Elke week deelt een leuke mama haar ervaringen over het moederschap. Want wat zijn nou die leuke uitjes, wat is zo’n essentieel item wat iedere moeder nodig heeft en wat zijn leuke uitstapjes? Op al deze vragen en nog veel meer, geven moeders wekelijks hun antwoorden. Vandaag deelt onze eigen mom Joene haar ervaringen. Zo is zij dol op mode, gaat graag naar de speeltuin en haar hele gezin is dol op pasta. Zij stelt zich graag aan jullie voor.

Even voorstellen: mom Joene

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit? 
Hoi, ik ben Joene, 30 jaar en woon samen met Wesley en onze dochter Yuna van 3 jaar en zoon Otis van bijna 1 jaar in Nieuwkoop. Ik werk 3,5 dag als management assistant en die afwisseling van werk en mama zijn, vind ik heerlijk.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop? 
Uiteraard de Zara! Betaalbaar, hip en superfijn te combineren met andere merken. Sinds de geboorte van mijn dochter is kinderkleding toch wel een lichte verslaving geworden haha. Vast heel herkenbaar voor andere mama’s! Ben fan van merken zoals Mingo, Mio and Co, Gray label, Phil & Phae en ReposeAMS. Maar ook BangBang Copenhagen en Mini Rodini zijn favoriet! Leuk om te zien dat ik nu bij Otis toch op andere dingen let qua kleding.  Ze zijn kwart Moluks en Yuna heeft dat echt meegekregen: bruin haar, bruine ogen en een donkere huid. Otis is echt blond en blauwe ogen, dus sommige kleuren kies ik niet zo snel. Bij Yuna is dat een stuk makkelijker. Mom Joene

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby? 
Een lekker dekentje. De dekentjes van CarlijnQ zijn super, lekker zacht en leuke printjes! Fijn om je baby mee in te pakken, maar ook om over ze heen te leggen als ze bij jou op de borst slapen of in de box of kinderwagen. En een top cadeau voor aanstaande mama’s.Mom Joene

Standaard mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Luiers, doekjes en eten & drinken! Al is Yuna sinds kort zindelijk overdag, dus dat scheelt weer.

Welk item heb je het meest gebruikt?
Een grote hydrofiel doek. Ideaal voor over de kinderwagen, op het strand of park om op te zitten en om mee te nemen naar het consultatie bureau.

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje? 
Toen ik zwanger was van Yuna, heb ik van vriendinnetjes op mijn babyshower allemaal leuke spulletjes gekregen, waaronder een roze Buddha tuttel. Deze hebben Wes en ik Zen genoemd en die is dus al 3 jaar Yuna haar lievelings.  Voor Otis hebben wij een tuttel aap gekocht en die hebben wij samen met Yuna Max genoemd. Ondertussen ook favoriet bij Otis.Mom Joene

De eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Zelfgemaakt wortelhapje! Wij zijn zowel met Yuna als met Otis rond de 4 maanden begonnen met zelf hapjes maken. Onze kindjes deden het daar erg goed op, ook daarin hebben wij ons gevoel gevolgd. Meningen zijn nog wel eens verdeeld wanneer je moet beginnen met hapjes. Tip; luister naar jezelf en kijk naar jouw kindje. Nog een tip; schaf de Avent Stomer Blender aan. Wij maakten gewoon 1x in de 2 weken op zondag genoeg hapjes om in te vriezen. Ideaal, helemaal voor working mama’s, geen stress.Mom Joene

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids? 
De speeltuin of een dierenpark. Hier in de buurt zit Avifauna, daar hadden wij tot voor kort een abonnement op. Lekker dichtbij en echt een uitje voor de kleintjes. We willen dit jaar voor de afwisseling een abonnement op Artis.
Met Yuna ga ik ook nog wel eens op stap en dan mogen alleen de meisjes mee, vindt ze super interessant. Gaan we lekker koffie en appelsap drinken en even winkelen.

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen? 
Ontbijt, lunch, diner is meestal wel rond dezelfde tijd. Ze hebben ook gewoon honger natuurlijk. Yuna zit nu in een fase dat ze soms geen middagslaapje meer wilt doen. Otis slaapt gemiddeld 2x per dag ongeveer 1,5 uur. Beide gaan ze rond 19.00 uur naar bed.Mom JoeneWat is het lievelingsgerecht? 
Pasta, voor allebei. En wij hebben het geluk dat Wesley heel lekker kan koken, dus eigenlijk eten zij alles wel.

Tips toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Luister naar jouw eigen gevoel. Iedere moeder doet het op haar eigen manier, wat bij haar als persoon en situatie past. En gun jezelf dat avondje uit, dat glaasje wijn, die reep chocolade of die huilbui als je het even niet meer weet. We’ve all been there ;).

Joene is helemaal op de hoogte van de laatste trends. Ook haar kinderen worden tot in de puntjes gestyled. Dit is niet onopgemerkt gebleven in modeland en zo werd zij al geselecteerd voor stijlvolle kids bij Kindermodeblog. Je kunt haar volgen op via haar instagrampagina. Deze vind je hier.

 

Fotocredits: Joene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *