Sieraden voor mij is net zoals voor de meeste vrouwen tassen, je kunt ze nooit genoeg hebben. Braccialetti by Lau is weer zo’n leuke shop waar je terecht kunt voor unieke, handgemaakte en gepersonaliseerde armbanden. Ik vroeg Laura het hemd van het lijf in een nieuwe Q&A. Zo bestaat deze webshop alweer bijna 4 jaar en is zij behoorlijk ambitieus.

Hoe het allemaal begon..Braccialetti by Lau

Q: Met welke gedachten ben je Braccialetti by Lau gestart?
A: Het begon allemaal zo rond juni 2013, inmiddels dus al weer bijna 4 jaar geleden. Om nu te zeggen dat Braccialetti by Lau toen pas startte? Niet echt. Ik bestelde de eerste materialen om hobbymatig aan de slag te gaan, want al die dure sieraden in hippe webshops & stenen winkels… dat kon je toch zelf ook maken?
Zo gezegd, zo gedaan! Familie en vrienden waren geïnteresseerd. Maar hoe maak je alles nou zelf? Simpel: door er de tijd voor te nemen. Op dat moment was ik nog leerling Verpleegkundige en liep ik stages. Voornamelijk onregelmatige diensten; veel vrije tijd dus om lekker aan de slag te kunnen gaan. In juli van 2013 verkocht ik dan ook mijn eerste sieraden, voornamelijk aan familie en vrienden, maar wat was ik trots! Door het opstarten van een Facebook Pagina en ook een Instagram account ontstond er steeds meer bekendheid rondom de armbandjes van Lau!braccialetti by lau

De naam Braccialetti by Lau

Q: Hoe ben je aan je naam gekomen?
A: Als we het dan over de ‘armbandjes van Lau’ hebben komen we gelijk uit bij de naam Braccialetti by Lau. Met een voorliefde voor Italië en het willen bedenken van een originele naam, kwam ik al gauw uit op de vertaling van ‘armbandjes van Lau’; Braccialetti by Lau. Het levert wel eens een enkele keer problemen op bij inschrijvingen voor bijvoorbeeld evenementen. Dan is het al gauw ‘ik schrijf het wel even voor je op’ of ‘zal ik het even spellen’. Maar juist daardoor wordt een unieke naam wel te onthouden en dat is waar we het toch voor doen!

Collectie

Q: Hoe heb je de collectie samengesteld?
A: Het samenstellen van collecties gebeurt vooral door mijzelf. Het is dan ook erg leuk om steeds weer aan de slag te gaan. Er is dan ook niet 1 collectie, maar meerdere. De TXT Jewelry – collectie is niet sinds het begin van Braccialetti by Lau in onze webshop te vinden maar wel de meest leuke. Deze sieraden zijn geheel te personaliseren ; bijvoorbeeld met een quote, geboorte datum van je kind(eren), naam van je kind(eren), symbooltjes of met een textuur – look. Lau doet niet aan massaproductie.
Elk product is dan ook uniek en je vindt er maar 1 (maximaal 2) van in de webshop. Er worden wel meerdere kleurcombinaties van 1 product gemaakt. Uniek & handgemaakt zijn de kernwoorden.  Natuurlijk kan naar wens van de klant een sieraad opnieuw gemaakt worden. Of met eigen inspiratie net even anders worden.braccialetti by lau

Meest verkochte item

Q: Wat is het meest verkochte item?
A:
De tekstarmbanden van de TXT Jewelry – collectie zijn echt favoriet op dit moment. Klanten vinden het erg leuk om een gepersonaliseerd sieraad te hebben, te geven of te krijgen. Vooral de 6mm armband, een mooie smalle armband waar precies 1 regel tekst op past, is favoriet bij onze klanten!

Q: Hoe groot is inmiddels je bereik?
A: Slechts een jaar na het begin van ‘de armbandjes van Lau’ (2013) is Lau in januari 2014 zelf aan de slag zijn gegaan met het maken van een webshop! Je kunt dus ‘nog maar’ 3 jaar online shoppen bij Braccialetti by Lau. Ik combineer deze hobby met mijn werk als verpleegkundige en steek veel van mijn vrije tijd in Braccialetti by Lau. Ik ben dan ook verbaasd hoe goed klanten de webshop kunnen vinden. Alles rondom Braccialetti by Lau doe en maak ik zelf. Inmiddels gaat er geen week voorbij dat er geen bestellingen zijn!

Inspiratie

Q: Waar wordt je door geïnspireerd?
A: Inspiratie haal ik uit klanten! Zij geven vaak aan wat ze willen, de reden waarom een klant een bepaald sieraad of bepaalde kleuren combinatie wenst, geeft vaak aanleiding voor een mooi ontwerp. Wanneer ik eenmaal aan de slag ga, komt er altijd nog meer moois. Daarnaast zijn de kleuren van het seizoen natuurlijk een inspiratie. Net als fashion!Braccialetti by Lau

Q: Wat zijn je toekomstplannen omtrent de winkel/webshop?
A: De toekomst plannen voor Braccialetti by Lau zijn heel concreet. Het zou gaaf zijn om ‘gewoon’ zo door te kunnen gaan. Klanten blij kunnen maken met (gepersonaliseerde) sieraden. Daarnaast zou het gaaf zijn om meer verkooppunten te vinden. Dit kan in onze regio zijn (Zuid-Holland) of ergens anders in Nederland, niets is ons te gek. Ook blijft Braccialetti by Lau doorgaan met deelname aan Ladies Nights en andere events!Braccialetti by Lau

Q: Waarmee onderscheid Braccialetti by Lau zich ten opzichte van andere sieradenshops?
A: Braccialetti by Lau is dit jaar al 4 jaar bezig met het maken van sieraden. Het gehele proces van inkopen van materialen, tot het maken van de sieraden, het fotograferen, de webshop, bestellingen verwerken, Social Media bijhouden etc. wordt door Laura zelf gedaan. Met liefde worden de sieraden gemaakt en verzonden. Daarnaast kun je ons ook met regelmaat treffen op een markt of Ladies Night! Heel leuk om klanten zo te ontmoeten. Dit alles is wel echt de kracht van Braccialetti by Lau.Braccialetti by Lau

Leukste ervaring

Q: Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je carrière?
A: Echt een carrière zou ik het nog niet willen noemen, maar in de afgelopen jaren dat ik met Braccialetti by Lau bezig ben, heb ik al verschillende leuke dingen mogen doen. Naast het maken van sieraden en het blij maken van klanten heeft Braccialetti by Lau bijvoorbeeld haar sieraden in een aantal winkels verkocht. Heeft Lau een eigen Ladies Night georganiseerd en mocht ook 2 keer op de regionale radio haar verhaal doen over de Ladies Night en Braccialetti by Lau.

Q: Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?
A: Klanten reageren eigenlijk altijd heel leuk! Wanneer ik een bestelling verzend, wordt dit als cadeautje in gepakt. ‘Gewoon’ omdat het zo leuk is een cadeautje te krijgen (of te geven) ! Daar doe je het toch voor!

Fotocredits: Braccialetti by Lau

/ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Braccialetti by Lau /

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *