Vandaag weer een leuke Q&A online met mom Kirsty. Zij deelt graag met jullie wat haar favoriete shops zijn, welke items zij standaard voor Isabella in haar tas had, hoe de eerste hapjes waren en meer. Zelf was ik als één van de eerste zwanger in mijn vriendengroep dus had het idee overal het wiel mee te moeten uitvinden. Met deze rubriek hoop ik mom’s (to be) op weg te helpen wat nou echt handig is, wat je absoluut moet kopen, enz. En daarnaast is het mega leuk om moeders te interviewen. Deze week een leuke Q&A met mom Kirsty, moeder van Isabella en een drukke carrière.

Q&A met mom Kirsty

Q: Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar woon je en wat hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A: Ik ben Kirsty, een zeer enthousiaste meid ehm..  vrouw van bijna 32 (…) en moeder van eigenwijze maar o zo lieve Isabella. In 2016 ben ik getrouwd met Lorenzo en in 2015 ben ik – naast moeder – ook zelfstandige  geworden. Ik run samen met een leuke compagnon een kinderfysiotherapie praktijk onder de rook van Rotterdam en ben daarnaast ook gewoon kinderfysiotherapeute. Ik ben gek op leuke dingen doen met vrienden/familie, lekker eten, fröbelen, buiten sporten en er popt altijd wel weer een nieuw idee op in mijn hoofd. Omdat ik stiekem heel erg gek ben op mijn werk, blijft het een uitdaging om alle ballen hoog te houden en quality time voor mijzelf te vinden. Negen van de tien keer ligt er ergens een bal ‘sport’ of ‘vrienden/familie’ op de grond. Maar ook de bal ‘werk’ of ‘man/kind’ wil wel eens vallen!Q&A met mom kirsty

Favoriete shop

Q: Wat is jouw favoriete shop voor Isabella?
A: Dat zijn er meerdere. Ik shop het liefst online, want dat is zo gedaan en wordt heerlijk thuis bezorgd. De bezorger van PostNL kent ons inmiddels goed.. Ik kijk graag op de site van loveandchaos.nl , toetiforkids.nl , byalex.shop of dreumesenzo.nl voor inspiratie voor Isabella. Ook speur ik graag naar hout speelgoed, wat ik uiteindelijk via marktplaats bestel of bij  Hannes&Speelgoed in Spijkenisse shop. Voor mezelf shop ik graag een paar keer per jaar flink in boetiekjes in Rotterdam of haal ik bij M-Labels leuke kleding.

Tips voor toekomstige moeders

Q: Wat zou je toekomstige moeders willen meegeven?
A: Kijk goed naar je kind, laat je niet leiden door al die goedbedoelde adviezen, maar KIJK en voel! Is het onrustig of ligt/ speelt je kind ontspannen? Wanneer zit het lekker in zijn vel en wat werkt wel en juist niet? Twijfel je of heb je hulp nodig, schroom dan niet om rond te vragen en desnoods de stap naar een professional te maken. Maar blijf wel bij jezelf en bedenk wat jij jouw kind wilt bieden.

Daarnaast werken de rust-regelmatig-reinheid én relatie in mijn ogen echt!

Zelf heb ik een column van Saskia Noort hangen waarin zij beschrijft dat het moederschap de normaalste zaak van de wereld is. ‘Over de hele wereld doen ze het; het is geen baan, geen levensinvulling, geen kunst en geen garantie. Hooguit een ervaring die nederig maakt en je verbindt met al die andere vrouwen die je voorgingen’. Ik lees hem graag als het even niet mee zit!

Onmisbaar item

Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
A: Liefde en tijd van zijn ouders. Want je kan bergen speelgoed en prachtige kleding hebben, maar als jouw ouders geen tijd met je doorbrengen, mis je in mijn ogen heel veel. Verder denk ik dat elk kind een eigen knuffeltje mag hebben.

Wat moet er standaard mee in je tas voor Isabella?

Q: Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
A: Vanaf het begin zit er altijd een luier, doekjes en een swaddle van Aiden & Anais voor Isabella in mijn tas. Dat zijn super zachte megadoeken die echt o-ver-al gebruik voor worden! Van inbakenen tot het creëren van schaduw, van spuugdoek tot heerlijke doek om op te liggen. Daarnaast altijd een flesje water, sleutels, mobiel en mijn portemonnee.Q&A met mom kirsty

Q: Welke item heb je het meest gebruikt?
A: Oei.. Waarschijnlijk dan toch de swaddles! En als je mijn man deze vraag stelt, zal hij direct de flessensterilistator voor in de magnetron zeggen, haha! Verder ben ik ook altijd enorm gelukkig met de luiertas van Fab; lekker groot, waardoor makkelijk in gebruik!

Lievelingsspeeltje

Q: Je bent moeder van Isabella, nu 20 maanden. Wat was haar lievelingsspeeltje?
A: Rond drie maanden speelde ze graag met de Oball Rattle, ideaal voor het stimuleren van de motoriek! Ze blijft toch het kind van een kinderfysiotherapeute 😉 Klauteren over kussens en dekbedden vond ze geweldig toen ze tussen kruipen en lopen in zat. En afgelopen zomer was haar babybadje buiten gevuld met wat water en werd ze al blij door een plastic beker te vullen en ergens te legen. Momenteel is ze gek op haar keukentje en drinken we dagelijks thee met haar poppen. Ook is ze helemaal gek van boekjes lezen en ‘tekenlen’.

Eerste hapjes

Q: Wat waren haar eerste hapjes en hoe maakte je dit klaar?
A: Isabella heeft eerst alleen borstvoeding gehad en daarna ben ik langzaam gestart met groentehapjes. Ik vond het erg leuk om haar te laten wennen aan allerlei smaken. In eerste instantie alleen maar een groente per keer, vervolgens heb ik dat uitgebouwd naar verschillende combinaties en vlees/ vis/ hartig/ zoet. Ze eet nu alles en roept elke keer: ‘lekkerr mamaaa!’

Ik vind dat iedereen moet kiezen voor een zo gezond mogelijke basis. De boeken van Easy-Peasy hebben mij enorm geholpen om lekker te varieren! Ik maakte de hapjes vaak klaar tijdens ons eten en goodie het huppa.. in de hakmachine.. dat vind ik toch ook wel echt een pre: op die manier maakte ik ook meerdere hapjes per keer en vroor ik deze in, zonder lang in de keuken te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *