat ik 9,5 cm ontsluiting had. Bij 9,5 cm moesten we dan toch nog gaan, omdat Lily-Rose er niet uit wilde. Na de eerste de beste hobbel in de straat, had ik al volledige ontsluiting met persweeën. Toen moesten we nog een half uur in de auto naar het ziekenhuis! Gelukkig is alles goed gekomen en kan ik er nu om lachen.

Geslacht

Wilde je het geslacht weten? Waarom heb je ervoor gekozen om het wel of niet te weten?
Dit wilde ik zo graag! Ik wist al vanaf week drie dat ik zwanger was. Ik kon dus sowieso niet wachten tot week twintig. De meeste pretechobureaus geven echter pas garantie vanaf vijftien weken … Ik heb heel het internet afgezocht naar een praktijk die dit eerder kon. (Ja, ik ben zo ongeduldig.) Ergens op drie kwartier van ons vandaan konden we een geslachtsecho laten doen op dertien weken. Daarbij zat dan wel een risico van twee procent dat ze het mis konden hebben. Nou, dat risico nam ik dan maar voor lief!

Op woensdag hadden we de echo en op vrijdag hadden we een gender reveal. Wij wisten het  toen zelf ook nog niet. Hoe vaak ik die envelop met het geslacht in mijn handen heb gehad in die twee dagen, haha! Maar ik heb niet gespiekt ;-). Uiteindelijk bleek dat we een meisje verwachtten. Hoera! We hadden een mooie taart laten maken, onze vrienden en familie waren erbij … Het was een hele leuke avond!

>> LEES OOK: 5x pyjama’s boys

Daarna kon ik dan eindelijk gaan shoppen voor meisjeskleding (alle unisexkleding van bijna alle merken had ik namelijk al ;-)). Het kastje van Lily-Rose was in ieder geval al goed gevuld toen ze er dan eindelijk was. Uiteindelijk heeft ze natuurlijk de helft maar gedragen!

Onmisbaar item

Wat is voor jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Toen ik tien weken zwanger was, had ik het al gekocht. Ik dacht namelijk: die moet ik sowieso hebben. Ik heb het dan over het babynestje. En wat een succes is dat, zeg! Lily-Rose slaapt er al vanaf dag één in, zowel overdag als in de nachten. Het geborgen gevoel vindt ze heel erg fijn. Het is ook fijn dat het nestje overal mee naartoe kan. Zo heeft ze dus overal haar eigen bed. Toen Lily-Rose zeven weken oud was, zijn wij op vakantie naar Kos gegaan. We namen het babynestje mee. Ze heeft er op het vliegveld, in het vliegtuig, op het strand, bij het zwembad en op de kamer heerlijk in kunnen slapen. Ideaal, dus!

Standaard mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Ik zorg altijd dat ik genoeg voeding voor heel de dag bij me heb. Je weet immers maar nooit wat er kan gebeuren! Ook neem ik altijd een thermosfles en een flesje water mee. Zo kan ik overal en altijd een flesje geven. En ook niet te vergeten: extra kleding! Lily-Rose weet zich altijd op de gekste momenten onder te poepen. Dit is nu al twee keer gebeurd. Eén keer is ze verschoond in de te kleine wc in het vliegtuig, de andere keer met vijf graden in de kofferbak van de auto. Oja, beide keren had ik te kleine kleren in de tas!

Schema eten/slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Hier ben ik erg makkelijk in. Wij zijn vaak weg als we vrij zijn. Lily-Rose slaapt dan overal en nergens, dus een schema hebben we nog steeds niet. Ze is nu veertien weken en tot nu toe gaat dit prima. Het is dan ook een hele makkelijke baby. Ze slaapt overal, drinkt overal en kan goed tegen alle prikkels. De nachten daarentegen, die zijn nog wel een beetje een drama. Ze komt nog erg vaak om te drinken. Ze heeft gewoon altijd honger! Vandaar die lieve, schattige, bolle wangetjes! Maar dat komt ook ooit wel weer goed.

Favoriete uitstapje

Wat is jou favoriete uitstapje met je kindje?
Ik vind het heerlijk om lekker met z’n drietjes te gaan wandelen en dan vervolgens ergens te gaan lunchen met een lekker wijntje er bij. Natuurlijk maar één wijntje dan ;-).

Ook gaan we lekker vaak winkelen met vriendinnen van mij. Ik ben de eerste met een baby. Gelukkig vinden mijn vriendinnen Lily-Rose ook helemaal geweldig, dus is het alleen maar gezellig als ze erbij is.

Verder ga ik ook vaak fietsen met de kindjes van mijn werk in de bakfiets. Lily-Rose gaat dan in de draagzak en valt heerlijk in slaap. Er wordt wel vaak raar naar me gekeken als ik dan over het dorp fiets met vijf kinderen in de bakfiets en één op m’n buik! Gelukkig weten veel mensen dat ik gastouder ben. Al wordt er wel vaak gevraagd: “Zijn die allemaal van jou?!”

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Luister alleen naar jezelf. Zo bijvoorbeeld ook op het vlak van borstvoeding. Zoveel moeders, verloskundigen, kraamzorg en andere mensen die hier eigenlijk niks over te zeggen hebben, geven er enorm veel goedbedoelde adviezen over. En dan bedoel ik vooral dat ze adviseren dat je het wel moet gaan geven.

Ik weet zelf natuurlijk wel dat borstvoeding goed is voor je baby. Maar als je er zelf niet helemaal achter staat en er zo op aangedrongen wordt, is dat niet leuk. Ik ging hierdoor heel erg twijfelen. Zelf had ik het idee dat het echt niet bij mij paste en dat ik gewoon lekker een flesje wilde geven. Zelf heb ik ook nooit borstvoeding gehad en ik leef ook nog ;-). In het ziekenhuis heb ik het geprobeerd, maar ik ben gelijk na één keer gestopt en dat was echt de beste keuze. Nu is het zeker niet zo dat ik tegen borstvoeding ben, zeker niet. Ik vond het alleen echt niet bij mezelf passen, en dat is helemaal prima!

 

Fotocredits: Lindsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code