Elke zaterdag verschijnt er een Q&A online met een leuke mom. Vandaag deelt Tamara haar ervaringen over het moederschap. Zo is zij gek op uit eten gaan, gaat graag naar haar paard en kijkt er enorm naar uit om na een lange werkdag te knuffelen met haar dochtertje. Daarnaast runt ze ook nog een toffe blog.Op deze blog vind je veel informatieve artikelen over timemanagement en mindfulness, iets waar de meeste mama´s onder ons iets aan kunnen hebben. Zij stelt zich graag aan jullie voor.Tamara

Even voorstellen: mom Tamara

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Mijn naam is Tamara (28 jaar) en woon in Woerden, samen met mijn vriend Tom, dochter Kyra (6 maanden) en twee katten. Na een werkdag kijk ik er altijd naar uit om mijn meisje weer te knuffelen! In mijn vrije tijd, ga ik graag naar mijn paard of gezellig uiteten met vriendinnen. Ook besteed ik veel tijd aan mijn blog Inspire2plan, waar ik informatieve artikelen schrijf over onderwerpen als timemanagement en mindfulness, ook in combinatie met het moederschap. Heel leuk om creatief bezig te zijn! Sinds ik moeder ben, is er veel veranderd in mijn leven, maar alleen maar ten goede! Ik vind het fantastisch om zo’n klein mensje te zien groeien.Tamara

Wat is jouw favoriete shop?
Eens even denken…ik heb er heel wat! Voor basics shop ik vaak bij de Hema, de stretch rompertjes passen Kyra perfect. Verder koop ik het liefst kleding in boetiekjes en merken als Noppies, Quapi en Z8 zijn favoriet! En soms scoor ik ook leuke items bij H&M.

Combinatie werk en ouderschap

Hoe combineer je het ouderschap met werk?
Ik werk zelf 4 dagen in de week en mijn vriend werkt fulltime in onregelmatige diensten. Dat is veel plannen, maar goed te doen omdat we de opvang fijn hebben kunnen regelen. De oma’s passen allebei een dag op, Kyra gaat een dagje naar het kdv en de overige 2 dagen zijn mijn vriend en ik thuis. We zorgen er wel voor dat we op onze werkdagen zo min mogelijk andere dingen plannen, zodat we ook quality time met zijn drietjes hebben. 

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Dat is een lastige!! Elke baby is zo anders en naast alle gebruikelijke spullen is het echt uitproberen waar behoefte aan is. Wij hebben echt profijt gehad van de Puckababy Piep, dit inbakerslaapzakje zorgde ervoor dat Kyra rustig kon gaan slapen, zonder zichzelf met haar armen en benen wakker te maaien.

Standaard mee in je tas

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Een hydrofiele doek (onmisbaar als je het mij vraagt) en natuurlijk luiers en voeding. En een fles. En een speeltje. En…eigenlijk nog gewoon alles. Een luiertas vol dus.Tamara
Welk item heb je het meest gebruikt?
De eerste maanden toch zeker wel de draagdoek. Kyra had veel last van krampjes en de enige manier om haar te kunnen troosten, was om haar te dragen. Urenlang liep ik met een draagdoek om. Dan kon zij slapen en had ik mijn handen vrij. Als ze nu onrustig is, pakken we hem er weer bij. Zodra het eerste beentje erin zit, wordt ze helemaal relaxt! Echt een onmisbaar item wat mij betreft.

Lievelingsspeeltje

Wat was zijn/haar lievelingsspeeltje?
Dat wisselt nogal vaak. Eerst was het Sophie de Giraf en nu een rammelaar van een uil. In haar bed slaapt ze het liefst met haar Bamboo doekje.TamaraWat waren zijn/haar eerste hapjes?
Broccoli en daarna wortels. Gewoon van die potjes, lekker makkelijk en helemaal gepureerd. We hebben ook weleens zelf groente gepureerd, maar die smaak vond ze nog veel te heftig.

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Omdat Kyra nog zo klein is, gaan we nog niet echt op stap. Een wandeling in de heerlijke lentezon is dan al voldoende. Wel hoop ik over een aantal maanden lekker met haar weg te kunnen op de fiets. Dat lijkt me toch zo leuk!

Schema eten/slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Kyra krijgt nog 5 flessen per dag en tussendoor groentehap. Haar laatste flesje is om half 8 en dan slaapt ze lekker in haar bedje van 20.00 tot 6 a 7 uur ’s ochtends door. Echt heel fijn! Overdag is ze vaak heel actief, met kleine slaapjes tussendoor. Ze slaapt dan graag in de draagdoek of wagen. Prima, zo kan ze overal mee naar toe. En omdat ze ’s nachts zo goed doorslaapt, zijn we allemaal uitgerust.Tamara

Wat is het lievelingsgerecht?
Ze vindt doperwten echt heel erg lekker! En worteltjes ook. Maar ze is nu vooral nog bezig met nieuwe smaken ontdekken, dus ik ben benieuwd wat ze nog meer lekker vindt!

Tips toekomstige ouders

Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Veel clichés zijn waar: iedereen doet het op zijn manier en dat is goed. En vraag op de momenten dat je het even niet meer trekt om hulp. Het kan je zoveel stress schelen!Tamara

Vind je het leuk om Tamara te volgen? Dit is de link naar haar toffe blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *