Vandaag is het weer tijd voor een Q&A met een leuke mama. Emy deelt dan ook heel graag met ons haar ervaringen over het moederschap. Zo is zij moeder van twee prachtige kindjes en is werkzaam bij het prachtige label Jollein. Lees snel verder zij in de opvoeding staat.

Even voorstellen: Emy

Ik ben Emy, ik ben (slik) 31 jaar en ik woon in Assen. Ik woon samen met mijn lieve man Harald, mijn zoontje Phlyn, hij is 2,5 en mijn dochter Philou, zij is 8 maanden. We hebben 2 kipjes en een kuiken. Dit was niet mijn idee trouwens! Haha. Ik werk bij het super leuke merk Jollein. Ik werk 20 uur, verdeeld over 5 middagen.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Mijn favoriete shop voor de kids is toch wel Zara. Betaalbaar en redelijke kwaliteit. Sinds we van Groningen naar Assen zijn verhuisd bestel ik alles online. Andere favo shops zijn petozzi.com en toddlersandtees.nl
Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby? 
Een onmisbaar item voor een baby.. Hmm, naar mijn idee zijn dat super veel. Bij Philou hebben wij een babynestje gebruikt. Dit was wel erg fijn! Ook vind ik die extra grote hydrofiel doeken ideaal. Ze zijn echt multifunctioneel! En onze wipstoel is toch ook wel onmisbaar geweest. Dan hoeven ze ook niet steeds in de box.

Standaard mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat? 
Wat ik standaard meenemen als ik op stap ga met de kids is vooral niet te veel. Natuurlijk luiers (3 stuks per kind), een pak billendoekjes (ik zou niet zonder kunnen), reserve speentjes (echt onmisbaar hier) voor beide kids een drinkbeker en wat speelgoed. Als we ergens op visite gaan, gaat de wipstoel meestal ook mee. Zo hoef ik Philou niet steeds op schoot te houden. En wij doen vaak ook de pyjama’s in de tas zodat ze dan vanuit de auto meteen op bed kunnen.

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
De favoriete speeltjes van Phlyn toen hij een baby was waren de dierengeluidenbal van V-tech, en hij heeft mega veel met zijn loopkar (ook V-tech) gespeeld. Eerst met het gedeelte dat je kunt loskoppelen met allemaal knopjes en geluidjes en later met de loopkar oefenen. Daar heeft hij heel wat kilometers mee afgelegd.
De favoriete speeltjes van Philou zijn haar Sophie de Giraffe. Ze kan er op kauwen, vasthouden en het is fijn als haar tandjes doorkomen. Verder vermaakt ze zich vooral met haar broer. Die is interessant genoeg. Ze kruipen graag samen door de speelgoed tunnel van de Ikea.

Eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes? 
De eerste hapjes van Phlyn waren fruit. Ik begon meteen met Mango. Hij vond het heerlijk.
Philou heeft van mij als eerste een geprakt banaantje gehad. Na even wennen vindt ze het nu heerlijk. En Phlyn snoept vaak ook nog een beetje van haar geprakte fruit mee. Is natuurlijk ook veel lekkerder, haha.

Favoriete uitstapjes

Wat zijn jouw favoriete uitstapjes met je kids?
Mijn favoriete uitstapje met de kids is bijvoorbeeld de dierentuin of het zwembad. Het is zo mooi om ze te zien genieten. Phlyn is helemaal gek van dino’s, dus het dino bos in Zwolle wordt ons volgende uitstapje.
Laatst waren we naar een foodtruck festival. Ik moet zeggen dat ik dat niet snel weer zou doen nu ze zo klein zijn. Eigenlijk doe je de kids er geen plezier mee en zelf kun je ook niet relaxen.
En wij gaan heel graag naar de speeltuin hier in de straat. Altijd super gezellig met alle buurtjes en hun kindjes. Waar vaak spontane barbeques uit ontstaan.

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
De kraamverzorgster die wij bij Phlyn hadden was echt wel van de oude stempel. Ze drukte ons op het hart dat als je het jezelf makkelijk wilt maken, je je aan de 3 R’s moet houden. Rust, reinheid en regelmaat. Ik merk ook echt dat Phlyn hier veel baat bij heeft. Ook slapen ze eigenlijk altijd in hun eigen bedje. Dan slapen ze toch het beste. Ons schema overdag is:
07:00 wakker worden (we laten ze uit hunzelf wakker worden)
07:30 naar beneden, Phlyn krijgt een broodje en melk en Philou een flesje. Meestal staat de tv ook aan zodat ik rustig kan wakker worden.
08:30 naar boven. We douchen elke dag gezellig samen. Philou kan er nu ook bij in de Bumbo stoel. In mijn eentje is het een heel karwei, maar dan is iedereen weer fris en fruitig. als Philou klaar is gaat zij nog even een klein uurtje slapen.
09:30 Fruit! De kids eten beide een hapje fruit en krijgen wat drinken. Phlyn meestal ranja en Philou diksap of water.
10:00 Afhankelijk van het weer gaan we lekker naar buiten. Naar de kinderboerderij of naar de winkel lopen. In de winter gaan we lekker binnen spelen. Regelmatig zoeken we ook de buurkindjes op.
12:00 Broodjes eten. De kids eten beide een broodje en gaan daarna lekker slapen. Meestal 2-3 uur.

Wakker worden

15:00 Wakker! Als de kindjes weer wakker zijn eten ze een snackje. Dit kan een koekje of een cracker zijn, in het weekend een chipje voor Phlyn of nog wat fruit. Daarna weer lekker spelen.
17:00 Meestal krijgt Philou al op tijd avondeten. Dus zij kan alvast lekker smullen. Wij eten meestal rond 18:00 uur.
18:15 Na het eten gaan we meestal lekker nog even naar de speeltuin om de laatste energie te verbruiken. In de winter gaat de muziek vaak hard aan en doen we een dansje.
19:00/19:30 Bed tijd! De kids gaan allebei op bed. En voor het slapen krijgen ze nog een flesje melk. Voor Phlyn is het meer voor de vorm en om tijd te rekken, haha.

Lievelingsgerecht

Wat is zijn/haar lievelingsgerecht?
Het lievelingseten van de kids is niet heel verrassend. Phlyn zijn ultieme favoriet is pasta. Het maakt niet uit in welke vorm of welk formaat. Ook eet hij graag patatjes en kippenkluifjes. Philou houdt nog van alles. Ze eet graag bruine boontjes met appel of pasta.
Wat vindt je de mooiste eigenschap aan jouw kind?
Bij Phlyn vind ik zijn doordachtzaamheid heel mooi. Hij denkt overal goed over na voor hij iets doet. Ook zijn zachtaardigheid smelt ik regelmatig van. Hij is graag met vriendjes aan het spelen en kan dan heel lief zijn.
Bij Philou is deze vraag wat lastiger te beantwoorden, omdat ze nog zo klein is. Wat ik al wel heel mooi vindt is haar vrolijkheid. Ze is eigenlijk altijd blij!

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Wat ik toekomstige moeders zou willen meegeven is vooral dat je moet proberen te genieten. Het gaat echt super hard! Als je kleintje even zijn dag niet heeft (of jij) moet je altijd onthouden dat er morgen een nieuwe dag is die beter wordt. Ook vind ik het heel fijn om overal een beetje relaxt in te staan. Het is echt niet erg om iets later op bed te gaan als je leuk aan het spelen bent. En dat flesje hoeft ook niet altijd tot de laatste mililiter leeg. Ik merk dat ik dat bij de tweede veel makkelijker vind en dat je zelf dan ook veel relaxter bent. En mijn laatste tip is eigenlijk dat kids jou heel makkelijk om hun kleine vingertjes winden. Eventjes huilen om in slaap te komen is echt niet erg. Met Phlyn hebben we daar veel strijd mee gehad, gewoon omdat hij wist dat we hem eruit haalden. Na 2 avonden gewoon laten huilen heeft hij het gewoon opgegeven en dan is er ook geen strijd meer.
Fotocredits: Emy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *