Yeah! Het is weer tijd voor de populaire rubriek ‘Q&A moms’. Vandaag deelt Jonne haar ervaringen op de blog. Zij is een enthousiaste gebruiker van Instagram, waar zij volop inspiratie vandaan haalt. Maar ook deelt ze haar bevallingsverhaal en de dingen die voor haar onmisbaar zijn. Lees je ook weer mee? 

Even voorstellen: mom Jonne

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Jonne, 34 jaar en getrouwd met Geert. We hebben twee kinderen. Stijn is net 5 jaar geworden en Floor is 2,5 jaar. We wonen in Wijchen, vlakbij Nijmegen. Ik werk drie dagen per week als communicatieadviseur bij een grote ouderenzorgorganisatie.

Wat is jouw favoriete shop?
Ik ben erg fan van Hema, zowel voor kinderspullen en –kleding als voor bijvoorbeeld woon- of feestproducten. Maar sinds ik nogal actief ben op Instagram, is er een hele nieuwe wereld aan (kleine) shops en merken voor me opengegaan. Kinderkleding, (kraam)cadeautjes, kids, deco … Er is zoveel moois dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie ;-). Ik sla daarom veel posts op ter inspiratie en vraag IG-vriendinnetjes om hun ervaringen.

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Een rondje fietsen of naar het bos gaan vinden we heerlijk, als het lekker weer is. Op regenachtige, koude dagen neem ik ze af en toe mee naar de binnenspeeltuin om uit te razen. Stijn zit op zwemles en daardoor gaan we niet meer zo vaak recreatief zwemmen. Eigenlijk zonde, want ook Floor vindt het hartstikke leuk.

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Mijn kinderen zijn al zo groot dat ze gewoon meegaan in ons volwassen eetpatroon. Ik ben nooit zo van de vaste schema’s geweest, hoewel ik het bij Stijn meer toepaste dan bij Floor. We proberen wel om hen niet te laat in de middag nog veel eten te geven omdat ze anders weinig honger hebben voor het avondeten. De slaapjes overdag – we zijn er nu bijna klaar mee – waren ook niet volgens een strak ritme, wat het nog wel eens lastig maakte om iets te plannen, haha. De kinderen gaan nu samen rond 19.30 à 20.00 uur naar bed.

Lievelingsgerecht

Wat is het lievelingsgerecht?
Ik denk dat pannenkoeken voor allebei op nummer één staan. Stijn is verder gek op cherrytomaatjes en lust verder ook heel veel. Floor is daarentegen altijd een ontzettend lastige eter geweest. Gelukkig houdt ze wel van brood, fruit en vlees. En de laatste tijd gaan ook groenten er eindelijk wel eens in (hoera!).

>> LEES OOK: 4x kinderspelletjes + winactie

Hoe kijk je terug op jouw bevallingen?
Ik vond de bevalling van Stijn heel pittig. Ik werd behoorlijk overrompeld door de pijn van de laatste centimeters. Bij Floor zat ik zonder dat ik het echt merkte al aan de 6 cm en ik koos daarna toch voor bevallen met een Remifentanil-pompje. Ideaal spul! Met twee persweeën was ze geboren, dus ook dat viel best mee.

Gezinsleven

Hoe vind je een gezin met twee kinderen?
Geert en ik wilden allebei altijd graag meer dan één kind. Als ik zie hoe gek ze op elkaar zijn en hoeveel ze nu al aan elkaar hebben, dan ben ik heel blij dat het zo mocht zijn. Natuurlijk wordt er veel gemopperd, geruzied en gemeen gedaan, maar juist nu ze allebei ouder zijn, zie je de band groeien. Bijzonder! Ik denk trouwens niet dat er nog eentje komt, want met deze twee zijn we druk genoeg ;-).

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Mijn kids vonden een speen om in slaap te vallen erg fijn. Gelukkig leerden ze het gebruik hiervan later ook eenvoudig af. Daarnaast gebruikte ik de draagdoek graag. Bij Stijn had ik nog een rekbare doek, maar voor de geboorte van Floor kreeg ik van mijn vriendinnen een stevige maar lichte geweven draagdoek. Toen ze ouder werden, stapte ik over naar een draagzak, want dat was net wat sneller dan rugknopen.

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Maak jezelf niet gek met allerlei schema’s, meningen, boeken en tips. Natuurlijk is het, zeker bij een eerste kindje, fijn om houvast te hebben. Dat had ik heel erg in ieder geval. Maar ieder kind is anders en vertrouwen op jouw gevoel is het allerbeste. Ook al maak je daardoor andere keuzes dan de meesten. Bij Floor was het een verademing om ‘gewoon maar wat te doen’… Want let’s face it: dat doen we eigenlijk allemaal toch?

 

Fotocredits: Jonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code