Pffff… hij is nog niet eens twee weken terug en nu gaat mijn man wéér op zakenreis. Zijn koffer staat alweer in de slaapkamer, klaar om ingepakt te worden. Of moest hij nu eerst uitgepakt? Het reizen hoort bij zijn werk, het maakt het leven interessant en houdt onze relatie fris, maar het is wél aanpoten. Want terwijl papa in verre landen in vergadering zit, komt de zorg voor de kinderen volledig op mama’s schouders terecht.

Papa gaat weer op reis

Dat betekent puzzelen en plannen vooraf. Dat doen we samen voor het vertrek. Papa wil ook zeker weten dat alles geregeld is. Gelukkig heb ik hele fijne schoonouders en zijn er lieve vrienden die voor ons klaarstaan en die helpen waar ze kunnen.

Als hij eenmaal vertrokken is, is er het gemis. Colbie weet het niet beter dan dat papa vaak op reis is, denk ik. Ze vindt het niet het einde van de wereld, maar ze mist papa wel erg. Gelukkig is hij nooit meer dan twee weken van huis.

Stiekem geniet ik er zelf ook een beetje van als papa weg is. Ik krijg eindelijk volledige aandacht. Moeders met dochters weten wat ik hier bedoel. Ik kom er niet tussen als die twee samen zijn hoor!

>> LEES OOK: Een kijkje in de kamer van Mike

De dag voor vertrek

De dag voor zijn vertrek proberen we meestal wat leuks te doen met z’n allen. Nog even hebben we quality time met elkaar. Samen op het aller-, aller-, allerlaatste moment de koffer inpakken reken ik daar voor het gemak maar even bij.

Ik merk dat Colbie, naarmate ze groter wordt, meer beseft dat papa voor een tijdje weggaat en dat ze daar een beetje verdriet om heeft. Maar als papa dan belooft cadeautjes mee te nemen, kan hij niet snel genoeg vertrekken, haha!

Lang leve het internet!

Tijdens zijn afwezigheid proberen we ervoor te zorgen dat Papa zoveel mogelijk betrokken blijft bij ons dagelijkse leven. Lang leve het internet! FaceTime en WhatsApp zijn dan goud waard.

“Lang leve het internet! FaceTime en WhatsApp zijn dan goud waard.”

Aftelspelletje

Wat ik vaak met Colbie doe als papa weg is, is een aftelspelletje. We tellen af hoeveel nachtjes ze nog moet slapen voordat papa thuis is. Aan de ene kant krijgt ze inzicht in hoeveel dagen papa weg is, aan de andere kant stimuleer ik haar zo ook om te leren tellen. We doen het elke dag voor het slapengaan. Dat helpt meteen om haar in slaap te krijgen, want ze weet: hoe sneller ze gaat slapen, hoe eerder papa thuis komt.

De thuisblijvende mama

We hanteren verder het normale weekschema in papa’s afwezigheid. Dat doen we bewust, zodat Colbie niet van haar ritme verandert als papa weer thuis is. We plannen ook gewoon leuke dingen in.

Door de drukte thuis en voor diegene die op reis is, wordt er vaak gefocust op de kinderen. Logisch natuurlijk! Maar ik zal eerlijk zijn, thuisblijvende mama’s hebben het ook niet makkelijk. Ik heb alle respect voor de alleenstaande moeders/vaders, die alles maar dan ook echt alles alleen moeten doen. Al ben ik het gewend, ik mis mijn man elke keer weer enorm tijdens elke reis die hij maakt, ook vanwege alle praktische zaken die we normaal samen verdelen.

Eindelijk weer thuis!

En dan ineens is papa gelukkig weer thuis en zijn we allemaal samen. Er gaat niets boven het moment dat we elkaar weer zien en ons gezin weer compleet is. Hopelijk pakt hij zijn koffer dit keer wel uit vóórdat hij weer op reis gaat …

>> TIP: Volg ons op YouTube. Afgelopen zondag kwam ‘Weekvlog 2’ online. Die bekijk je hier.

 

Liefs,

Dilva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code