Nu ik zelf sinds een paar maanden een onderneming aan het opstarten ben, weet ik als geen ander hoe druk dit is in combinatie met het moederschap. Wanneer je dan ook nog een studie volgt én moeder bent, moet je behoorlijk kunnen multitasken. Linda deelt vandaag graag haar ervaring.Zo maakt deze alleskunner je niet alleen blij met haar shop, maar ook met haar inspirerende verhaal. Want wellicht kriebelt er ook iets in jou om een onderneming te starten.

De onderneming van Linda

Wat kun je in vogelvlucht vertellen over jouw onderneming?
Ik maak diverse producten voor het interieur en exterieur, maar ook voor (kleine) kinderen en baby’s. Vooral de Soft & Cozy lijn wordt de hemel in geprezen. Hier staan namelijk producten die gemaakt zijn van onwijs zacht Merino wol. De wol is polsdikte breed, zijdezacht en wollig-fluffy.  Daarnaast maak ik ook veel producten van hout. Maar ook meubels als tafels en wanddecoratie van bijvoorbeeld pallethout. Daarnaast maak ik ook kleine(re) producten als hout-gebrande snijplanken, geboorteborden, borden met quotes of speciale uitspraken, Moederdag en Vaderdag items en nog veel meer. De shop wordt continue nog aangevuld met nieuwe producten, dus voor een update is het verstandig en leuk dat men blijft terugkomen. Tevens werk ik met aanvragen, als men op zoek is naar iets specifieks, kan dit gevraagd worden. We zullen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.Linda

Starten van de onderneming

Met welke gedachten ben je jouw onderneming gestart?
Ik ben altijd al erg creatief geweest, ik ben graag met mijn handig bezig en maak graag dingen zelf. Ik ben best technisch aangelegd, waardoor ik vaak gebruiksaanwijzingen van nieuwe dingen ook niet hoef te lezen. Doordat ik zo creatief ben, verander ik ook vaak van ‘’hobby’’ (ik heb geen vaste hobby, dus mijn hobby is dan ook meer het creatief bezig kunnen zijn). Ik kan van alles, van haken tot breien, van tekenen/schilderen tot dingen bouwen/ontwerpen van diverse materialen als klei, hout, papier. Doordat ik dit altijd deelde op social media, werd er altijd gezegd dat ik wat met mij creativiteit moest gaan doen. En dan ben ik dan ook uiteindelijk gaan doen (nu ik een HBO studie ondernemen volg, later meer hierover), onder de naam Hands of Linda.Linda

Ambities van Linda

Wanneer besefte je dat je deze ambities had?
Ik heb deze ambitie altijd al gehad, voor mijzelf te beginnen. Ik vind het prima om voor een baas te werken, maar mijn droom is een restaurant in Parijs te openen. Waarom Parijs? Parijs is de liefdesstad van mijn leven! Ik houd enorm van de cultuur, de mensen, de omgeving, de gebouwen, monumenten en alles wat daarbij komt kijken. En mijn passie ligt ook in de horeca. Ik heb diverse baantjes gehad, maar kwam altijd terug bij de horeca. Naast Hands of Linda studeer ik nog fulltime voor een HBO studie voor het ondernemerschap, ik heb al een diploma van horeca ondernemer & manager (niv4), maar ik wilde kijken of ik met deze aanvullende HBO studie, straks nog meer uit mijn bedrijf kan halen. Voor mijn huidige studie is een voorwaarde dat je een bedrijf opstart en ik heb vervroegd Hands of Linda opgericht (dit moet eind het tweede jaar pas, maar ik heb hem halverwege het eerste jaar opgestart). Ik wilde iets met creativiteit doen, omdat dit echt in mij zit. Daarnaast heb ik al lichte plannen hoe ik Hands of Linda straks kan combineren met de horeca.Linda

De naam

Hoe ben je aan je naam gekomen?
De naamkeuze voor Hands of Linda was vrij makkelijk. Omdat ik dus zo creatief ben, wilde ik dit ongeveer terug laten komen in de naam en ook met mijn voornaam. Omdat ik creatief ben met mijn handen, dacht ik eraan om handen in de naam te gebruiken en zodoende kwam ik op Hands of Linda. Ik heb ook labels laten maken met de tekst ‘’Made by Hands of Linda’’ Dit klinkt ook erg leuk, gemaakt door de handen van Linda.Linda

Combinatie moederschap en onderneming

Hoe combineer je het moederschap met je onderneming?
Soms is het best pittig, mijn dochter is inmiddels 5,5 jaar en zij vraagt veel aandacht van mama. Allemaal heel leuk natuurlijk, maar dat zorgt er wel voor dat ik als mama goed moet plannen. Wanneer mijn dochter thuis is, wil ik tijd met haar doorbrengen en met mijn gezin. Mijn werk voor Hands of Linda doe ik daarom op de momenten na school, als mijn dochter nog op school of de BSO zit, of ik ben in de avonduren bezig. Al met al gaat dit eigenlijk ook gewoon best goed! Soms kijk ik tussendoor natuurlijk ook wel even snel of ik mail heb of berichten op social media hoor, maar ik probeer toch privé en zakelijk zoveel mogelijk gescheiden te houden. Dit is natuurlijk wel erg lastig, iedereen die ondernemer is, zal dit vast herkennen; je staat eenmaal op en gaat naar bed met zakelijke gedachtes, haha! 😉Linda

Bereik

Hoe groot is inmiddels je bereik?
Het bereik is nog niet zo onwijs groot, Hands of Linda bestaat sinds begin 2017. Ik ben momenteel nog veel bezig met netwerken en samenwerkingen om mijn netwerk en daarmee bereik uit te breiden.Linda

Waar word je door geïnspireerd?
Ik word vooral door mijzelf geïnspireerd. Ik heb een fantasierijk brein, wat mij continue op nieuwe ideeën brengt. Dit zet ik vrijwel meteen op papier, om later uit te kunnen werken en zodat ik ze niet vergeet. Natuurlijk snuffel ik ook op social media rond om ideeën op te doen, wel geef ik aan alles een eigen draai om het zo uniek mogelijk te maken.Linda

Toekomstplannen

Wat zijn je toekomstplannen?
Voor de toekomst wil ik heel graag mijn eigen restaurant openen, in combinatie met Hands of Linda. De droom is in Parijs, hopelijk kan ik dit verwezenlijken. Ik ben een doorzetter en zal er in elk geval alles aan doen om deze droom waar te kunnen maken!Linda

Leukste ervaring

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je carrière?
Tot nu toe het opstarten (omdat ik pas begonnen ben), officieel de naam ‘ondernemer’ krijgen, het gaat dan pas écht allemaal beginnen en dat vond ik onwijs gaaf!

Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?
Dat de ontvangen producten beter en mooier waren dan ze had verwacht, dit was mijn eerste klant en dit gaf mij een enorme boost in mijn zelfvertrouwen, waardoor ik nog meer plezier kreeg in het ontwerpen van producten.Linda

Boodschap voor toekomstige ondernemers

Welke boodschap zou jij aan mensen willen geven die overwegen om een onderneming te starten?
Volg je hart, denk goed na hoe en wat je zou willen doen en gebruik je passie hierin. Zo werk je altijd met plezier en zal je je werk met veel liefde blijven doen, wat je tevens dan ook zult overbrengen op je klanten.

Goed nieuws, want Linda trakteert ons op een leuke actie. Zij heeft een kortingscode aangemaakt van 15% op het gehele assortiment. Met de volgende code: ‘’Onlinelifestylemagazine2017’’ op http://www.handsoflinda.com. Deze code zal beschikbaar zijn van 19 april tot en met 19 juni 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *