Elke week deelt een leuke mom haar ervaringen over het moederschap. Deze week deelt zwangere Brigitte haar ervaringen. Hoe leeft zij toe naar de bevalling, weet zij het geslacht al en doet zij een cursus bijvoorbeeld? Hoe denkt zij over onmisbare items en leuke uitjes? En tot slot deelt zij een leuk verhaal over vakantie en zwanger zijn. Kortom, deze leuke mama heeft genoeg leuks te delen. Zij stelt zich eerst aan ons voor.

Even voorstellen: mom to be Brigitte

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Ik ben Brigitte, word in juli 30 jaar en woon samen in Sneek met mijn vriend Arnold.
We zijn al ruim 11 jaar samen en verwachten eind augustus ons eerste kindje!
Ik werk parttime als dansdocent en ik dans, als ik niet zwanger ben, bij de semiprofessionele dansgroep Dance Explosion. BrigitteNaast dansen heb ik een grote liefde voor interieur! Dat laat ik zien via Instagram (bri_hoog) en af en toe schrijf ik als gastblogger een artikel voor Laura’s Advies.
Het inrichten van de babykamer is dan ook een van mijn favoriete bezigheden!

Favoriete shop

Wat is jouw favoriete shop?
Ik shop geregeld online bij Kiabi voor de kleine. Het is even neuzen voor leuke items, maar als je die hebt gevonden kun je voor hele mooie prijsjes je winkelmand vullen! Daarnaast heeft H&M ook een mooie babylijn en vind ik de kleertjes van Zara ook ontzettend mooi.
Ik vind het heel leuk om niet per se alles van een bepaald merk te kopen, maar juist te zoeken naar bijzondere items voor een mooie prijs. Een romper blijft een romper, daar wil ik geen enorme bedragen aan uitgeven! Ik vind het creëren van een eigen sfeer/stijl veel leuker!Brigitte

Zwangerschap

Hoe gaat je zwangerschap?
Mijn zwangerschap gaat goed! Ik geniet enorm van het proces en vind het ontzettend magisch. Toch voel ik me niet altijd geweldig, ik kan dus over alle kwaaltjes meepraten! De eerste 4 maanden ben ik ontzettend misselijk geweest met veel overgeven als bonus. Nu heb ik al een poos veel last van mijn banden met als gevolg dat ik behoorlijk beperkt ben in mijn bewegingen. Niet echt handig als je dansdocent bent. Maar, hoe cliché misschien ook, ik heb het er allemaal voor over!Brigitte

Bevalling

Hoe bereid je je voor op de bevalling?
Ik doe eigenlijk geen speciale dingen ter voorbereiding. Ik lees niet te veel bevallingsverhalen, want ik wil me ook niet laten afschrikken door verhalen van anderen. Ik wacht gewoon af hoe het bij mij zal verlopen.

Voor deze zwangerschap heb ik 4 miskramen gehad en de douche hielp daarbij enigszins als verlichting, dus ik ben wel van plan in bad te bevallen. Warm water verzacht de pijn hopelijk een beetje.Brigitte

Uitzetlijst

Werk je met een uitzetlijst?
Ik heb wel meerdere lijstjes bekeken, maar ik lees ook her en der dat veel van wat er op die lijsten staat, overbodig is. Dus ik neem niet alles klakkeloos over en zal ook bepaalde dingen niet of juist wel aanschaffen voor de geboorte. Als het kindje er is, kunnen we altijd nog dingen kopen!Brigitte

Cursus

Volg je een cursus?
Nee, ik volg geen cursus, maar zit wel in een Centering Pregnancy groep. De bijeenkomsten met deze groep vervangen de individuele controles bij de verloskundige. Nu kom je eens in de zoveel tijd met een groep vrouwen bijeen, die allemaal ongeveer even lang zwanger zijn. Je krijgt je controle een voor een en daarna is er nog ca. anderhalf uur om een bepaald onderwerp, onder leiding van de verloskundige, te bespreken. Het idee hierachter is dat je in contact komt met vrouwen die dezelfde vragen hebben en je ervaringen kan uitwisselen. Daarnaast is er meer tijd om het uitgebreid over bepaalde onderwerpen te hebben.Brigitte

Geslacht

Weet je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Ja, wij weten het geslacht. Het is geen geheim, maar we hebben het nog niet met de hele (online) wereld gedeeld!

We wilden zo graag alvast een beetje kennismaken met het persoontje dat in mijn buik groeit. Niet hebben over ‘het’, niet zomaar dingen voor het kamertje kiezen, maar wel het persoonlijk maken. We kunnen nu heel gericht met de baby kletsen en knuffelen en dat voelt toch wel heel erg fijn!Brigitte

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Ik moet het natuurlijk nog ervaren, maar ik denk dat een draagdoek of draagzak heel fijn is om te gebruiken. Niet alleen omdat je je handen vrij hebt, maar ook omdat je je kindje op deze manier heel dicht bij je draagt en dat kan naar mijn idee alleen maar heel fijn en bijzonder zijn. Niet alleen voor mij, maar ook voor papa!Brigitte

Favoriete uitje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Ook dit moet ik nog gaan ervaren, maar ik droom van buitenspelen als het net geregend heeft. Met je laarzen door de plassen stampen. Of picknicken in het weiland en dagen op het strand doorbrengen terwijl je kindje zich vermaakt met zand, schepjes en water.
Wij houden zelf al niet zo van massale speelparadijzen en pretparken, dus zullen daar waarschijnlijk voor ons kind ook niet zo gauw voor kiezen.

Ik denk dat de ‘simpele’ dingen van het leven juist hele mooie herinneringen maken! Zo heb ik dat als kind ook ervaren. Ik geloof dat het niet gaat om groots en duur, maar om liefde en aandacht.Brigitte

Tips voor toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Ik ben zelf natuurlijk nog geen moeder, maar bewustzijn in je zwangerschap vind ik wel een hele belangrijke. Het is echt een heel groot wonder!

Soms hoor ik om me heen dat vrouwen het maar lang vinden duren en hebben het over hoe lang ze nog ‘moeten’. Mijn zwangerschap gaat ook echt niet altijd soepel en hier en daar laat ik af en toe heus wel een traantje omdat ik moe ben, pijn heb of omdat dingen niet meer kunnen. Maar bovenal besef ik hoe bijzonder het is wat er gebeurt in mijn buik en geniet ik echt intens van de bewegingen, ook als die me wakker houden. En ik beleef dit zo samen met mijn vriend, we genieten er echt met z’n tweeën van en dat maakt het nog mooier!

’s Avonds voordat we gaan slapen hebben we een ritueeltje. Vaak gaan we nog even samen in de babykamer zitten en fantaseren we over hoe het straks zal zijn. Daarna is het knuffeltijd! Papa to be zoekt contact met de baby, praat tegen mijn buik en zingt elke avond hetzelfde slaapliedje. Deze momenten zijn ontzettend dierbaar!

Zwanger op vakantie

Mijn vriend werkt als leerkracht in het middelbaar onderwijs en ik heb ook te maken met de schoolvakanties, dus we zijn gebonden aan bepaalde momenten waarop we op vakantie kunnen gaan. Aangezien ik hoogzwanger ben in de zomervakantie, wisten we dat op vakantie gaan in die periode geen optie was.BrigitteDaarom zijn we eind april, tijdens onze meivakantie, een weekje naar Porto geweest.
Eerst zag ik er een beetje tegenop om met een zwangere buik te vliegen, ook omdat lang zitten wat pijn oplevert, maar uiteindelijk was deze vakantie het helemaal waard! Een prachtige stad!

We beseften zo goed dat deze keer de laatste vakantie zou zijn met z’n tweeën, maar aan de andere kant vonden we het ook heel bijzonder dat we ook al een beetje met z’n drietjes weg waren. Met een hip woord heet dit een ‘babymoon’ geloof ik, maar ik kan het iedereen aanraden om, als de mogelijkheid er is, nog even samen weg te gaan!

 

Fotocredits: Brigitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *