Wanneer je zwanger bent of iemand in je naaste omgeving hebt die zwanger is, ben je altijd op zoek naar leuke spullen voor de baby. A Lovely Box heeft hier een heel mooi concept op bedacht en ik was heel benieuwd naar meer informatie hierover. Ik stelde haar vragen wat het precies inhoudt, hoe zij de boxen samenstelt en meer. Naast dat deze boxen gevuld zijn met leuke én praktische kado’s is het ook nog eens onwijs leuk en origineel om te geven of te krijgen. Ik deel graag de vragen en antwoorden van Frederike over haar geweldige onderneming.a lovely box

Vragen A Lovely Box

Q: Kun je in het kort omschrijven wat A Lovely Box inhoud?
A: Ik stel voor mama’s to be en voor alle vrouwen die net moeder zijn geworden prachtige giftboxen samen. Deze zijn samengesteld met producten waar ze in de kraamtijd, maar ook later een mooie en blijvende herinnering aan over zullen houden. Maar we verkopen niet alleen boxen, we hebben ook hele leuke producten voor kinderen van 1-8 jaar die je bijvoorbeeld kan vinden op de pagina spelen. a lovely box

Met welke gedachten ben je gestart?

Q: Met welke gedachten ben je gestart?
A: In mijn kraamtijd kreeg ik een 10-dagen kraammand en dan mag je elke dag 1 cadeautje openmaken, dit is natuurlijk hartstikke leuk en elke dag is weer een verrassing. Ik was nieuwsgierig waar dit eigenlijk vandaan kwam en het blijkt van oorsprong een Brabantse traditie te zijn en dat de kraamtijd vroeger tussen de 8 en 10 dagen was. Zo ben ik dan ook op het idee gekomen om zelf zo’n babybox samen te stellen maar dan voor 4, 5 en 7 dagen en in een moderne, hippe variant en helemaal klaar, mooi verpakt en op elk cadeautje een nummer. Het moet een feestje en een fantastische beleving zijn om een box open te maken.

Een hippe variant samengesteld voor 4, 5 of 7 dagen.

Het is ook ideaal voor mensen die het lastig vinden om zelf een kraampakket samen te stellen of weinig tijd hebben, maar toch een origineel cadeau willen geven met een babyshower, samen met familie, vriendinnen of collega’s.

De naam A Lovely Box

Q: Hoe ben je aan je naam gekomen?
A: Hier heb ik lang over nagedacht. Het was best moeilijk en uiteindelijk hebben mijn man ik hem samen bedacht. Ik wilde geen Nederlandse naam. Verder moest het lief klinken en te maken hebben met de kraamboxen die ik samenstel. Maar ook een naam waar je een hele tijd mee vooruit kunt en waar je alle kanten mee op kunt, wat voor een box ik ook ga verkopen in de toekomst.

Samenstellen van de boxen

Q: Hoe stel je de boxen samen?
A: Ik kijk in eerste instantie naar het uiterlijk en de kwaliteit van een product en dan naar de prijs. In de boxen zitten producten die voor 0-24 maanden zijn, als je dan na enige tijd de blokpuzzel geeft aan jouw kindje om mee te spelen, word je er weer aan herinnerd, dat het uit onze box komt en daarbij vergeet je ook niet van wie je de box destijds hebt ontvangen.

Q: Wat is het meest verkochte product uit de webshop?
A: Mijn handgemaakte hydrofiel doeken. ik word er zo blij van dat iedereen ze zo mooi en handig vindt. En ook de nachtlampjes van Petit Monkey, vooral het witte en het mint wolkje. Ze zijn ook zo schattig en ook nog eens verantwoord. Ze worden niet warm en gaan na 60 minuten vanzelf uit.a lovely box

Inspiratie

Q: Waar word je door geïnspireerd?
A: Door andere webshops zoals uit Australië, Scandinavië en Etsy er is echt zoveel moois te vinden op het internet, dat ik daardoor weer nieuwe ideeën op doe. En o ja natuurlijk mijn dochter, zeker toen ze nog een baby was. Ik had alle gratis baby- en zwangerdozen besteld die er te krijgen zijn, maar ik moet zeggen dat ik het meeste niet eens heb gebruikt of gelezen heb wat erin zat.

Favoriete item

Q: Wat is jouw favoriete item?
A: Mijn handgemaakte hydrofiel doeken, hier heb ik zoveel energie, tijd en liefde ingestoken. Het zoeken naar de mooiste kleuren biasband en de originele handgemaakte stempels uit Japan en natuurlijk goede kwaliteit inkt, dat vind ik echt erg belangrijk. De hydrofieldoeken vindt je hier.

Toekomstplannen

Q: Wat zijn de toekomstplannen omtrent de webshop van A Lovely Box?
A: Die wil ik nog meer uitbreiden met andere boxen, daar ben ik al in mijn hoofd mee bezig, maar ik kan nog niet zeggen wat, je weet maar nooit of iemand anders met je idee aan de haal gaat. Ik wil nog meer mooie en handige producten voor moeder en kind ook voor de losse verkoop, maar ik ben vooral op zoek naar net weer eens wat anders. Ik heb al een aantal producten op het oog, die ik graag zou toevoegen aan het assortiment. Dan heb ik het bijvoorbeeld over verzorgingsproducten, iets speciaals voor de moeder. Eigenlijk kan het van alles zijn.

Of misschien wel een leuke samenwerking. Eigenlijk sta ik voor heel veel open.

Combinatie werk en privé

Q: Hoe combineer je een goedlopende webshop en jouw gezin?
A: Dat vereist echt planning zeker met een peuter die niet naar de opvang gaat en een man die chronisch ziek is door een auto ongeluk, dat kan best lastig zijn. De momenten waarop ik met mijn bedrijf bezig ben is wanneer mijn dochter op bed ligt of soms bij mijn ouders of schoonouders is en wanneer mijn man een redelijke dag heeft kan ik er hard tegen aan. Dan ga ik naar de zolder waar mijn werkruimte is en kan ik lekker ongestoord aan de slag om bestellingen in te pakken, producten te maken zoals de hydrofiel doeken en naam/tekstarmbandjes. Of om foto’s te maken voor de webshop en Instagram of Facebook.

Tips voor moeders

Q: Heb je tips voor moeders die ook een eigen webshop willen beginnen?
A: Je moet dit doen, als je alleen al denkt ik heb een goed idee, ik maak iets leuks, ik wil het net even anders en ik heb een redelijk budget, laat je niet tegenhouden!

Het is heerlijk om je eigen baas te zijn

Ik vind het in ieder geval ontzettend leuk, je leert zoveel nieuwe mensen kennen, ook al is dit vooral via je social media kanalen. Verder is het heerlijk om eigen baas te zijn en je eigen tijd in te delen.

Oké het kost tijd, energie, moeite en geld, dat ondervind ik ook allemaal, ja, echt nog steeds, ik maak nog geen winst hoor. Ik ben in september 2016 online gegaan met de webshop. Daarvoor heb ik een lange aanloop gehad, om van alles voor te bereiden, de webshop maken, inkopen doen, producten maken etc.

Blijf altijd optimistisch en positief

Probeer altijd positief en optimistisch te blijven, ook al zit het tegen, bedenk dan gelijk weer, waarom wilde ik dit ook alweer? Precies, onafhankelijk zijn en thuis bij je kinderen kunnen zijn. En deel je ideeën en gedachten met je achterban, want dat heb je af en toe zeker nodig.

Meer informatie vind je hier.

 

/ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met A Lovely Box /

 

2 Comments on Q&A met A Lovely Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *