Vandaag weer een leuke Q&A met een shop die je niet mag missen in moederland. Dit keer met Lobke, eigenaresse van Zoet Spul. Je koopt hier leuke kleding en verzorgingsproducten. Maar ook voor origineel speelgoed, knuffels, rugtasjes ben je hier aan het juiste adres.Ik was zelf erg benieuwd naar het gezicht achter deze te gekke shop en daarom vond ik het zo gaaf dat ik de eer kreeg om een Q&A met haar te doen.

Q&A Zoet spul

Hoe ben je aan je naam gekomen?
Het bijzondere is dat ik dat niet meer precies weet. Ik bedacht ineens de naam Zoet Spul, die voor mijn gevoel helemaal aansloot bij wat ik wilde uitstralen, min of meer gelijktijdig met het besluit dat ik ècht een webwinkel zou openen! Ik ben nog wel even bang geweest dat de naam misschien teveel zou laten denken aan eten. Maar eigenlijk vind ik het stiekem ook heel leuk dat Zoet Spul nu ook een eigen, nieuwe associatie krijgt!

Gedachtengang achter Zoet Spul

Met welke gedachte ben je Zoet Spul gestart?
Ik droomde al langere tijd van een uitdaging waarin ik inspiratie en plezier kwijt zou kunnen. Ik heb een vrij serieuze (parttime) baan in de geestelijke gezondheidszorg en zocht iets positiefs hiernaast. Hoewel ik mijn werk heel leuk vind, wilde ik ook heel graag iets doen wat aansluit bij een positief en blij (mama)gevoel. Zoals zoveel moeders, ben ik zelf gek op mooie baby- en kinderartikelen, het liefst afkomstig van kleinere webwinkels.

Zoals zoveel moeders ben ik zelf gek op mooie baby- en kinderartikelen, het liefst afkomstig van kleinere webwinkels. Deze wilde ik graag onder de aandacht brengen bij anderen.

Ik kwam vaak spulletjes tegen waar ik zo enthousiast over werd, dat ik ze graag onder de aandacht wilde brengen bij anderen. Na de geboorte van mijn derde kindje kwamen bovenstaande dingen samen en heb ik de knoop doorgehakt om het gewoon te gaan doen!! Behoorlijk spannend, want het was helemaal uit mijn comfort zone, maar wat leer ik er veel van en wat heb ik er super veel lol in! En zoals ik voor de opening een aantal keer tegen mijn man heb gezegd:  “als ik niets verkoop, heb ik wèl de eerst komende 10 jaar heel veel leuke kraamkado’s weg te geven”.

Samenstellen van de collectie

Hoe heb je de collectie samengesteld?
Qua collectie wil ik heel graag toe werken naar veelal handgemaakte, eerlijke producten van zachte kwaliteitsmaterialen met een zoete, maar af en toe ook een beetje een stoere touch. Op dit moment is mijn collectie nog niet helemaal hoe ik hem graag wil zien. Ik ga de komende tijd aan de slag om meer mijn eigen stijl toe te passen zodat het voor mensen duidelijker is wat ze precies bij Zoet Spul kunnen vinden. Met een aantal van de producten die ik nu aanbied in de webwinkel had ik zelf al ervaring en daarover heb ik niet lang hoeven twijfelen. Ook staan er nog een aantal prachtige merken op mijn verlanglijst die ik heel graag wil gaan toevoegen aan de webwinkel.

Meest verkochte item

Wat is het meest verkochte item?
Trisse de vos! Trisse de Vos van het Deense merk Frank&Fischer is een heel lief knuffelvosje is met een héél zacht jurkje als knuffeldoekje.Zoet SpulJe koopt hem hier voor 18,95.

Wil je één van je hoogtepunten met ons delen?

Samen met mijn gezin heb ik in de weken voor de opening kunnen genieten van het binnenkomen van de mooie spullen voor de webwinkel

Ik vond de opening van Zoet Spul eigenlijk het allerleukste moment tot nu toe. Samen met mijn gezin heb ik in de weken voor de opening kunnen genieten van het binnenkomen van alle mooie spullen voor de webwinkel en het eindeloos fröbelen aan de website. Op het moment van de opening had ik net een groot aantal prachtige producten binnen gekregen. We hebben toen gezellig samen genoten van heerlijke taartjes om het heugelijke moment te vieren.

Favoriete item van Lobke

Wat is jouw favoriete item (uit de shop)?
Mijn favoriete item -op instagram komt bij vrij vaak voorbij – is de DingaRing Frank Fox. Mijn eigen kleintje kreeg hem als kraamkado en we zijn vanaf het begin allemaal gek op de lieve en stoere Frank Fox. Daarnaast ben ik ook ontzettend trots om de prachtige, handgemaakte producten van Petit Juul en Veerdesign te mogen aanbieden in de webwinkel.Zoet SpulJe koopt hem hier voor 15,95.

Waar wordt je door geïnspireerd?
Ik word geïnspireerd door mooie shops die bijvoorbeeld handgemaakte producten aanbieden en door authentieke mensen en merken. Ik ben zelf gek op merken die afkomstig zijn uit Denemarken.

Toekomstplannen Zoet Spul

Wat zijn je toekomstplannen omtrent de winkel/webshop?
Mijn plannen zijn allereerst heel veel plezier beleven met de webwinkel en mensen verblijden met bestellingen die met aandacht verstuurd worden. Voor 2017 heb ik mezelf een aantal leuke uitdagingen gegeven waaronder het mooi leren fotograferen van mijn producten en het meer ontwikkelen van een eigen stijl in de collectie. Daarnaast zou ik het ook ontzettend leuk vinden om zelf producten te maken die ik kan toevoegen aan de webwinkel. Ik wil wel graag een kleinschalige webwinkel blijven. Ik run de webwinkel bewust als hobby omdat het puur bedoeld is om er plezier en voldoening uit te halen.

Onderscheiding ten opzichte van andere (web)shops

Waarmee onderscheid Zoet Spul zich ten opzichte van andere, soortgelijke webshops?
Dit is een punt waardoor ik lang heb getwijfeld of ik wel of niet zou starten. Want..er zijn al zó veel leuke webshops die keihard werken en fantastische producten aanbieden. Maar wie niet waagt,… enfin: ik hoop me te onderscheiden door een mix van persoonlijke aandacht, een aanbod van een mooie samenstelling producten en heel veel enthousiasme.

Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?
Ik krijg eigenlijk heel veel leuke reacties! Variërend van mensen die het zo leuk vinden dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken, tot mensen die zeggen dat ze de producten super leuk vinden. En daarnaast goed vinden passen bij de naam en hetgeen ik wil uitstralen. Ik vind het daarnaast ook een groot compliment dat ik nu veel word benaderd door shops met de vraag of ik hun producten wil aanbieden bij Zoet Spul.

Benieuwd naar haar volledige collectie? Ga dan snel naar haar leuke webshop. Je vindt hem hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *