Wanneer je voor het eerst moeder wordt, heb je vaak talloze vragen. Vaak hebben de meeste moeders dezelfde vragen en hoe fijn is dat als je dit wekelijks terug kunt lezen op de blog. Vandaag deelt mom Chantal haar ervaringen over het moederschap. Zo deelt zij wat haar favoriete shops zijn, wat onmisbare items zijn, wat zij standaard meeneemt in haar tas, etc. Allereerst stelt zij zich graag aan jullie voor.

Even voorstellen Mom Chantal

Q: Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A: Mijn naam is Chantal, 32 jaar oud en ik ben getrouwd met Ronald. Wij wonen met ons gezin in de Achterhoek; een zoon van drie, Roan, een windhond, Jagger en een baby onderweg (maart 2017).chantal

Favoriete shop

Q: Wat is jouw favoriete shop?
A: Teveel om op te noemen. Ik mag graag (online) shoppen en ik heb veel hobby’s. Spullen, die ik koop voor de kinderen of hobby, komen echt overal vandaan.
Vaak kijk ik waar de prijzen gunstig zijn, maar levertijd, ervaringen van andere klanten en verzendkosten spelen ook zeker een rol. Voor de dagelijkse dingen in en rondom huis gebruik ik veel bol.com en ah.nl.

Onmisbaar item

Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
A: Een draagdoek! Heel soms hoor ik dat kindjes het niet prettig vinden in de doek, maar het overgrote deel van de kinderen is er echt dol op. Lekker warm en geborgen bij mama, net zoals in de buik. Hier was het echt een uitkomst en ik kijk er naar uit om deze baby ook weer te dragen.
Ook ideaal als je even je handen vrij wilt hebben voor de oudste of een klusje in huis.Chantal

Q: Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
A: Luiers, billendoekjes, verschoonmatje en crème. Voor de baby een schoon setje kleding en voor Roan meestal een autootje en een doosje rozijntjes bijvoorbeeld.

Meest gebruikte item

Q: Welk item heb je het meest gebruikt?
A: Ik denk weer de draagdoek. Roan was nogal onrustig als baby dus ik droeg hem vrijwel overal, altijd.

Q: Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
A: Roan is erg gehecht aan zijn witte konijntje van Happy Horse en zijn speen. Vanaf een jaar of 1 kwam de fascinatie voor auto’s daarbij, dus overal door het huis liggen miniatuur auto’s. Geen enkel speelgoed was zo’n succes als miniatuur autootjes. Voor de baby is het nog even afwachten.

Q: Wat waren zijn/haar eerste hapjes
A: Zes maanden uitsluitend borstvoeding en daarna met zes maanden vaste voeding a la Rapley. We zijn begonnen met groente (broccoli, sperzieboontjes) en pas later met fruit. Pas rond een jaar ging hij grotere hoeveelheden eten maar hij is nooit iets tekort gekomen, hij woog toen al 13 kilo.

Favoriete uitstapje

Q: Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
A: Naar de binnenspeeltuin of het zwembad. Dat doet Roan in ieder geval het liefste. Ik vind het ook altijd gezellig om met hem naar de winkel te gaan. Ik zou eigenlijk vaker met hem naar buiten willen, maar ik ben een enorme koukleum.Chantal

Q: Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
A: In het begin hadden we een lange tijd geen schema. Dat kwam pas rond 9 maanden, geloof ik. Nu hebben we wel een vast ritme en dat gaat heel goed. En we kunnen er ook vanaf wijken als het zo uit komt.Chantal

Q: Wat is het lievelingsgerecht?
A: Ik denk spaghetti. Tot voor kort lustte hij bijna alles, maar sindskort zit hij in de kritische peuterfase. Alles met stukjes wordt gefilterd en dat vind ik soms wel eens lastig. Ik kan er echt van genieten als ik hem lekker zie eten.
Ik besteed er verder niet zoveel aandacht aan, het trekt vanzelf wel weer bij.

Tips Chantal

Q: Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
A: Volg je eigen hart en blijf dichtbij jouw eigen gevoel. Dat klinkt misschien wat cliché, maar ik zie en lees om mij heen veel onzekere moeders. Onzeker gemaakt door zorgverleners of mensen om hun heen.
Al die, vaak tegenstrijdige adviezen, maken moeders onzeker of zij wijzigen hun koers ondanks dat het niet goed voelt. Probeer op jezelf te vertrouwen en laat alle meningen een beetje van je af glijden. Vaak weet je diep in je hart prima wat goed is voor jou en jouw kind(eren).chantalChantal heet een prachtige instagram feed. Zij is zeker de moeite waard om te volgen. Dit de link hiernaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code