Naar aanleiding van mijn oproep voor bijzondere verhalen naam Kimberly contact op. Zij wilde graag haar mooie verhaal delen over haar webshop Enfants Boutique. Iets wat ik zelf altijd mega interessant vind en bood haar daarom graag een podium aan om haar verhaal met ons te delen. Want hoe run je een webshop? Hoe jou je je hoofd boven water met die vele concurrentie en hoe onderscheid je je van anderen?

Enfants Boutique

Met welke gedachten ben je gestart?
Enfants Boutique is ontstaan vanuit een ontbrekende behoefte en intense passie voor exclusieve, buitengewone kindermode. Aldus, feestelijke kinderkleding die in exclusief is. Als moeder van twee modemeisjes weet ik als geen ander wat voor lastige opgave het is om een bijzondere kledingoutfit te scoren. Ik zag een gat in de markt en besloot al snel om hier verandering in te brengen. En ik ging zelf op zoek naar fabrikanten in feestelijke, exclusieve kinderkleding. Enfants boutique

Ambities

Wanneer besefte je dat je deze ambities had?
Enfants Boutique is officieel in 2012 opgericht. Zelf wist ik al vanaf kleins af aan dat ik een affiniteit met mode had. Zo was al ik op jonge leeftijd altijd bezig met het schetsen van kleding en fantaseerde ik dat ik ooit een modeontwerpster zou worden.

Hoe ben je aan je naam gekomen
Als ik eerlijk moet toegeven heeft mijn partner en vader van mijn kinderen, de naam Enfants Boutique bedacht. Zo zaten wij op een dag samen op de bank te brainstormen over de perfecte handelsnaam. Waarnaar hij mij adviseerde om hier een Franse twist aan te geven en hij spontaan op de naam “Enfants Boutique’’ kwam. Naast dat Enfants Boutique in het Frans “kinderkledingboetiek” betekent, heeft dit ook een chique uitstraling. Iets wat meestal het geval is bij Franse woorden.Enfants boutique

Collectie

Hoe heb je de collectie samengesteld
Tot nu toe heb ik één collectie gelanceerd. Dit is een collectie bestaand uit handgemaakte jurken die naar elk gelegenheid gedragen kunnen worden. De collectie is geïnspireerd op de dingen en kleuren die ik zelf leuk vind. Daarnaast kijk ik weinig af van de laatste modetrends.

Wat is het meest verkochte item
Het meest verkochte item tot nu toe zijn de petticoats. Zo beschik ik nu al bijna twee jaar over een eigen petticoat-lijn, welke te herkennen is aan het 3d-volume en exclusieve kleuren voor gebruik. Daarbij is hierin ook mijn eigen merknaam genaaid.Enfants boutique

Recent toegevoegd item

Kan je wat vertellen over het meest recent, toegevoegde item?
Het laatste item die ik in de webshop heb toegevoegd is een set bestaand uit een short en blouse met een klassieke tint. Welke afkomstig is van een nieuwe fabrikant van ons uit het buitenland. Ik ben hier zelf ontzettend enthousiast over.

Wat is jouw favoriete item (uit de shop)
Zelf ben ik groot fan van de petticoats. Voor mijn gevoel is dit gewoon een tijdloos mode-item, waar ieder modemeisje van 1 tot 10 jaar over moet beschikken. Op zijn minst in één kleur!enfants boutique

Bereik

Hoe groot is inmiddels je bereik?
Zelf vind ik mijn bereik nog erg matig. Zo beschik over een beperkt aantal volgers op Facebook en Instagram in vergelijking met andere webshops in het zelfde segment. Des ondanks laat ik mij hierdoor niet demotiveren. Een volger meer of minder wilt niet altijd veel zeggen namelijk.

Ben je internationaal al actief?
Op dit moment ben ik alleen nog maar lokaal actief en zijn mijn toekomstplannen ook klanten in het buitenland te genereren.

Toekomstplannen

Wat zijn je toekomstplannen omtrent de winkel/webshop?
Mijn toekomstplannen op korte termijn is het openen van een fysieke winkel.

Wat zijn je dromen?
In mijn jongere jaren heb ik er altijd over gedroomd iets voor mezelf te beginnen en te bezitten over een eigen kledinglijn. Het is dan ook fantastisch dat dit werkelijkheid is geworden.

Waarmee onderscheidt Enfants Boutique zich ten opzichte van andere webshops?
Enfants Boutique onderscheidt zich door middel van haar eigenzinnige collectie kinderkleding voor speciale gelegenheden met oog voor luxe stoffen en glitter-details. En niet te vergeten de handgemaakte feestjurken die in geen enkele andere winkels zijn terug te vinden.Enfants boutique

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in je carrière?
Het leukste wat ik tot nu toe heb mee gemaakt is het netwerken. Daarnaast ben ik heel trots dat de dochter van Afrojack en Amanda regelmatig wordt gespot in mijn petticoat.

Wat is de leukste reactie die je van een klant hebt gekregen?
Keep up the goodwork Kim!

Social media

Kimberly is met haar webshop ook actief op social media. Je kunt haar volgen op Facebook en Instagram.

Zeker de moeite waard om haar website te bezoeken. Je vindt hier onder andere te gekke Mickey Mouse caps, kroontjes voor verjaardagen en exclusieve mode. Vooral van de petticoats worden wij heeeuuul erg blij.

 

Fotocredits: Kimberly

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code