Het is zaterdag en dat betekent weer een Q&A met een leuke mom. Vandaag deelt Hannan haar ervaringen over het moederschap op de blog. Deze Amsterdamse moeder is dolgelukkig met haar stoere zoontje. Zij stelt zich graag aan jullie voor.

Even voorstellen: mom Hannan

Hoi! Mijn naam is Hannan, 26 jaar oud en ik kom uit Amsterdam. Ik ben inmiddels bijna 6 jaar getrouwd met mijn eerste liefde en samen hebben wij een zoontje van 17 maanden oud genaamd Anouar.Hannan

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Voor mezelf shop ik nu standaard bij de Zara en Asos, wat ik al lang niet meer heb gedaan, omdat ik dus eigenlijk alleen maar spullen voor Anouar koop. Denk dat dit wel herkenbaar is voor vele moeders! En voor Anouar? Ik heb onlangs mijn eigen webshop Dimples ‘Nd Cheeks geopend met kleding van verschillende kwalitatieve merken voor kinderen van 0 tot 6 jaar oud. Alle merken zijn met elkaar te combineren, waardoor je makkelijk in een keer kunt slagen voor een gehele outfit. Geïnspireerd door mijn eigen zoontje ben ik deze weg ingeslagen en heb ik de knoop doorgehakt om voor mezelf te beginnen. En natuurlijk shop ik standaard bij de Zara voor Anouar.Hannan

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Luiers, haha! Sorry, maar dat is echt onmisbaar! Je kunt er niet genoeg van hebben. Voor je het weet zijn ze weer op! Ik heb ook altijd het geluk dat mijn zoontje lekker poept als ik net zijn luier heb verschoond…Hannan

Standaard mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Sowieso billendoekjes en schoonmaakdoekjes. Billendoekjes om altijd z’n handjes of mondje schoon te maken wanneer nodig en natuurlijk om hem te kunnen verschonen. Schoonmaakdoekjes voor als we ergens gaan zitten en ik een eetstoel krijg. Dan maak ik deze eerst grondig schoon voordat Anouar erin kan zitten. Ook neem ik altijd zijn drinken mee, luiers, iets om te snacken en een boterham. Zo ben ik altijd voorbereid voor als het blijkt dat ik iets langer de deur uit ben dan gepland.Hannan

Meest gebruikte item

Welk item heb je het meest gebruikt?
De kinderwagen. Die gebruik ik nog steeds bijna iedere dag. In Amsterdam is een kinderwagen echt een must, omdat je meer loopt en het openbaar vervoer neemt dan dat je de auto pakt. Dan spreek ik eigenlijk voor mezelf, alhoewel ik ook vaak de auto pak haha. Maar ik moet zeggen dat een kinderwagen echt handig is, ook al loopt je kind al. Anouar wil nu alleen maar lopen, maar ik neem de kinderwagen toch mee voor het geval hij moe wordt en geen zin meer heeft om te lopen.Hannan

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn lievelingsspeeltje?
Anouar heeft niet echt een favoriet speeltje gehad als ik zo aan het terugdenken ben. Nu nog steeds niet. Hij speelt met iets voor vijf minuten en gaat dan weer wat anders doen. Hij was echt vanaf z’n geboorte verslaafd aan mijn haar en moet altijd mijn haar vasthouden en voelen. Misschien is mijn haar dus zijn favoriete ‘speeltje’?Hannan

De eerste hapjes

Wat waren zijn eerste hapjes?
Zijn eerste hapje kan ik nog herinneren als de dag van gisteren. Ik had wortel gepureerd voor hem en hij trok er zo’n vies gezicht bij! Ook maakte ik al in de ochtend een papje van liga, banaan en sinaasappelsap. Dat vond hij heerlijk. Hij was vier maanden oud toen ik begon met zijn eerste hapjes. Hij heeft totaal geen last of buikkrampen gehad van het sinaasappelsap. Mocht je twijfelen om het te geven aan je eigen kind? Probeer het gewoon een keer uit, je merkt vanzelf als je kind buikkramp heeft of niet.

Favoriete uitstapje van Hannan

Welk uitstapje is favoriet met je kids?
Naar de kinderboerderij vind ik toch wel het leukst. Anouar ‘praat’ echt tegen de dieren en dat is zo leuk om te zien. Hij is totaal niet bang en is best nieuwsgierig naar ze. Hij durft ze aan te raken en moet er zelf dan ook hard om lachen.  Daarnaast vind ik baby/peuterzwemmen ook super leuk om te doen. We gaan één keer per week een halfuurtje zwemmen en dat vindt hij zo heerlijk! Als ik hem zie genieten dan geniet ik ook.

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
JA! Ik vind structuur heel erg belangrijk. Misschien een beetje te belangrijk. Ik ben een onwijze controlfreak en eigenlijk is bijna iedere dag gepland. Zo ben ik altijd al geweest. Toen ik Anouar kreeg vond ik het erg belangrijk dat hij structuur en regelmaat had. Ik paste alles aan aan zijn eetmomenten en slaaptijden. In het begin vond ik het erg lastig, omdat ik hem alleen maar borstvoeding gaf en dat was om de twee à drie uur. Als ik dus wat had gepland, moest dat binnen die drie uur gebeuren. Ik heb hem ook nooit de borst gegeven als hij begon te huilen. Hij dronk altijd op de vaste tijdstippen en daar hebben wij samen nooit problemen mee gehad.

Nu hoeft hij de borst helemaal niet meer, maar ik geef het hem toch nog in de ochtend en voor het slapen gaan, maar mist hij een ochtend of avond dan merkt hij daar totaal niets van. Ik weet bijna zeker dat het door de structuur die ik hem heb gegeven komt. Hij slaapt ook op vaste tijdstippen, ik hoef helemaal niets te doen. Als hij in de middag moe wordt dan komt hij naar me toe en valt hij gelijk in slaap.Hannan

Lievelingsgerecht

Wat is zijn lievelingsgerecht?
Anouar houdt van mijn zelfgemaakte pasta met groente en tonijn! Soms komt het voor dat hij een avond slecht eet, omdat hij bijvoorbeeld het eten niet lekker vindt. Dan maak ik de volgende dag gewoon pasta, want dan weet ik zeker dat hij goed gaat eten.Hannan

Tips toekomstige ouders

Welke tips zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Voor de aanstaande moeder die dit leest. Je doet het nu al hartstikke goed! Je draagt een nieuw leven in je buik en dat is echt niet vanzelfsprekend. Wat ik nu ga zeggen is cliché, maar echt zo waar. Geniet van ieder moment, want je kind zal zo snel groeien dat je het soms gewoon niet meer bij kan houden. Soms zal het zwaar zijn, dat is normaal en daar moet je je zeker niet voor schamen. Niemand is perfect, ook geen moeder. Het enige wat we kunnen doen is ons best doen en er voor onze kinderen zijn.

HannanVind je het leuk om Hannan’s webshop te bezoeken? Echt een aanrader namelijk. Hier is de link ernaar. Veel kijk- en shopplezier!

Fotocredits: Hannan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *