Yeah! Het is vrijdag en daarmee weer tijd voor een Q&A met een leuke mama. Vandaag deelt de lieve Aimee haar ervaringen omtrent het moederschap. Wat zijn haar favo uitstapjes? Houdt zij een schema aan wat betref eten en slapen? En nog veel meer. Lees je ook weer mee?

Q&A mom Aimee

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Aimée (28 jaar) en ik ben sinds 16 september 2016 moeder van dochter Ruby Lima. Amper drie maanden voor de bevalling zijn wij (de vader van Ruby en ik) voor de komst van onze dochter terug verhuisd van Amsterdam naar Schagen. Dat was een hele verandering! Voor mijn werk reis ik zo’n drie à vier keer per week naar Amsterdam.

Onmisbaar

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Zelf heb ik erg veel aan de Puckababy gehad toen Ruby klein was. Ze was in haar slaap nogal onrustig met haar armpjes en beentjes en door de Puckababy sliep ze veel rustiger.

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Ik neem uiteraard luiers en billendoekjes mee, maar ook een schoon pakje en wat te eten en te drinken. Tegenwoordig heb ik standaard volkoren soepstengels mee. Die zijn ideaal als ze even moet worden afgeleid wanneer je op pad bent.

Meest gebruikte item

Welk item heb je het meest gebruikt?
De kinderwagen. Omdat wij dicht bij de stad wonen, doe ik vrijwel alles lopend en daarbij gebruik ik de kinderwagen dus dagelijks. Mijn tip zou dan ook zijn om te investeren in een goede kinderwagen waar je niet snel op uitgekeken bent.

>> LEES OOK: November musthaves

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Het mooiste speelgoed is geen speelgoed. Ruby kan dan ook heel zoet spelen met een paar plastic lepeltjes en een bakje die ze uit de keuken pakt. Daarnaast heeft ze een favoriete knuffel Bobbi (de hond van Kuifje). Ook probeer ik af te wisselen in het speelgoed dat ik aanbied.

Eerste hapjes

Wat waren zijn/haar eerste hapjes?
Ik ben begonnen met het geven van groenten en haar eerste hapje was wortel. In het begin was het meer likken dan eten, maar uiteindelijk is het goed gekomen en nu is ze dol op groenten en fruit. Ze houdt iets minder van brood.

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Nu Ruby een jaar is, is het steeds leuker om met haar op stap te gaan omdat ze veel meer dingen begrijpt. We gaan dan ook regelmatig naar de kinderboerderij. Ze is gek op dieren dus ze wordt ook al enthousiast als ze een kat of hond ziet lopen. Daarnaast vindt ze het erg leuk om mee te gaan op de fiets.

Schema eten en slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Ja, maar zoals ik eerder aangaf, probeer ik ook niet te paniekerig te doen als daarvan wordt afgeweken. Ik vind het ook wel fijn dat ze een beetje flexibel is, of kan zijn. Ruby doet nu meestal ’s morgens nog een ochtendslaapje, zeker wanneer ze vroeg wakker is. Als ze ’s morgens iets langer slaapt, doet ze alleen een middagslaapje van één à twee uur.

Ruby krijgt als ontbijt een broodje en tussendoor wat fruit. Tussen de middag eet ze ook brood en na haar middagslaapje een beetje yoghurt of een koekje (van Nijntje). ’s Avonds eet ze, afhankelijk van wat wij eten, ofwel met ons mee ofwel maak ik voor haar een groentehap of krijgt ze een potje groenten. Zowel ’s morgens als ’s avonds krijgt ze nog een fles melk, want daar is ze dol op!

Lievelingsgerecht

Wat is het lievelingsgerecht?
Het meest gek is ze op fruit en meestal is dat dan een mix van appel en banaan. Qua groenten vindt ze pompoen met aardappelen erg lekker. Maar ze wijst nu ook al naar de kast met koekjes en roept heel hard DIE als ze trek heeft in een koekje.

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Toekomstige moeders zou ik willen meegeven om dingen te leren loslaten. Zelf ben ik nogal gestructureerd en hoewel structuur voor een baby (en ook voor jezelf) heel fijn is, moet je het ook kunnen loslaten als dingen niet volgens plan verlopen. Wanneer je baby/kind niet wil slapen of niet wil eten, bijvoorbeeld. Met een baby en een dreumes of peuter (eigenlijk alle kinderen) valt niet altijd alles te plannen.

>> Volg je ons al op Facebook?

 

Fotocredits: Aimee

2 Comments on Q&A met mom Aimee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code