Yay. Het is weer vrijdag en dat betekent een Q&A met een leuke mama over het moederschap. Vandaag deelt Daphne haar ervaringen. Zij is dol op dieren en is trainer van Mom in Balance. Benieuwd naar wat dit inhoud en hoe zij in het moederschap staat? Lees dan snel verder.

>>> Volg ons op Facebook

Even voorstellen: Mom Daphne

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Daphne, 29 jaar en ik woon samen met mijn man Jordi, zoon Jayson (drie jaar) en dochter Serah (ruim anderhalf jaar) in de Zaanstreek. Het is bij ons thuis net waku waku, want naast onszelf wonen er ook nog een hond, drie katten en huppelen er vijf konijnen in de tuin rond. Vriendinnen met kinderen hoeven niet naar de kinderboerderij, maar kunnen gewoon bij ons een kopje koffie komen drinken;)

Mom in Balance

Ik ben daarnaast 28 uur per week werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige en geef gemiddeld nog 2 á 3 trainingen per week als trainer van Mom in Balance (Zaanstreek/Waterland) Dit zijn outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining voor vrouwen die weer back in shape willen komen na hun bevalling en total body workouts voor vrouwen in het algemeen.

Ik kan heel erg genieten van avondjes uit met vriendinnen, waar lekker eten en drinken vaak wel een hoofdrol spelen!

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Vrije avonden op de bank worden toch zo nu en dan wel gevuld met het online afstruinen en winkelmanden vullen (en net zo snel weer legen als ik schrik van het totaalbedrag.. en dan weer opnieuw kritisch vullen). Maar ik ben nog steeds gek op winkelen en dan het liefst natuurlijk wanneer manlief de ‘oppas’ heeft en ik op mijn gemak kan nadenken over kledingcombinaties. Mijn favoriete stenen winkels voor kinderen met stip op nummer 1 is; Big en Belg in Amsterdam!!

ZARA, Lemonade, Unicorn Boutique, de Kleine parade, Bij Saar thuis, Roomkids, Lou and Blue en Mini Market staan ook hoog in het lijstje van favorieten.

Budget aankopen

Waar ik ook heel blij van kan worden is als ik een super leuke budget aankoop scoor bij bijvoorbeeld de Zeeman!

Voor mezelf winkel ik graag bij; Costes Fashion, G-star, ZARA en Scotch and Soda. Stoer, maar toch vrouwelijk. Goed te combineren met zowel sneakers als hakken, is toch wel een beetje mijn uitgangspunt!

Cursus

Volg je een cursus?
Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik eigenlijk helemaal niets gedaan. Ik sportte fanatiek, maar kon eigenlijk geen goede passende vervanger vinden voor tijdens mijn zwangerschap. Ik had wel eerder gehoord van Mom in Balance, maar dat was op dat moment nog niet in de Zaanstreek. Na mijn bevalling schrok ik wel van het feit dat ik totaal geen conditie meer had en kon mezelf niet één keer meer opdrukken. Gelukkig herstelde zich dit vrij snel toen ik weer langzaam ging opbouwen met hardlopen en krachttraining. In de tussentijd begreep ik van een vriendin dat Mom in Balance zich ook had gevestigd in de Zaanstreek en meldde mij ook direct aan toen ik zwanger bleek te zijn van mijn tweede. Tijdens de trainingen die ik daar volgde en de informatie die ik kreeg, schrok ik van het feit dat pas bevallen vrouwen eigenlijk slecht geïnformeerd worden over hersteltraining na je bevalling.

Info online

Online en via de verloskundige hoor je eigenlijk niet veel meer dan dat je 6 weken na je bevalling weer mag beginnen met sporten. Hardlopen bijvoorbeeld wordt door bekkenbodem fysiotherapeuten pas aangeraden om na 12 weken mee op te bouwen. Stond ik daar dan achteraf gedacht 6 weken na mijn eerste bevalling in mijn hardloop outfit, klaar voor een run van 5 km…oeps! Dit is nog maar een kleine greep, want het is zo belangrijks om rustig en onder begeleiding op te bouwen na een bevalling om de kans op klachten zo minimaal mogelijk te houden.

Mom in Balance

Omdat ik zo werd geïnspireerd tijdens de trainingen en achter het hele concept van Mom in Balance sta, ben ik ook de opleiding gaan volgen en nog geen 5 maanden na de bevalling van Serah stond ik als trainster voor de groep en mag ik tot op de dag van vandaag wekelijks vrouwen op een positieve manier helpen bouwen aan een sterke en energieke basis.

Helemaal leuk dat er kort geleden een Mpower workout gelanceerd is. Niet alleen voor moeders, maar een total body workout voor vrouwen in het algemeen. Combinatie van kracht, cardio en high intensity staan hierbij centraal. Mpower daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Want als je goed in je vel zit, durf je meer, kun je meer en wil je meer!

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
XL hydrofiele doeken zijn vanaf dag één en eigenlijk nog steeds wel erg fijn. Uit bad, tijdens het voeden en in de zomer als dekentje of handdoek! En ze zijn er in zoveel mooie prints. Aden & Anais was hier favoriet!

En een onmisbaar item vanaf een jaar of één (leuk verjaardagscadeau) is voor ons de wisbone bike. En driewielige loopfiets die om te bouwen is naar een lage loopfiets en een hoge loopfiets. Zowel Jayson als Serah hebben er nu beide eentje!

Standaard mee in de tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Sowieso billendoekjes! Vieze neuzen, plakkerige handjes noem het maar op..ik gebruik ze werkelijk overal voor, zelfs in alle haast voor mijn eigen oksels 😉

Daarnaast zorg ik altijd dat ik iets te eten en drinken bij mij heb voor als we toch langer weg zijn dan gepland of als stil houdertje!

LEES OOK: Dress Red Day

Eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Bij beide kinderen ben ik begonnen met zoete groenten als eerste hapjes; wortel, pompoen en zoete aardappel en daarnaast wat geprakte banaan. Waar ik bij Jayson totdat hij met de pot mee at alles zelf maakte, koos ik er bij Serah toch (gemakzuchtig) vaker voor om een groenten potje uit de winkel mee te nemen.

Favoriete uitstapjes

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Dat zijn voor mij sowieso de uitstapjes in de natuur! Als het weer het toe laat breng ik tijd met de kinderen graag door op het strand, in het bos of bij een leuke avonturenspeelplaats waar de kinderen lekker kunnen ravotten.

Wij hebben iedere maand een standaard familie dag in de agenda gepland staan. De ene maand gaan wij met het hele gezin op stap (wat grotere uitjes, als pretpark/dierentuin etc.) en de andere maand gaat ieder van ons met een van de kinderen iets leuks doen. Zodat ze beide ook een keer alleen de aandacht van papa of mama krijgen.

Bakfiets

Ook ben ik de trotse eigenaar van een elektrische bakfiets (Urban Arrow) Wij hebben één auto en toen ik zwanger werd van de tweede moest ik er niet aan denken de eerste maanden totdat Serah in een fietszitje zou kunnen zo beperkt te zijn. Na een proefritje was ik verkocht. Wekelijkse bezoekjes aan de markt en de hele bakfiets wordt volgeladen met eten en bloemen! We genieten ontzettend van deze fiets en gaan zelfs naar verjaardagen van vrienden met z’n allen op de fiets. Dat is zo nu en dan een hele bezienswaardigheid voor de toeristen op de Zaanse Schans!

Het is een enorme uitgave, maar ligt dit binnen je mogelijkheden dan kan ik het iedereen aanraden!!

LEES OOK: Filmtip + Winactie

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Ja, bij beide kinderen heb ik altijd zoveel mogelijk geprobeerd mijn dagelijkse bezigheden aan hun ritme aan te passen. Bij de tweede ben ik wel iets makkelijker geworden, ook omdat ik mijn oudste moest brengen en ophalen bij de peuterspeelzaal. Alsnog probeer ik zoveel mogelijk tijdens middag slaapjes thuis te zijn en zorg ik dat ze s’avonds op tijd eten en in bed liggen. Maar loopt het een keer anders, dan is dat ook prima!

Lievelingsgerecht

Wat is het lievelingsgerecht?
Eigenlijk hebben wij vrij makkelijke eters. Wekelijks ontvangen wij een maaltijdbox voor vijf dagen van Hellofresh. Gezond, gevarieerd en ik hoef niet iedere dag te bedenken wat wij moeten eten. Daarnaast vind ik het ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken en op een uitzondering daar gelaten eten de kinderen alles heerlijk mee. Maar favoriet ontbijt in de weekenden is toch wel de Kaiserschmarrn van papa!

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Zorg eerst goed voor jezelf. Als je zelf lekker in je vel zit, ben je naar mijn mening ook een leukere partner en moeder. Je hoeft niet alles alleen te doen. Durf om hulp te vragen en plan vrije tijd voor jezelf in je agenda. Of je dan gaat sporten, wijn gaat drinken met vriendinnen of gewoon helemaal niets gaat doen, dat maakt niet uit! Maar zorg dat het iets is, waar je energie van krijgt!DaphneFotocredits: Daphne

3 Comments on Q&A met mom Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *