Soms stel ik mezelf de vraag hoe andere mama’s het evenwicht vinden tussen werk en het moederschap.  Maar hoe gaat dat wanneer jouw partner topsporter is en vaak van huis weg is? Ga je dan ook nog werken of zorg je voltijds voor de kinderen? Vandaag deelt Ine Beyen haar ervaringen over het moederschap. Lees mee en maak kennis met deze topvrouw. 

Stel jezelf kort voor Ine

Ik ben Ine, vrouw van Serge Pauwels en mama van 2 stralende dochters: Odile en Marcelle. Serge is beroepsrenner en rijdt voor Team Dimension Data. Ik ben master in de communicatiewetenschappen en leerkracht secundair onderwijs. Na de geboorte van onze eerste dochter zette ik mijn carrière on hold om voor de kindjes en mijn man te zorgen. 😉

Je man heeft als topsporter een erg druk leven. Hoe pak jij dit aan als mama van twee jonge kids?

Serge zit heel vaak in het buitenland. Zowel voor trainingsstages als voor wedstrijden. Ik probeer zoveel mogelijk mee te gaan met de kindjes. We gaan af en toe mee op stage naar Lucca en ik ga ook vaak naar de wedstrijden kijken.
Onze kindjes gaan nog niet naar school en ze zijn elke dag bij mij. Ik geniet van mijn tijd met hen en ik probeer hen zoveel mogelijk bij te brengen. Ik neem hen overal mee naar toe en ik leer hen de wereld kennen. Dat vraagt geduld, tijd en organisatievermogen, maar dat lukt wel! Ik betrek mijn kindjes bij alles en leer hen snel om zelfstandig en flexibel te zijn. Niet altijd even gemakkelijk, maar we zijn ervan overtuigd dat dat een meerwaarde is in hun opvoeding.
Ik mag mezelf ook heel gelukkig prijzen met mijn eigen mama die altijd voor me klaarstaat!

Gaan jullie mee wanneer je man in het buitenland zit en hoe pak je dat dan aan? Hoe ervaren de kindjes dat?

Zie vorig.
Reizen met kindjes is niet altijd even evident. Het is een beetje zoeken, maar naarmate je meer reist wordt het gemakkelijker. De meisjes zijn het gewoon om overal mee naar toe te gaan. Ze leren de wereld kennen, ze leren geduld hebben, ze leren constant nieuwe mensen kennen en leren hun grenzen letterlijk te verleggen.
Onze oudste dochter is net 2 en die heeft een sterk eigen willetje. De jongste is net 7 maanden en geevolueerd naar een baby die ALTIJD lacht. Super vrolijk kindje!
Tijdens zo’n reis naar papa staat wat mij betreft alles in teken van de kindjes. Een lange autorit, een vliegtuig, de kindjes moeten geëntertaind worden natuurlijk. Eens ze op de koers zijn, zijn ze superenthousiast. Odile verstaat echt al wat haar papa doet en ze geniet van alle aandacht… De kleinste begrijpt uiteraard nog niet goed wat er allemaal gebeurt maar geniet van de buitenlucht.

Welke uitstapjes doen jullie graag met het gezin?

Serge is niet heel vaak thuis natuurlijk. Wij genieten op de momenten dat hij thuis is zoveel mogelijk van de kleine dingen. Grote uitstappen zitten er niet echt in (want serge heeft z’n rust nodig), maar we genieten van een wandelingetje in het bos of op het strand. In oktober heeft Serge rust en dan gaan we op reis. Vorig jaar was dit naar Kreta. 

Welke items neem je resoluut mee in je verzorgingstas?

Vochtige doekjes en ETEN! Want kindjes kunnen vervelend worden als ze honger hebben.

Online shoppen of boetiekjes afschuimen? Wat is je favoriete shop?

Ik combineer beide. Ik ben wel een soldenshopper (in Nederland sale) en sla altijd mijn slag tijdens de solden. Kinderkleertjes worden héél snel te klein en ik wil er bijgevolg geen TE grote budgetten aan uitgeven.
Mijn favoriete shop voor kinderschoentjes is Maison Odette in De Haan. Tiffany ontwerpt zelf de schoentjes waardoor je er telkens unieke modelletjes kan vinden, héél erg leuk!
Kledij koop ik graag bij Fred & Ginger of in Zara.

Welke tip kan jij meegeven aan de mama’s (to be)?

Geniet van je tijd samen met de kindjes! Het is niet altijd even evident, zeker niet als je voltijds mama bent. Er blijven weinig tot geen momenten over voor jezelf. Alles duurt lang… Zelfs al ga je maar een broodje halen, je bent lang onderweg met 2 kindjes. Geduld is een hele mooie deugd. Laat je kindjes zichzelf zijn! Probeer gewoon te genieten van de momenten waarop ze zo klein zijn, de tijd gaat heel erg snel en zo’n kleintje evolueert in sneltempo. Héérlijk om te zien!
Fotocredits: Ine Pauwels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *