Yeah! Het is vrijdag en dat betekent weer een nieuwe Q&A moms. Vandaag geven wij het woord aan Lianne. Zo deelt zij haar ervaringen omtrent haar zwangerschap, waarom ze er wel of niet voor koos om het geslacht bekend te maken en meer. Lees je ook weer mee? 

Even voorstellen mom Lianne

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
Hi allemaal! Ik ben Lianne (27 jaar) en ik woon samen met Sven (30 jaar) en ons zoontje Mees (bijna 20 maanden). En en en … Ik ben bijna 39 weken zwanger! Het duurt dus niet heel lang meer voor er weer een klein baby’tje bij komt. Hier kijken we heel erg naar uit!

>> LEES OOK: Bijzonder verhaal: reanimatie na geboorte

Zwangerschap

Hoe gaat je zwangerschap?
Goed! Eigenlijk zit de zwangerschap er alweer zo goed als op. Misschien ben ik wel aan het bevallen als jullie dit lezen ;-)?! Of misschien loop ik nog wel drie weken vrolijk verder … Al met al was het weer een fijne zwangerschap. De eerste drie maanden was ik wel moe en misselijk, maar dit hoort er natuurlijk ook een beetje bij (als het maar niet te extreem is). Het tweede trimester was heel fijn en ben ik bijna zonder kwaaltjes doorgekomen. Vanaf 30 weken had ik wel veel last van mijn rug, maar twee keer per week fysio helpt al veel! Het enige waar ik alleen echt niet aan kan wennen, is het wakker liggen ’s nachts! Zo moe zijn, maar toch helemaal niet kunnen slapen. Maar goed, dat halen we straks wel weer in, toch? 😉 Haha!

Voorbereiding

Hoe bereid je je voor op de bevalling?
Hier kijk ik dus serieus enorm naar uit! Ik vind dit zo’n bijzonder moment! Eindelijk, ein-de-lijk je kindje vasthouden en kroelen na al die maanden. Wat nu ook wel fijn is, is dat ik een beetje weet wat ik kan verwachten. Verder bereid ik me eigenlijk niet echt voor. Ik laat het – net als de eerste keer – maar allemaal over me heen komen.

Werk je met een uitzetlijst?
Nu doe ik dat iets minder fanatiek dan de eerste keer, maar ik vind het wel fijn. Kijken wat je nog hebt, wat je nog nieuw moet kopen of andere dingen die ik anders zou vergeten … Maar alles is weer afgevinkt, dus de baby kan komen!

Geslacht

Weet je het geslacht en waarom heb je ervoor gekozen om dit wel of niet te horen?
Zeker weten! We krijgen deze keer een dochter! Een koningskoppel! Ik ben nogal nieuwsgierig van aard, dus het is uitgesloten om het niet te weten, haha. Daarnaast vinden we het ook allebei erg leuk om te weten en maakt het de voorbereidingen naar mijn idee net wat makkelijker en leuker!
En hoe leuk is het om iedereen uit te nodigen en dan te vertellen of je een zoon of dochter krijgt. Wij hebben dit weer met een taart gedaan. Of ik het zelf al wist voordat we de taart gingen aansnijden? JAAA! Iets te nieuwsgierig, haha. Daarna zijn we ook lekker kunnen losgaan met gericht shoppen: kleertjes, dekentjes, spullen voor haar kamertje, geboortekaartjes, enz. Wat nu ook scheelt, is dat het net iets makkelijker is met het bedenken van de naam, al vonden we dit toch nog lastiger dan gedacht en zijn we toch een keer gewisseld van naam. Het gekke is dat we dit keer ook helemaal geen jongensnaam konden bedenken, terwijl we bij Mees al vanaf dag één een meisjes- en jongensnaam hadden bedacht.

Onmisbaar item

Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
Een babynestje voor de eerste maanden! En de babycook voor de eerste hapjes. Echt, dat is de beste uitvinding ooit!

Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
Luiers, billendoekjes, water en een beschuitje. Vaak stopt Mees er dan nog wel iets van speelgoed in wat absoluut mee moet.

>> LEES OOK: Plannen met kinderen zo pak je het aan!

Welk item heb je het meest gebruikt?
Zie hierboven. In het begin het babynestje! Het is zo fijn voor op de bank, in de box, in bed en … Tsjaa, waar niet?! Het babynestje ging ook lekker mee op vakantie, zo handig vonden we het. En dan de babycook, hoe makkelijk kan het zijn? Even wat verse groente- en fruithapjes maken zonder moeite te doen! Alleen even snijden en daarna het apparaat aanzetten, stomen en omdraaien om te pureren, daarna in de vaatwasser en klaar. Mama heel blij en baby ook heeeeel blij!

Favoriete uitstapje

Wat is jouw favoriete uitstapje met je kids?
Wij vinden het heel leuk om met z’n drietjes (en straks viertjes) op pad te gaan. Toen Mees nog mini was, bestonden die uitjes vooral uit veel wandelen met de wagen en lekker ergens lunchen. Nu vindt Mees dieren fantastisch en is een kinderboerderij of dierentuin heel erg leuk. Ook het Nijntje Museum doet het goed. Maar Mees maak je nog het meest blij met even lekker ergens spelen en rennen en daarna gezellig met z’n allen wat eten en drinken. Een babycinno voor Mees dan ;-).

Schema eten/slapen

Hou je een schema aan wat betreft eten en slapen?
Vanaf het begin hebben we alles op verzoek gedaan, maar Mees is echt een ritmekind en wijkt daar dus eigenlijk echt nooit vanaf. Wij mogen ’s morgens altijd uitslapen en drinken daarna melk en eten een boterham. Dan is het even spelen en alweer tijd voor z’n eerste slaapje. Na z’n eerste slaapje gaan we fruit eten en weer spelen/wat leuks doen, tussendoor nog even lekker boterhammen eten en rond half vier/vier uur gaat Mees nog een keer naar bed. Na zijn slaapje gaan we lekker eten en nu met dit lekkere weer vaak nog even naar buiten. En dan is het rond half acht pyjamatijd en weer lekker naar bed.
Dit gaat eigenlijk altijd heel goed en ik geniet nog lekker van zijn twee slaapjes en doe dan stiekem heel hard mee met slapen of met netflxen!

>> WINACTIE: Planbord die in elk gezin van pas komt!

Wat is het lievelingsgerecht?
Mees is echt een vreetzakje en wordt van al het eten blij! Zijn lievelings is nu spaghetti, spinazie, gevulde courgette en alles met pompoen ;-)! Lekker makkelijk dus!

Tot slot, wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
Geniet, geniet en geniet! Het is serieus echt het allermooiste wat er is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *