Voor mijn blog ben ik altijd op zoek naar leuke shops. Zo zijn wij van Onlinelifestylemagazine groot fan van Mini & Momo. Een leuke webshop waar je een breed assortiment vindt met toffe maar vooral betaalbare accessoires, speelgoed en unieke musthaves. Ik was dan ook heel erg blij dat Anoek en Marieke tijd vrij wilde maken om mee te werken aan de Q&A. 

Anoek en Marieke zijn de gezichten achter deze shop en uiteraard razend trots, ambitieus en enthousiast.

De start van Mini & Momo

Met welke gedachten zijn jullie Mini & Momo gestart?
Het idee om een concept store te beginnen ontstond eigenlijk meer als een grap, toen we het tijdens een Oud & Nieuw feestje hadden over onze ambities en hoe we dachten over het huidige aanbod van winkels in onze omgeving. Het idee bleef bij ons beide in het hoofd spoken en we besloten het verder uit te werken. We brainstormden, maakten keuzes, schreven een ondernemingsplan en besloten het gewoon te gaan doen! We zouden online beginnen en ons richten op baby en kids producten, omdat we daar het meeste affiniteit mee hebben. En zo gebeurde het ook. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en is onze webwinkel snel gegroeid. Daarnaast zijn we de Nederlandse distributeur geworden van het Deense merk BORN Copenhagen en hebben we recent ons eerste eigen product, een zwangerschapsdagboek, ontwikkeld en uitgebracht onder onze eigen merknaam Maan Amsterdam.

Collectie

Hoe hebben jullie de collectie samengesteld?
Wij selecteren onze merken met name op kwaliteit. We willen alleen de beste en mooiste producten aan onze klanten aanbieden. Daarnaast is het ook een gevoelskwestie. Zodra wij beide een wow-gevoel krijgen van een merk of collectie, weten we dat het goed zit. We zijn graag de eerste in Nederland met een bepaald merk dus zoeken continue naar buitenlandse merken. Zo hebben we als één van de eerste retailers al merken opgenomen als BORN Copenhagen uit Denemarken, T-Lab uit Japan, Craffox uit Letland en onlangs ook het super toffe Mister Fly Kids uit Australië. Daarnaast kijken we uiteraard ook welke merken populair zijn in ons land. Merken als A Little Lovely Company, Filibabba en Janod mogen dan ook niet ontbreken in onze winkel.

Meest verkocht item

Wat is het meest verkochte item?
Een populair product is tegenwoordig een babynestje. Deze hebben we van Filibabba en BORN Copenhagen. Met een babynestje creëer je overal een fijne slaapplaats voor een baby. Je plaatst het zachte nestje bijvoorbeeld op de bank, in de box of op de grond en een baby voelt zich altijd veilig en geborgen als het er in ligt. Verder verkopen we veel hydrofiele doeken en swaddles uit de mooie metallic collectie van Aden & Anais, wolk mobielen van Konges Slojd en houten speelgoed van Janod en Le Toy Van.Mini & Momo

Recent, toegevoegde item

Kunnen jullie wat vertellen over het meest recent, toegevoegde item?
Jazeker, want dat is ons eerste eigen product! Onder de merknaam Maan Amsterdam hebben wij een zwangerschapsdagboek ontwikkeld dat nu in onze winkel te koop is. Wij hebben het boek ontwikkeld omdat we op zoek waren naar een variant die past bij onze andere producten qua kwaliteit en uitstraling, maar die we niet konden vinden. Ons zwangerschapsdagboek heeft een rustige vormgeving, zachte pastelkleuren, een hardcover met leeslint en kwalitatief goed papier. Je kunt hierin elke week een paar vragen beantwoorden tijdens je zwangerschap, bijvoorbeeld over hoe het met je gaat, wat je bezig houdt en waar je naar uit kijkt. Ook is er voldoende lege ruimte om te schrijven wat je wilt en kun je er foto’s in plakken, bijvoorbeeld van echo’s of ideeën voor de babykamer. Achterin zit een checklist die je kunt gebruiken als uitzetlijst en ook kun je er belangrijke gegevens noteren. Een musthave voor aanstaande mama’s die deze bijzondere tijd graag willen vastleggen voor later in een mooi boek!

Favoriete item

Wat is jullie favoriete item (uit de shop)?
Ons eigen zwangerschapsdagboek natuurlijk! Daarnaast zijn Mariekes favorieten op dit moment de houten koffiemachine van Le Toy Van en de babydoekjes etuis van BORN Copenhagen. Die laatste gebruiken we dagelijks en is onmisbaar in onze luiertas! Anoeks favorieten zijn het Mister Fly Kids speelkleed met ijsbeer print, de super zachte Bashful Bunny knuffel van Jellycat en de dierenkussentjes van Fabelab.

Internationaal?

Ben je internationaal al actief?
Wij focussen ons nu vooral op Nederland en België. Het is fijn om te zien dat ook steeds meer Belgische klanten onze webwinkel weten te vinden. We hebben wel de ambitie om ooit ook meer internationaal te gaan verzenden maar we steken onze energie voor nu het liefst eerst in de Benelux.Q&A mini & momo

Waar wordt je door geïnspireerd?
Onze grootste inspiratiebron is zonder twijfel Instagram! Daar vind je zoveel leuke en hippe mama’s, die prachtige foto’s maken van hun interieur, kinderkamers en kids. Wij besteden dagelijks tijd aan Instagram en volgen zowel nationale als internationale merken, bloggers, moeders en andere kids winkels om op de hoogte te blijven van de laatste trends.

Dromen

Wat zijn je dromen?
Heb je even? Wij hebben heel veel dromen! Wij geloven ook dat als je dromen hebt, en je jezelf en elkaar hier regelmatig aan herinnert, deze dromen uiteindelijk ook uit gaan komen. Dit hebben we de afgelopen 1,5 jaar ook echt al bewezen. Wat we voor de toekomst wensen is dat onze winkel nog meer bekendheid krijgt en dat we nog meer mooie merken in ons assortiment kunnen opnemen. Verder is een grote droom natuurlijk om ons eigen merk Maan Amsterdam uit te gaan breiden en dat onze collectie uiteindelijk ook in andere winkels verkrijgbaar is. Op de achtergrond zijn we dan ook al bezig met ons tweede product! We hopen ook ooit een fysieke winkel te kunnen openen in Breda, waar we niet alleen producten verkopen maar waar ook ruimte is voor workshops en waar moeders elkaar kunnen ontmoeten. Genoeg te doen de komende jaren dus!

Leukste ervaring

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je carrière?
Wij maken ontzettend veel leuke dingen mee! Van samen inkopen doen en brainstormen tijdens weekendjes weg, tot gave publicaties in tijdschriften, lieve mailtjes van klanten en de slappe lach in ons magazijn. Het ontwerpproces van ons eigen zwangerschapsdagboek, samen met onze vormgever, was ook heel tof. Het moment dat we ons boek écht in handen hadden was zo bijzonder! Verder zijn we allebei heel dankbaar dat wij dit, als vriendinnen sinds de kleuterklas, samen kunnen doen. We zijn een goed team en beseffen ons regelmatig hoe speciaal dit is.Q&A mini & momo

Leukste reactie van klant

Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?
Eigenlijk worden wij blij van alle reacties die we van klanten krijgen. Zowel de reviews die na een bestelling ingevuld worden, als posts op social media of e-mailtjes vinden wij heel erg fijn om te lezen. Een mailtje dat ons bij blijft is bijvoorbeeld van een klant die ons eerst mailde over haar baby die niet goed sliep en ze had wat twijfels over het gebruik van een babynestje. Wij gaven haar vervolgens advies, waarna ze toch een babynestje wilde proberen. Na een week kregen wij een mailtje dat ze zo gelukkig was omdat haar dochtertje in ons babynestje heerlijk sliep. Er zat een prachtige foto bij van haar baby in het nestje. Dit soort dankbare berichtjes maken ons echt heel blij.

 

Fotocredits: Mini & Momo

2 Comments on Q&A met de gezichten achter Mini & Momo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *