Het is zaterdag en dat betekent weer een Q&A met een leuke en inspirerende mom. Vandaag deelt de Rotterdamse Dilva haar ervaringen. Zo shopt zij graag online zodat zij meer tijd met haar gezin kan doorbrengen. Maar ook is zij gek op lekker en gezond eten.

En gelukkig eet haar dochter gezellig mee. Wellicht kan je Dilva herinneren. Zij heeft eerder voor deze blog een mooi artikel geschreven over voeding en kids. Dit keer deed ik een Q&A met haar. Dilva stelt zich graag aan ons voor.

Even voorstellen: mom Dilva

Q: Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A:Ik ben Dilva, van oorsprong Kaapverdiaanse, 26 jaar oud en ik woon in de Rotterdamse wijk Kop van Zuid. Ik ben gelukkig getrouwd met een fantastische lieve man. Twee jaar geleden ben ik moeder geworden van een lief en ondeugend meisje, Colbie. Heel cliché, maar ik had nooit gedacht dat het moederschap zo leuk en puur kon zijn. Daarnaast ben ik ook stiefmama van Gaia, een lief negenjarig meisje.Dilva

Ik ben heel veel bezig met voeding. Dat is ook waar ik in gespecialiseerd ben: Voedingstherapeut/Gewichtsconsulent. En als voedingsconsulent hecht ik heel veel waarde aan voeding die we binnen krijgen en hoe het bereid is.Dilva

Dus met andere woorden: ik ben een “foodie”. Ik houd ontzettend veel van lekker eten. Daar word ik heel blij van. En dat probeer ik aan anderen mee te geven, door voor ze te koken of door gerechten te laten zien op mijn instagram.

Ik werk daarnaast drie dagen in de week als Sale Associate voor Sunglass Hut bij de Bijenkorf Rotterdam. Ik vind het fantastisch om met zoveel mensen in contact te komen en het is ook uitdagend werk. Elke dag is anders en elke dag zie ik nieuwe gezichten. Super leuk!

Ik ben sowieso vaak te vinden in het centrum van Rotterdam. Met mooi weer wandelen we over de Erasmusbrug of langs de kades en spotten we grote schepen. We houden er ook van om nieuwe hotspots uit te proberen en in het weekend bezoeken we verschillende plekjes zoals Fenix Food Factory of de Markthal.Dilva

 Favoriete shop

Q: Wat is jouw favoriete shop?
A: Ik shop meestal online. Lekker makkelijk! Hoewel ik door de winkels lopen ook super leuk vind, maar dat doe ik liever wanneer ik alleen ben. Ik vind het super zonde van de tijd die we samen hebben om met mijn dochtertje te gaan shoppen. En bovendien, ze vindt het he-le-maal niet leuk. Zodra we een winkel binnen lopen, zegt ze steeds “mama, huisje toe”, dat vind ik zó zielig.

Mijn favoriete winkels zijn de Zara, ik vind dat ze leuke en stoere kleding hebben, en natuurlijk De Bijenkorf. Daar vind ik alles wat ik wil. Dan ben ik in een keer klaar.

En online shop ik op de sites waar ze kleding hebben voor moeder en dochters.  Tegenwoordig zie je vaak dat al de outfits ook in kindermaat te vinden zijn. Hoe cool en leuk is dat! Op een gegeven moment zie je ineens een miniatuur van jezelf opgroeien, met een eigen identiteit natuurlijk.

Schema eten en slapen

Q: Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
A: We hanteren wel een zekere regelmaat, maar we zijn niet heel strikt. Dat heeft wat mij betreft zijn voordelen. Ons kind is vanzelf net zo flexibel geworden als wij dat zijn. We hebben Colbie van heel kleins af aan al overal meegenomen. Naar restaurantjes, naar festivals in het park (wel met oordopjes in) en meer van dat soort dingen. We genieten ervan zo lang zij het ook naar haar zin heeft.

Ook met het eetschema zijn we niet al te strikt. In het begin was ik wel van de klok, maar nu denk ik daar anders over. Ze eet wanneer ik eet en ze wil ook alles proberen wat ik eet, dat herkennen veel mama’s denk ik. Daarom kun je op mijn instagram ook veel voorbeelden van gerechten voor mommy’s en kids te vinden.Dilva

 Favoriete uitstapje

Q: Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
A: Een van onze favoriete uitstapjes is naar de dierentuin gaan. Oh, wat vind ze dat leuk! Soms gaan we een hele dag naar Blijdorp, soms maar voor een uurtje, dat maakt niet veel uit als je een abonnement hebt. En onze tweede favoriete uitje is zwemmen. Meestal doen we mee met baby/peuter zwemmen. Superleuk met andere mommy’s en hun kids, samen zingen en lekker spetteren. Hoe heerlijk is dat! En na paar weken zwemmen, krijgen de kinderen eigen Jip diploma. Heel leuk, hun allereerste zwemdiploma.

Lievelingsgerecht

Q: Wat is het lievelingsgerecht?
A: Colbie’s lievelingsgerechten komen uit de Italiaanse keuken: pasta’s en pizza’s. We proberen altijd met volkorenpasta te koken en pizza, Ach jaa… een lekkere Italiaanse pizza mag wel van mij een keer in de zoveel tijd zonder er over na te denken of het gezond is.
Wat wij ook graag drinken, is een lekkere smoothie. Mijn kleine peuter is net als zoveel kinderen zo kieskeurig dat ze groenten niet heel makkelijk naar binnen krijgt. Ik maak daarom vaak groente/fruit smoothies, dat vindt ze wel lekker, zeker als we het samen maken. De typische groentesmaak proeft ze dan niet en ze drinkt alles op. “Healthy kid. Happy mom!”DilvaDilva

Q Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
A: Wat ik alle mama’s en mommy’s to be wil meegeven is, luister naar je gevoel en vaar niet blind op internet of boekjes! Elke kind is anders en dat is ook met hun ontwikkeling.
Ik vind dat wij mama’s veel meer weten dan we zelf denken. Als jij vermoedt dat iets niet helemaal klopt, volg je gevoel. Doe waar je je goed bij voelt. Dat heeft mij zeker goed gedaan.
En het laatste wat ik mee wil geven is ge-nie-ten!! Geniet van elkaar, voor je het weet sta je ze uit te zwaaien op het schoolplein.Dilva


Fotocredits: Dilva

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *