Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Martine. Zo deelt zij wat haar favo shops zijn, waar ze de inspiratie vandaan haalt van vele leuke kinderkledingmerken en meer. Lees je ook weer mee? 

>> LEES OOK: 3x leuke shops, ook over de grens

Even voorstellen: mom Martine

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Hi! Ik ben Martine, 27 jaar oud en woon samen met mijn lieve vriend Curtis en ons mooie zoontje Maes in Zwolle. Curtis en ik zijn zo’n vier jaar samen. Twee jaar geleden ben ik op vakantie in Kos ten huwelijk gevraagd. Ja ja, wat een romanticus, hè! Maar door de komst van Maes staan die trouwplannen even op een wat lager pitje. Wat zou het mooi zijn als Maes straks de ringen zou kunnen komen brengen als meneertje kan lopen!

Ik ben zelf verpleegkundige en op dit moment werk ik in een revalidatiecentrum. Curtis is barbier. Nu Maes aardig wat haartjes begint te krijgen beginnen papa’s handen stiekem te jeuken om een leuk modelletje te knippen.

Favo shop

Wat is jouw favoriete shop?
Ik word ontzettend blij van mooie kleding. Shoppen deed ik altijd graag, maar nu Maes geboren is moet ik zeggen dat ik wel wat minder tijd besteed aan het shoppen voor mezelf en er toch meer aandacht uitgaat naar de kleding van Maes. Zelf shop ik graag bij Zara, Costes, River Island, maar vooral bij online shops zoals MostwantedNL, Loavies, etc. Voor Maes kan ik heel goed slagen bij Zara. Daar hebben ze mooie, kwaliteitsvolle kleertjes voor een mooi prijsje.

Ik ben aardig actief op Instagram (@martinehoekman). Ook daar doe ik veel inspiratie op. Ik bestel met regelmaat op maat gemaakte kleertjes bij de volgende Instagram webshops: pien.pants.and.more, carlijnq, littlelo.nl en ga zo maar door.

Zwangerschap

Zwangerschap, Werk je met een uitzetlijst?
Ik wist van te voren niet wat ik allemaal kon verwachten en wat ik allemaal nodig had. Ik heb een uitzetlijst van Prenatal gebruikt, erg handig! Ook al stonden er soms dingen op die volgens sommige ouders niet echt nodig waren, je hebt wel een mooi overzichtje waar je je aan kunt houden.

Geslacht

Wist je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel te horen?
Wij waren erg benieuwd naar het geslacht van de kleine. Niet omdat we een voorkeur hadden, hoor! Vooral omdat ik het makkelijk vond met het kopen van kleren, de inrichting van de babykamer, etc.

Samen met onze ouders hebben we een pretecho laten maken. Het geslacht werd bepaald en in een envelop geschreven. Geen van ons allen wist dus op dat moment wat het geslacht was. We hebben een genderreveal-taart laten maken en op dat moment was het voor iedereen duidelijk dat we een jongetje kregen.

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Wat ik heb gemerkt, is dat je zonder een hydrofiele doek nergens bent. Voor het drinken en eten en het kwijlen, vooral nu er wat tandjes doorkomen, zijn de hydrofiele doeken niet aan te slepen. Je hebt verschillende leuke hydrofiele doeken bij Hema en Prenatal, maar ook bij Wibra en Zeeman hebben ze prima doeken.

Lievelingsspeeltje

Wat is zijn lievelingsspeeltje?
Maes is dol op geluiden, hoe harder hoe beter. Ook duidelijke kleuren vindt hij erg leuk. Het speelgoed van VTech, een helikopter en een camera die geluid maken, zijn Maes’ favoriet! Wat op dit moment vooral belangrijk is, is dat hij alles in zijn mondje stopt. Dus een bijtring is ook erg in trek.

Wat waren zijn eerste hapjes?
Maes’ eerste hapjes waren worteltjes. Hier moest hij nog erg aan wennen. Het was erg grappig om zijn gezichtsuitdrukking te zien. Ik heb er bewust voor gekozen om eerst te beginnen met groenten en later met fruit. Nu is hij een alleseter, maar hij geniet vooral van het warme hapje.

Favo uitstapje

Wat is jouw favoriete uistapje met je kids?
Wij gaan graag naar buiten, naar het bos of de kinderboerderij of gewoon even gezellig de stad in. Maes is een nieuwsgierig mannetje dat graag alles in de gaten houdt, dus buiten is er genoeg te bekijken. Als Maes kan lopen, lijkt het me leuk om naar Balorig of een ander speelparadijs te gaan.

Hou je een schema aan wat betreft slapen en eten?
Maes is nu ruim 7 maanden oud, krijgt 3 flessen melk en in de ochtend een fruithapje, in de middag een stukje brood of een soepstengel en rond 17.00 à 18.00 uur een warm hapje. Water en thee vindt Maes ook erg lekker. Dit schema gaat nu erg goed, maar als hij een sprongetje heeft of erg veel last van zijn tanden heeft, kan het schema wel wat afwijken.

Slapen

Het slapen is nooit optimaal geweest. In de beginmaanden van Maes’ leventje was hij erg onrustig, had hij last van krampjes en kon hij moeilijk inslapen. Hij werd ingebakerd en kon toen meer zijn rust krijgen. Nu hij wat ouder is en draait, is een bakerzak niet meer mogelijk. Nu slaapt hij in een slaapzak en dat gaat goed.

Rond 19.00 uur gaat hij naar bed en dan is het afwachten hoelang hij het volhoudt. Soms komt hij twee keer in een nacht en een andere keer is het weer vier keer. Ook is hij erg vroeg wakker tussen 5.15 en 6.15 uur. Geduld is dus erg belangrijk. En je moet vooral in je achterhoofd houden dat het een fase is. Afwisseling met je partner om uit bed te gaan is ook erg belangrijk. Overdag is Maes een erg vrolijk en tevreden mannetje.

Tips toekomstige moeders

Wat zou je de toekomstige moeder willen meegeven?
Ik ben zelf altijd heel nuchter en best makkelijk in omgang. Wel is het belangrijk om tijd te maken voor jezelf en voor je partner. Doordat je kleine er is, en die van ons helaas nog niet doorslaapt, heb je korte nachten en dat breekt soms best even op. Opa’s en oma’s, ooms of tantes vinden het leuk om even op te passen, vergeet dat niet! Daardoor ben je echt niet een mindere moeder of vader. Ook het KDV vindt Maes erg leuk! Geniet van je kleine en doe het zoals het voor jou goed voelt. Heel fijn, al dat goedbedoelde advies, maar laat jouw moederhart spreken!

 

Voor deze populaire rubriek zijn we op zoek naar nieuwe mama’s. Lijkt het jou ook leuk om jouw ervaringen met vele andere mama’s te delen of te inspireren? Neem dan contact op via info@onlinelifestylemagazine.com. Wij kijken uit naar leuke reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *