Een populaire rubriek op de blog is de Q&A mom’s. Mama’s vinden het altijd leuk om hun ervaringen te delen maar zeker ook om terug te lezen. Want wat zijn nou die leuke shops en hoe denken andere ouders over het bekendmaken van het geslacht? Vandaag deelt Ilse haar ervaringen. Lees je ook mee? 

Even voorstellen: mom Ilse

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Ilse en ik ben 32 jaar. Samen met mijn knappe man en mijn lieve dochtertje Jackie Jolie woon ik in Lent, vlakbij Nijmegen. Vier dagen in de week ben ik werkzaam als trainer voor CHANEL en op mijn vrije dag ga ik lekker zoveel mogelijk leuke dingen doen met Jackie. Fietsen, schommelen in de speeltuin en naar de supermarkt (het liefst zit Jackie de hele dag in een winkelwagen), daar wordt ze allemaal ontzettend blij van. Ik zie haar dan gewoon genieten. In het weekend gaan we er gezellig met zijn drieën op uit, bijvoorbeeld naar de stad of naar de dierentuin en ook staan er altijd wel familiebezoekjes op de planning.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Voor Jackie koop ik vooral heel veel bij Zara! Ze hebben zo’n leuke kleren voor kleine meisjes. Die zou ik zelf nog wel willen dragen. In Nijmegen zit Wonder for Kids, waar ze te gekke kleding en accessoires van mooie merken verkopen. Midden in de winkel hangt ook nog eens een schommel, dus niet alleen ik, maar ook Jackie komt er graag ;-). Ook Hema blijft altijd top!

Voor mezelf winkel ik het liefst bij Gesponnen Suiker in Amsterdam of online bij Zara, H&M of Zalando en af en toe gun ik mezelf iets van de Chanel boetiek. Al is dat sinds een kindje heb mogen krijgen wel minder geworden, al mijn geld gaat nu naar haar.

Zwangerschap

Hoe ging je zwangerschap?
Mijn zwangerschap ging geweldig. Ik had voor mijn gevoel juist meer energie dan ooit. Mijn huid straalde, mijn haar glansde en ik genoot van dat gespartel in mijn buik.Kortom, ik voelde me fantastisch.

Maar toen ik ruim 36 weken zwanger was, kregen we te horen dat ons kindje aan de kleine kant was en werden we diezelfde dag nog naar een gynaecoloog doorverwezen. Nog geen uur later zaten we in het ziekenhuis en werd er een CTG-scan en een echo gemaakt. Onze baby woog inderdaad te weinig.

Vele ziekenhuisbezoeken en CTG-scans later, ben ik uiteindelijk ingeleid op 39 weken, omdat het buiten de buik makkelijker zou zijn om mijn dochtertje te voeden dan daarbinnen. Onze lieve JJ woog bij de geboorte 2445 gram, maar gelukkig kwam de borstvoeding goed op gang en is ze vanaf het begin af aan dol op eten geweest. Dus inmiddels zit ze gewoon netjes op het gemiddelde gewicht!

Geslacht

Wist je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Ja. Toen ik 15 weken zwanger was, ben ik naar Echobureau Jan Koning in Ochten geweest voor een geslachtsecho. Ik kon gewoon niet wachten tot de 20-wekenecho. Ik was veel te nieuwsgierig! Bovendien ben ik praktisch ingesteld en wilde ik gewoon weten wat voor kleertjes ik kon gaan inslaan.Ik was dolblij te horen dat het een meisje was. Natuurlijk was ik met een jongetje ook blij geweest, maar ik zelf had zo sterk het idee dat het een meisje zou worden. Dus ik was ook gewoon blij dat mijn gevoel bleek te kloppen!

Er waren achteraf gezien ook al zo veel ´signs´ geweest. Het begon toen ik een keer een boterham voor mezelf wilde maken en al het beleg op bleek te zijn. Van een babyshower van een vriendin stond er nog beschuit met muisjes. Aangezien zij toen een jongetje zou krijgen, waren deze blauw met wit. Maar wat trof ik aan? Eén roze muisje. Ik stuurde haar toen al een appje met de vraag of dit een teken zou zijn.

Vervolgens droomde ik ook dat ik een meisje zou krijgen en als klap op de vuurpijl had mijn man van een kraambureau (die hij bezoekt voor zijn werk) roze en blauwe slingers gekregen, zodat we bij de geboorte een van de twee op konden hangen. Maar toen hij deze ´s avonds uit zijn tas wilden halen om aan mij te laten zien, zat alleen nog de roze erin. De blauwe is tot op de dag van vandaag spoorloos verdwenen …

Verandering zwangerschap

Is er iets veranderd tijdens je zwangerschap? Denk bijvoorbeeld aan gedrag, smaak, etc.
Eten was in het eerste trimester bij mij echt een ´ding´ geworden en alleen al de gedachte aan bepaalde etenswaren konden me doen kokhalzen. Zo moest ik opeens niets meer van vis hebben (terwijl ik daar normaal dol op ben), had ik steeds meer moeite met mijn havermoutontbijt met fruit en had ik eigenlijk vooral zin in friet en kroketten. Op een keer, toen ik weer onwijs zat te treuzelen met mijn avondeten en mijn man het eten al door tweeën had gedeeld onder het mom van ‘eet dan in ieder geval deze helft op’, is hij uiteindelijk van pure ellende maar voor me naar de friettent gereden. Gelukkig ging dit in het tweede trimester weer over, al is het met die havermout nooit meer goed gekomen. Die wil ik nog steeds niet.

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Voor mij was dat de Puckababy. Jackie heeft eigenlijk altijd al goed geslapen. Het was alleen jammer dat wij haar, omdat we zo’n laag gewicht had, om de drie uur wakker moesten maken in het begin. Ze kon zichzelf echter nog wel eens wakker slaan tijdens haar slaap. Vanaf het moment dat we haar in de Puckababy lieten slapen, had Jackie veel meer rust. En wij ook!

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Zoveel mogelijk. Als moeder heb ik echt geleerd dat je altijd vooruit moet denken en op alles voorbereid moet zijn. Onmisbaar zijn luiers, luierdoekjes, voeding, speeltjes, hydrofiele doeken en natuurlijk ook altijd een reservesetje kleding. Het is wel meer dan eens voorgekomen dat de kleertjes weer onder de spuug of poep zaten en dan is het wel zo fris als ik haar meteen iets schoons kan aantrekken. O ja, en een verschoonmat, zodat ik haar altijd en overal direct kan verschonen.

Welk item heb je het meest gebruikt?
Onze babyfoon met camera, wat een uitkomst is dat! Jackie huilt gelukkig niet vaak ’s nachts, behalve als haar knuffel ‘Sjakie’ uit bed is gevallen. Zodra ze huilt, kijkt een van ons op het scherm of Sjakie nog bij haar in bed ligt en als dat niet het geval blijkt, zorgen we er uiteraard direct voor dat ze deze weer bij zich heeft. Ook blijft het gewoon ook heerlijk om naar je (slapende) kind te kijken.

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Ja, op de site van Nutricia staan heel handige eetschema’s. Die ik wel probeer aan te houden. Wat betreft haar slaapjes, hebben we overdag niet echt een heel strak schema. Het hangt een beetje af van het tijdstip waarop ze wakker wordt en wat we die dag gaan doen. Jackie slaapt alleen in het donker, dus als we erop uit gaan, slaapt ze gewoon helemaal niet en daar moeten we dus wel rekening mee houden. Zo gaan we tijdens vakanties dus ook nooit twee dagen achter elkaar erop uit, want dat zou betekenen dat onze JJ gewoon twee dagen niet slaapt.

Tips toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Als je tijdens je zwangerschap lekker wil blijven bewegen, ga dan sporten bij Mom in balance. Van mijn verloskundige ontving ik een flyer voor een gratis proefles en daar ben ik haar nog steeds ontzettend dankbaar voor. Ik was gewend om wekelijks hard te lopen, maar dat bleek niet de meest ideale sport als je zwanger bent. Bij Mom in balance weten ze precies wat je wel en beter niet kunt doen en je leert ook nog eens allemaal andere zwangere meiden kennen met wie je ervaringen en tips kan uitwisselen! Na je bevalling kan je ook weer bij Mom in balance terecht om ‘back in shape’ te komen én te blijven.

 

Fotocredits: eigendom van Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code