Elke zaterdag staat er een Q&A online. Hierin deelt een leuke moeder haar ervaringen over het moederschap. Eerlijk, open en spontaan. Want dat is wat wij toch allemaal graag teruglezen? Deze week deelt Corina haar ervaringen.  Zij stelt zich graag aan jullie voor.Corina

Even voorstellen: mom Corina

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Corina van den Doel, 30 jaar en getrouwd met Patrick waar ik bijna 9 jaar mee samen ben. Wij wonen in het altijd gezellige Zeeuwse Goes. Onze dochter Milana is 2,5 en eind mei verwachten we er een broertje bij. Ik werk als 1e verantwoordelijke bij Hunkemöller waar ik het enorm naar mijn zin heb. Werk is voor mij een soort van ontspanning. Voordat ik zwanger raakte was ik een fanatiek hardloopster. Toen ik 2 maanden zwanger was heb ik de lightrun van de kustmarathon (11,2 km) nog gelopen. Daarna voelde ik me helaas zo beroerd dat ik het even opzij heb moeten zetten. Ik kan niet wachten om weer te gaan beginnen. Verder ben ik enorm creatief en ben altijd in huis bezig. Er is overal wel weer wat te veranderen. Op het moment ben ik bezig met de babykamer.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Voor mijzelf of Milana? Haha. Ik heb zelf nieuwe schoenen nodig maar op een of andere manier kom ik elke keer weer iets leuks tegen voor Milana of de baby en denk ik die schoenen kunnen nog wel even wachten. Mijn favoriete shops zijn Zara, Lindex, Next en H&M. Verder shop ik ook graag bij internetshops met zelfgemaakte kleding zoals Little Buds, Krijtwit en Mint & Cloud. Ik trek Milana net zo makkelijk een vestje van de Zeeman aan als een trui van Mini Rodini.

Me-time

Hoe zorg je voor Me-time?
Ik heb het geluk met een schone slaapster. Milana slaapt ’s middags meestal rond de 3 a 3,5 uur dan maak ik het huis schoon of plof lekker op de bank neer met een boek of Netflix. Ik ben zo iemand die denkt morgen is er weer dag nu eerst even genieten van de zon in de tuin. Verder ga ik graag naar de film of hou ik een spelletjes avond met vriendinnen.Q&A met mom Corina

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Hydrofiele doeken. Ik gebruikt ze voor alles. Als lakentje in de wagen of box, om af te drogen , als spuugdoek of om lekker mee te kroelen.
Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Vilstiften en een kleurboekje voor Milana. Altijd handig als je even moet wachten en je kind daar geen zin in heeft. Sinds Milana zindelijk is scheelt het een hoop gesjouw met luiers en extra kleding. Straks moet ik er weer aan gaan geloven om luiers, doekjes, voeding etc overal mee naar toe te nemen.

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Milana had nooit echt een favoriet speeltje. Ze speelde met alles en dat doet ze nu nog steeds. Ze is wel een echte “doener”. Met kleuren, verven en kleien kan je haar heel blij maken.
Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
We zijn begonnen met groentes en fruit zoals worteltjes, aardappeltjes, banaan en appel. Ik heb veel uit het opperdop kookboek van Albert Hein gehaald. Pasta met courgettesaus was ons favoriet en eten we soms nog steeds.

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Op zondag zijn we vrij en proberen we altijd wel iets leuks te gaan doen. Het maakt dan niet uit wat we gaan doen, als we maar samen zijn. Ons favoriet is toch wel het strand. In de winter lekker uitwaaien en wegrennen voor de golven en in de zomer zandkastelen bouwen en zwemmen in het water. Binnenkort ga ik met verlof en hoop ik veel naar het strand te kunnen. Lekker met onze blote voeten in het zand.Corina

Schema eten en drinken

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Ja ik geloof wel in een goed ritme voor je kind. Milana gaat ’s avonds rond half 8 naar bed en slaapt tot ’s morgens ongeveer half 9 en ’s middags meestal van 1 tot 4 uur. Met eten 3 maaltijden en de nodige tussendoortjes. In het weekend krijgt ze vaak een bakje met chipjes. Snoepen wilt ze gelukkig nog niet veel. Soms vraag ik of ze een stukje chocolade wilt maar nee jammer genoeg moet ik het dan zelf op eten ;).
Wat is het lievelingsgerecht?
Er is niks wat ze niet lust (nog niet). Ik denk dat ze het liefst pasta eet. Meestal is het woensdag pasta dag bij ons. Dan hebben we samen gewerkt en is Milana naar het KDV geweest. Pasta is dan snel gemaakt.
Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Trek je niks aan van anderen! Moeders kunnen soms zo gemeen zijn tegen elkaar, ze kunnen je enorm onzeker maken. Iedereen denkt verschillend over opvoeden en elk kind is anders. Doe waar jij je goed bij voelt dat geeft heel veel rust.Corina
Fotocredits: Corina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *