Yeah! Het is weer tijd voor een nieuwe Q&A met een leuke mama. Vandaag deelt Gerlinde haar ervaringen omtrent het moederschap. Zij deelt hoe zij volop geniet, graag zeilt, maar ook welke mooie missie zij heeft en waar zij zoveel mogelijk vrouwen mee hoopt te kunnen helpen. Lees daarom zeker verder. 

Even voorstellen: mom Gerlinde

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Gerlinde van der Struijk (37) en ik woon met mijn man Michiel, mijn dochter Valerie (5) en mijn zoon Hidde (3) sinds een paar jaar in Loosdrecht. Toen we in Loosdrecht kwamen wonen, kenden we bijna niemand. Door school en sport is daar echter snel verandering in gekomen. Het is echt genieten om te zien hoe de kinderen zich hier ontwikkelen en opgroeien. En wij met hen. In onze vrije tijd zeilen we graag en doe ik aan yoga. Daarnaast help ik vrouwen om in enkele simpele stappen meer te gaan doen wat ze graag willen. Ik coach hen via trainingsdagen of ik loop een aantal maanden met ze mee. Hier kan ik mijn liefde voor levensverhalen en de kracht van het maken van je eigen keuzes combineren met mijn praktische denkwijze bij het behalen van doelen. Wil je ook in simpele stappen gaan doen wat je wilt? Kijk dan op haar website.

>> LEES OOK: Diary met leuk nieuws!

Het raakt me namelijk wanneer ik vrouwen spreek die de mooiste creatieve ideeën op de plank laten liggen omdat ze niet weten hoe ze het moeten aanpakken of waar ze moeten beginnen. Of als ze me vertellen dat ze minder gelukkig in het leven staan dan ze willen, dan help ik ze weer naar een 10.

Ik geloof echt dat alles er beter van wordt, als het goed met jou gaat. En dat kan sneller bereikt worden dan je vaak denkt!

Favo shop

Wat is jouw favoriete shop?
Online shop ik voor de kinderen op Kleertjes.com en offline bij de tweedehandszaak Second Lifestyle op de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. In deze straat zitten nog wel een aantal leuke kinderkledingzaken zoals Pitti Kids en Stoerkids. Ik heb wel een voorkeur voor kleding van wat betere kwaliteit, die na drie keer wassen nog steeds in model zit. Onze dochter draagt veel van het merk Mim-Pi.

Zwangerschap

Hoe verliepen je zwangerschappen?
Die zijn beide voorspoedig verlopen.

Hoe heb je je voorbereid op de bevallingen?
Ik deed aan yoga en volgens mij heb ik bij de oudste nog een theorie-avond bij de verloskundige gevolgd. Wat me toen vooral is bijgebleven, is dat je lichaam het tijdens de bevalling van je overneemt en je je daar vooral niet tegen moet verzetten. En dat heb ik toen maar opgevolgd ;-). Mijn bevallingen waren overzichtelijk en snel, daar heb ik het mee getroffen.

Uitzetlijst

Werkte je met een uitzetlijst?
Ja, ik geloof dat ik daar bij de eerste heel serieus mee bezig ben geweest. Alles uit de lijst van de kraamverzorging had ik in huis. Tijdens de tweede zwangerschap heb ik er niet echt meer naar gekeken.

>> LEES OOK: Webshop tip: Olliewood

Wist je het geslacht? En waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Wij wisten het bij beide kinderen niet. Bij de tweede vond ik het op het laatst wel onhandig, omdat we maar niet uit de naam kwamen als we weer een meisje zouden krijgen. Wij vonden de verrassing wel leuk.

Favo uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
We vinden het heerlijk om met de kinderen naar het strand of de hei te gaan, waar ze onbeperkt kunnen rennen en spelen. Je ziet dan aan hen dat ze ook genieten van de vrijheid en de omgeving.

Daarnaast zeilen we ook met de kinderen. Bij de Loosdrechtse Plassen ligt onze zeilboot en een week per jaar varen we met elkaar op de Friese meren. We zien elke dag een andere haven en zijn veel buiten. De kinderen vinden dat ook een mooi avontuur. De boot van opa en oma ligt in Den Helder. Daar gaan we in de zomer ook geregeld naartoe. De kinderen ontmoeten er dan andere kids, vangen krabbetjes met elkaar en zien de hele dag van alles in zo’n haven.

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Door ons werk is mijn man overdag bij de kinderen en ik ‘s avonds. Omdat ik dan vaak alleen met hen eet en ze op bed leg, hou ik me wel aan een vast schema. Structuur geeft vrijheid, haha.

Ik eet om 17.15 uur, zodat ik daarna nog even met de kinderen kan spelen of relaxed kan kletsen. En rond 18 uur gaan we douchen, boekjes lezen, kamertjes opruimen en nog wat napraten. Om 19 uur gaan ze dan slapen. Ik vind het een fijn ritme omdat ze dan nog fit en gezellig zijn om te eten (anders wordt het gooi-, smijt en jengelwerk ;-)) en ik dan ook om 19.30 alles aan kant heb.

Wat is het lievelingsgerecht?
De kinderen vinden de pasta carbonara van papa het allerlekkerst. Alles met pasta en rijst is hier eigenlijk wel goed.

Lessen van het moederschap

Mijn grootste lessen van het moederschap:

  1. Dat je meer focus en duidelijkheid krijgt in de dingen waar je blij van wordt. En dat je daarin keuzes gaat maken. Voorheen deed ik altijd alles. Nu focus ik me op datgene wat ik het belangrijkste vind. Dat is in de eerste plaats mijn gezin inclusief mijzelf, en daarna volgt pas de rest. Dat geeft heel veel rust en ruimte.
  2. De dankbaarheid die de kinderen uiten. Ze zijn (nu in ieder geval nog) intens gelukkig met een nieuwe tandenborstel of een nieuw paar schoenen.
  3. Dat zowel de kinderen als jijzelf in kleine stappen leren, en dat je daar het geduld voor leert hebben. Dat geldt althans voor mij. En dat je daarmee weer ziet hoe kleine stappen resulteren in lopen en praten. Dat zijn de grootste mijlpalen.

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Wat ik toekomstige moeders wil meegeven, is om ook goed voor jezelf te zorgen. Dan gaat het vaak namelijk ook goed met je kindje. Het lijkt wel alsof we bij het krijgen van een kindje alles van onszelf opzijzetten om zoveel mogelijk aan hen te kunnen geven. Maar ik geloof dat je pas het beste van jezelf kunt geven als het goed met jou gaat. En als ze groter worden, ben jij hun eerste voorbeeld. Je wilt waarschijnlijk ook dat ze later goed voor zichzelf gaan zorgen. Dus investeer af en toe in een oppas, om tijd voor jezelf te kunnen nemen.

 

Fotocredits: Gerlinde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code