Yes! Ik mag jullie vandaag weer blij maken met een leuke Q&A Moms! Vandaag deelt Hester haar ervaringen omtrent het moederschap. Zij deelt o.a. hoe haar zwangerschap verliep, wat de eerste hapjes waren en wat haar favo shops zijn. Lees snel verder voor al deze en andere ervaringen. 

>> LEES/KIJK OOK: WEEKVLOG 4

Even voorstellen: mom Hester

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?Door mijn lieve Instagram-vriendin werd ik gevraagd voor deze rubriek Q&A Moms, en ja … Natuurlijk vind ik dat leuk! Ik ben Hester, mem van Julian en Naud. Samen met mijn lieve partner en heit van onze jongens woon ik in het Friese Winsum. Erik en ik zijn inmiddels alweer 13,5 jaar samen. We hebben een lange tijd samengewoond in een prachtige huurwoning. Maar vier jaar geleden, toen ik in verwachting was van Julian, hebben we samen onze eerste koopwoning gekocht.

Meteen konden we de babykamer afmaken en inrichten. Heerlijk vond ik dat, want styling en interieur is inmiddels echt één van mijn passies geworden. Ik vind het inrichten van onze woning echt onwijs leuk om te doen. Uren ben ik ermee bezig: schuiven, verplaatsen, of een wandje opnieuw schilderen … Ik draai mijn handen er niet meer voor om!

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Eigenlijk zijn dat er heel veel. Ik zit graag op Instagram, en daar vind je ontzettend veel leuke shops, lieve meiden en mooie producten. Sinds ik Instagram een aantal jaar geleden ontdekt heb, koop ik echt ontzettend veel daar. Lekker makkelijk, en dat is heel fijn met twee jonge kinderen thuis. Ik merk dat ik echt veel minder tijd heb om ‘even’ de stad in te gaan of een dagje te winkelen. Het blijft er gewoon bij, en je moet het echt plannen. Ik merk dat het er anders echt niet van komt.

Zwangerschap

Hoe verliep je zwangerschap?
De zwangerschappen van onze jongens waren totaal verschillend. Bij Julian, onze oudste, heb ik na de eerste spannende weken echt volop genoten. Omdat ik eerder een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had, vond ik die eerste weken wel ontzettend spannend. Maar na de 20-wekenecho kon ik dat wel snel loslaten. Ik voelde me goed, had weinig zwangerschapsklachten en alles was nieuw, heerlijk. Echt genieten!

Dat heb ik wel anders ervaren tijdens de tweede zwangerschap. De zwangerschap van Naud was ook echt wel weer mooi, fijn en bijzonder. Want dat blijft het toch, een klein vruchtje dat in je buik groeit tot een klein minimensje van jezelf en je partner. Maar anders vond ik het wel. Niet meer nieuw, en dat is toch anders dan bij de eerste. Maar desondanks was het weer ontzettend genieten. Tot de 20-wekenecho … Vanaf dan was de zwangerschap voor ons helaas niet meer helemaal onbezorgd, want we kregen te horen dat ons kindje mogelijk met een schisis (open gehemelte) geboren zou worden. Dit was ontzettend schrikken, en we hebben ons veel zorgen gemaakt. Maar wonder boven wonder is Naud zónder schisis geboren en is alle onzekerheid voor niks geweest!

>> LEES OOK: 5x Tips voor een kinderfeestje

Daarom voor alle mama’s die ooit te horen krijgen dat hun kindje grote kans heeft geboren te worden met een schisis: ik raad jullie aan om écht nóg een extra echo te laten maken. Wij hebben dat nooit gedaan, en daar heb ik nu zó ontzettend spijt van! Maar omdat Erik ook met een schisis (open gehemelte) geboren is, en omdat het echt erfelijk is, hebben we er nooit over nagedacht. De kans was groot, dus waarom zouden we de gynaecoloog dan niet geloven? Mijn hele verhaal lees je op de blog van Marinka (alotofwords).

Geslacht

Wist je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen ?
Nee, tijdens allebei de zwangerschappen wisten we het geslacht niet. En ik ben nog steeds blij met deze keuze. Ik vond het bijzonder om het geslacht niet te weten. Het bleef spannend tot de uitdrijving. Tijdens de laatste weken werd ik wel echt ontzettend nieuwsgierig. Tijdens mijn tweede zwangerschap hebben we wel vaak getwijfeld. Wel, niet … Maar we vonden de gezondheid vele malen belangrijker, dus toen was de keuze snel gemaakt.

Baby en Kids

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Luiers en billendoekjes. Vooral die billendoekjes vind ik echt ideaal. Ik gebruik ze overal voor. Zelfs een vieze toiletbril poets ik ermee! En verder zijn natuurlijk wat speelgoed, een doek, schone kleertjes, drinken, fruit en een tussendoortje onmisbaar. Ik zorg er altijd voor dat ik genoeg bij me heb. Ik denk altijd maar zo: je weet nooit waar we onderweg stranden … Mijn portemonnee heb ik ook altijd bij me. Alhoewel ik deze ook nog wel eens vergeet, omdat ik nogal eens wissel van tas.

Speelgoed

Wat is zijn lievelingsspeelgoed?
Nu Julian wat gerichter speelt, neem ik vaak gericht speelgoed voor hem mee. Een klein potje klei van de action, een klein puzzeltje, wat kleurtjes of een spelletje passen vaak makkelijk in de tas. De WAYTOPLAY vind ik ook echt een uitkomst, samen met wat kleine auto’s is hij vaak (of een klein deel ervan) te vinden in Julians tas.

Wat waren de eerste hapjes?
Wij zijn bij beide jongens gestart met groentehapjes: wortel, bloemkool, sperzieboontjes en broccoli. Later maakte ik zelf vaak pasta of couscous met allerlei verschillende groentes en daar zijn ze nu allebei nog steeds gek op. Ik ben voorstander van vers en zelfgemaakt. Julian heeft eigenlijk weinig potjes gehad. Bij Naud merk ik dat hij ze wel iets vaker krijgt dan Julian. Maar eigenlijk maken we de maaltijden 9 van de 10 keer zelf. Meestal kook ik vooruit, zodat we wat op voorraad hebben in de koelkast of vriezer.

Lievelingseten

Wat is hun lievelingseten?
Hier zijn we allemaal gek op pasta en pizza! We eten het bijna wekelijks. Julian kan er echt van genieten. En Naud smult dan lekker van mijn eigen gemaakte spaghetti.

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Het liefst gaan we met de kinderen naar de kinderboerderij of speeltuin. Lekker buiten in het zonnetje genieten van de kleine dingen. Helaas lukt dit in de herfst- en wintermaanden niet en dan gaan we vaak naar een binnenspeeltuin, het bos of het zwembad. Onze jongens zijn allebei waterratjes, dus we maken ze al snel blij met een uurtje zwemmen!

Tips voor toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Plan tijd voor jezelf. Ik merk dat ik dit zelf ook veel te weinig doe. Een jong gezin en slapeloze nachten in combinatie met een drukke baan is soms echt overleven hier thuis. Ik merk dat de ‘spontane’ uitjes en me-timemomenten echt schaars zijn! Nu Naud ook iets ouder wordt, ga ik wel weer vaker de deur uit. Ik vind het onwijs gezellig om met mijn lieve vriendinnen, collega’s of familie af te spreken, en dat wil ik voor geen goud missen!

Ben je nieuwsgierig geworden, of wil je meer weten? Volg me dan op Instagram, of stuur me gerust een privéberichtje!

Lieve groet,

Mem Hester

Oproep

Wij zijn op zoek naar nieuwe mama’s voor de rubriek ‘Q&A Moms’. Lijkt het jou leuk om aan deze populaire rubriek mee te werken? Neem dan contact op via info@onlinelifestylemagazine.com. Wij kijken uit naar leuke reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *