Wanneer je moeder wordt of bent, heb je vaak talloze vragen. Je zult jezelf geregeld afvragen ‘Hoe doen anderen dat toch?’ In mijn wekelijkse Q&A’s stel ik mom’s (to be) vragen die jij jezelf ongetwijfeld ook stelt. Deze week mocht ik Anouk de hemd van het lijf vragen.
Zo stelde ik haar vragen over haar favoriete shops, de eerste hapjes, of zij een schema heeft met voeding en slapen en meer.

Even voorstellen mom Anouk

Q: Vertel eens wat over jezelf? Wie ben je, waar woon je en hoe ziet jouw gezinssituatie eruit?
A: Mijn naam is Anouk Verschoor, ik ben 25 jaar oud en woonachtig in Culemborg. Ik ben vorig jaar op 18 januari het huwelijksbootje ingestapt, samen met mijn man. Ik was toen rond de 25 weken zwanger van onze kleine meid Abigail (nu 8 maanden oud). Abigail is geboren op 3 juni 2016. Vrolijk en altijd even vriendelijk . Nu heb ik nog niet gesproken over mijn 2 vriendjes Ginger (onze hond) & James (onze kat), 2 vriendjes van elkaar.anouk
 Q: Wat is jouw favoriete shop?
A: Mijn favoriete shop? Dat is lastig te zeggen. Ik kom graag overal. Ik volg veel webshops via Instagram en zo beland ik ook vaak op leuke webshops voor kids. Mijn favorieten zijn Ouapc, Mitoeti en Littlelaurenstore.
Daarnaast ben ik ook groot fan van grote merken en shops. Denk hierbij aan merken zoals Noppies, Tumble ´n Dry, Feetje en Zara.
Nu merk ik dat het ene merk groter valt en het andere uitzonderlijk kleiner!! Altijd wel handig om rekening mee te houden, wanneer ik inkopen ga doen.anouk

Onmisbaar item

Q: Wat is volgens jou een onmisbaar item voor iedere baby?
A: Wat ik onmisbaar vind, is mijn draagdoek. In de eerste weken van Abi had zij veel last van darmkrampjes. Iedere baby moet door deze fase heen. Daar was nu mijn draagdoek echt een uitkomst in. Dicht tegen mama aan en je hebt je handen vrij om verder te kunnen waar je mee bezig was. Je kleintje kan lekker rustig tegen je aan hangen en misschien wel slapen.anouk

Q: Wat neem je standaard mee in je tas als je op stap gaat?
A: Als ik opstap ga met Abi, heb ik het volgende bij me in haar luiertas:
– 2 setjes kleding (incl. rompers) + zakje voor eventueel vuile kleding
– voldoende luiers en luierdoekjes
– verschoonmatje
– melkfles met water er al in
– melkpoeder (altijd 1 extra toren voor het geval dit nodig te hebben)
– thermoskan met gekookt water
– hydrofiele doeken
– speelgoed & knuffeltje
– lepel voor haar fruit
Q: Welk item heb je het meest gebruikt?
A: Het meest gebruikte item zijn hydrofiele doeken. Je hebt er nooit te veel van!!!! Altijd voor alles handig.anouk

Lievelingsspeeltje

Q: Wat is haar lievelingsspeeltje?
A:Lievelingsspeeltje is haar knisper vlinder. Handig om vast te maken aan haar Maxi-Cosi of wagen.
Q: Wat waren haar eerste hapjes?
A: Haar eerste hapje was een banaan. Daarnaast vond ze de meeste fruithapjes ontzettend vies. Haar favoriete fruithapje is aardbei banaan. Voor het avondmaal eet ze het liefst pasta met tomatensaus.
Q: Houd je een schema aan wat betreft eten en drinken?
A: Op zich hebben we een redelijk gestructureerd ‘eetschema’ met Abigail. Maar qua tijd wijkt het nog wel eens af.
6.30  Melk
10.00 Fruit
12.00 Brood en daarna melk
16.00 Melk
17.30 Groenten
19.30 Melk
Daarnaast geeft ze zelf aan wanneer ze er aan toe is om te gaan slapen. Dit verschilt per dag. Ik denk dat de meeste moeders dit wel herkennen..
Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere moeders? Zo deelde Peggy afgelopen week haar ervaringen in een andere Q&A. Je leest hem hier.

1 Comment on Q&A met mom Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *