Elke vrijdag verschijnt er een Q&A op de blog met een leuke mama. Deze week deelt Annemarie haar ervaringen. Welke uitstapjes zijn bij hun thuis favoriet, wat is een onmisbaar item en wat vindt zij de allerleukste shops? Benieuwd naar deze vragen met antwoorden en meer? Lees dan gauw verder. 

Even voorstellen: Annemarie

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Annemarie, 22 jaar en getrouwd met mijn man Leander, ook 22 jaar. We wonen in een ééngezinswoning in een pittoresk dorpje, midden in de Molenwaard. Op 23 januari 2017 zijn wij de trotse ouders geworden van een jongetje, Pierre.

Zwangerschap

Hoe was je zwangerschap?
Zwaar, maar fantastisch! Ik ben met 20 weken zwangerschap beland in de ziektewet.
Door bekkeninstabiliteit. De eerste 30 weken kon je me vergelijken met een pinguïn. De laatste 10 weken was ik een kruising tussen een pinguïn en een olifant! Maar hoe cliché ook.. Het was het allemaal dubbel en dwars waard!

Bevalling

Hoe heb jij je voorbereid op de bevalling?
Ik was uitgerekend op 25 januari. Uiteindelijk is er besloten dat Pierre eerder gehaald werd. En ben ik 22 januari opgenomen in het ziekenhuis. Dat wist ik van te voren en dan kun je jezelf een soort van voorbereiden. En nog is dit een topje van de ijsberg. Want een bevalling gaat (bijna) nooit zoals jij bedacht heb. De koffer werd nog een paar keer goed gecontroleerd. De camera nog even extra aan de oplader en voor de rest.. gewoon over je heen laten komen. Nog wel een tip voor de mama’s to be. Doe het eerste pakje wat je aan wilt doen bij je baby in een tasje met een kaartje er aan. Dan hoeft de verpleging niet heel je koffer door te spitten, en geloof me.. het hoofd van de nieuwbakken vader staat er op dat moment ook niet na om naar die kleertjes te zoeken in je koffer.

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Oei.. daar heb ik er wel een paar van!

  1. Prénatal
  2. Zara
  3. H&M
  4. mango
  5. Omoda! ( gek op baby schoentjes! )

Ik ben gek op shoppen en ik kan al helemaal geen weerstand bieden aan die kleine schattige kleertjes, die Pierre écht nodig heeft!

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Ja daar is hij weer.. Hydrofiele doeken! Ze zijn fantastisch en je kunt ze daadwerkelijk overal voor gebruiken. Vooral die grote swaddles zijn heel fijn.
Wij zijn ook groot fan van de Sleepyhead! Pierre vond het heerlijk om tussen in te slapen. En dat ging heel goed met de Sleepyhead. En hij is ook nog makkelijk mee te nemen!

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Voeding en zijn fles! Waar we ook naar toe gaan, dat zit er altijd in! En zijn speelgoed natuurlijk. Voor de rest zijn luiers, billendoekjes en spuugdoekjes ook wel praktisch.

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn lievelingsspeeltje?
Een pluche dobbelsteen van Playgro. Daar is hij uren zoet mee geweest. Nu is het labeltje in trek en speelt hij er nog graag mee. Pierre is nu 7 maanden en trekt zich overal aan op om daarna lekker op de tafel te timmeren met zijn handjes.Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Zwemmen! Pierre vind het heerlijk om te zwemmen. Veel spetteren en kijken is zijn favoriete bezigheid. En daarna slaapt hij heerlijk!

Lievelingsgerecht

Wat is het lievelingsgerecht?
Pierre is niet zo van de groente. Daarentegen vind hij fruit en brood wel heel lekker.
Nu krijgt hij tussen de middag zijn verse groente, en ’s avonds brood. Tussen de middag is hij altijd goed wakker en vrolijk. Dan gaat de groente beter. Wij merken dat Pierre om een uur of 6 toch moe en jengelig is. Dan is brood een goede optie want dat gaat er altijd in!

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Laat je niet gek maken en doe wat voor jou goed voelt! Zo krijg je (vooral) als (jonge) moeder heel veel tips en adviezen!
Uiteraard heel lief hoor allemaal, maar als je er niet lekker bij voelt doe het dan niet! Ik kreeg het advies om mijn kindje ‘s nachts te laten huilen omdat hij na drie maanden nog niet volledig doorsliep. Dat heb ik niet gedaan omdat ik dat niet fijn vond! En wat denk je ? na 6 maanden slaapt hij van 9 tot half 8. En soms van 8 tot 7. Het komt vanzelf.

 

Fotocredits: Annemarie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *