Vandaag deelt Annemarie haar ervaringen omtrent het moederschap. Zo deelt zij haar favo uitstapje, haar eventuele wens voor een derde kindje, waarom zij het moederschap zo leuk vindt en meer. Lees je mee? 

Even voorstellen: mom Annemarie

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Annemarie de Fauw, 33 jaar en ik woon in Putten, een dorpje op de Veluwe. Ik woon daar samen met mijn vriend Paul, we zijn zes jaar samen. Sinds drie jaar zijn we de trotse ouders van Luca en sinds anderhalf jaar ook van Novan. Verder werk ik als secretaresse bij een advocatenkantoor.

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Luiers en billendoekjes. Die laatste zijn sowieso onmisbaar als je met kindjes op stap gaat. ? Daarnaast heb ik ook altijd drinken voor de kinderen, koekjes en rozijntjes bij. Je weet maar nooit of je iets nodig hebt. En natuurlijk neem ik ook nog wat spulletjes voor mezelf mee.

Favo uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
De jongens vinden het super om te zwemmen. Echte waterratjes zijn het. Helaas gaan we te weinig. Wat ze ook echt leuk vinden, is heel simpel naar de speeltuin gaan of een rondje fietsen. Een binnenspeeltuin doet het uiteraard ook erg goed.

>> TIP: Weekvlog 2; Date night, goed idee of niet?

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Ja, eigenlijk hebben wij wel een (vast) schema. ’s Ochtends als we beneden komen, dan eten we een broodje met een glaasje melk. Rond 10.00 uur eten de jongens wat fruit en kijken we (nou ja, ik vooral) koffietijd (haha, als ik vrij ben heb ik dat vaak aanstaan. Ze zingen de tune zelfs mee ?). Rond 12.00 uur gaan we lunchen en tegen 13.00 uur gaan de jongens slapen. Meestal slapen ze van 13.00 tot 15.00 uur. Heerlijk, wat tijd voor deze mama! Nadat ze geslapen hebben, drinken we weer wat en eten Luca en Novan een koekje/rijstwafel/ontbijtkoek. Tegen 17.30 uur gaan we warm eten en daarna mogen ze nog even spelen. Na het badderen liggen ze rond 19.30 uur in bed. Natuurlijk wijken we wel eens van dit schema af, maar vaak verloopt de dag wel op deze manier. 

Wat is het lievelingsgerecht?
Luca en Novan zijn gek op patat met een frikandel, haha. Maar ze lusten ook graag lasagne of pasta. Jammer genoeg is Luca niet echt van het nieuwe dingen proeven. Novan gelukkig wel.

>> LEES OOK: 5x Vloerkleden voor de kinderkamer

Leeftijdsverschil

De kinderen schelen niet veel in leeftijd, is dat een bewuste keuze?
Nadat Luca geboren is, begon het al vrij snel te kriebelen voor een tweede kindje. Op een gegeven moment besloten we dat we er weer voor zouden gaan. We dachten: we zien gewoon hoe het gaat. Maar het was sneller raak dan we dachten, haha. Vanaf het begin had ik al het gevoel dat het weer een jongen zou worden. En ja hoor, Novan was op komst. Ik vond het heel erg gaaf dat Luca een broertje zou krijgen. Ik heb een goede band met mijn zusje, ik hoop zo dat zij dit later ook zullen hebben.Zouden jullie nog meer kindjes willen?
Als het ons gegeven is, zouden we in de toekomst nog wel graag een derde kindje willen. Dat aantal heeft me altijd leuk geleken. Ik kom zelf uit een gezin met alleen een zusje. Ook gezellig, maar toch zou ik zelf graag een iets groter gezin willen. Maar de jongens zijn nog jong, we hebben geen haast. ?

Moederschap

Wat vind je leuk aan het moederschap?
Ik vind de liefde die je krijgt zo geweldig. Af en toe kan ik ze achter het behang plakken, maar ze zijn ook zo ontzettend leuk! Zelfs na drie jaar kan ik nog naar Luca kijken en denken: dat is gewoon mijn kind. Zo’n verliefd gevoel kan je daarvan krijgen. Ook dat ze zo afhankelijk van jou zijn. Novan praat nog niet zoveel, maar is wel echt een knuffelkont. Luca kletst de hele dag door. Het woord ‘mama’ komt zo vaak voor: kijk mama, ja he mama, mama wil je helpen, etc. 

Tips toekomstige moeders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Geniet! Wat ik echt een bijzondere tijd vond, is de tijd dat ik zwanger was van Luca. Ik vond het zo genieten om ‘alleen’ te zijn met de baby in mijn buik. Je kunt nog gaan en staan waar je wilt, je rust nemen wanneer je wilt. Ook na de geboorte heb je alle aandacht voor je kleintje. Je eerste keer een kindje krijgen, dat is zo mooi. Maar natuurlijk vond ik de zwangerschap van Novan ook heel bijzonder. Ik was vooral heel benieuwd hoe Luca zou reageren, maar die sloot zijn broertje vanaf het eerste moment in zijn hart.

 

Fotocredits: Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code