Iedereen vindt het belangrijk om er goed uit te zien. Iedereen weet dat voldoende slaap, gezond eten, veel water drinken, beperken van stress, genoeg bewegen belangrijk is. Ook is denk het iedereen wel met mij eens dat goede verzorging belangrijk is voor de huid. Maar is alleen een dagcrème niet voldoende voor het gezicht of is die oogcrème een echte musthave? Ik ging op onderzoek uit.Een oogcrème is een musthave maar wordt vaak vergeten bij de dagelijkse verzorging van de huid. Je ogen zijn je visitekaartje en verraden als eerste of je genoeg geslapen het en gezond leeft. Met de juiste oogcrème houd je je huid rondom je ogen jong en soepel. Je geeft dus de oogcontour net zoveel aandacht als de rest van je gezicht en laat je oogopslag stralen.

Wanneer begin je met een oogcrème?

Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Er wordt geadviseerd om iedere jongen, vrouw jong, oud, met of zonder zichtbare lijntjes een oogcrème te laten gebruiken.
Een oogcrème heeft het beste effect als je elke dag de juiste crème voor jouw ‘probleem’ gebruikt. Wil je verslapping, wallen of juist donkere huid onder de ogen verminderen of juist de gevoelige huid onder je ogen een boost geven. Er wordt geadviseerd om deze oogcrème s’ ochtends en s’ avonds te gebruiken en deze licht kloppend aan te brengen. Als je namelijk smeert kan dit extra rimpeltjes geven omdat de huid daar zo gevoelig is en dat willen we natuurlijk juist voorkomen!

Maar waarom is een dagcrème niet voldoende?

Dag- en nachtcrèmes bevatten vaak hygroscopische stoffen die vocht uit de atmosfeer aantrekken. Hierdoor kunnen juist wallen en geïrriteerde ogencontouren (huid rondom je oog) ontstaan. Ga in dit gebied dus eigenlijk alleen met specifieke oogverzorgingsproducten aan de slag.

Tips voor een goede oogcrème

Deze crème van Shiseido herstelt, reinigt en maakt de huid glad. Hij is hiermee een ultieme verjongingscrème en van hele goed kwaliteit.oogcreme shiseidoDeze crème kost 61,90 bij Douglas en je koopt hem hier online.

Deze heerlijke crème van Biotherm verstelt optimaal het vochtgehalte rondom het oog. Je krijgt hierdoor een stralende oogopslag.oogcreme biotherm vochtDeze crème koop je ook bij Douglas of je koopt hem hier online voor 27,95.

Tot slot mijn favoriet van Ingrid Millet. Ook deze crème koop je bij Douglas voor 49,95 of je koopt hem hier online.oogcreme ingrid millet

Gebruik jij zelf een oogcrème? Ik ben benieuwd. Ik ben ook benieuwd of dit artikel je overtuigd heeft van de toegevoegde waarde? Laat je het weten in een bericht?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code