Onze eerste vakantie met ons kleine meisje was echt genieten. We genoten van de zon, de rust en vooral van ons kersverse gezinnetje. Lees je mee hoe onze gezinsvakantie eruitzag? 

De autorit

De autorit viel supergoed mee! Zowel de heenrit als de terugreis ging helemaal top. Cécile sliep veel in de wagen. Ik moest haar telkens wakker maken om een stop te doen zodat ze even haar beentjes kon strekken en een flesje kon drinken. Nadien bleef ze wel even wakker en entertainde ik haar met speeltjes. Ohja, ik zat heel de rit naast Cécile op de achterbank. Misschien mama’s die het herkennen?

Een huis onder de zon

We huurden een huis in Zuid-Frankrijk. Persoonlijk lijkt me een huis makkelijker om in te logeren dan in een hotel als je reist met een kleintje. Je hebt meteen alles bij de hand en als je zelf graag wat wilt relaxen aan het zwembad kan je kleintje rustig binnen in de koelte slapen. Onze babyfoon stond gewoon naast ons aan het zwembad.

Van zodra Cécile wakker was, namen we haar bij ons in de schaduw. Er was een groot overdekt terras met veel schaduw, maar als we aan het zwembad lagen, wilden we Cécile ook dichtbij ons. Natuurlijk kan een baby’tje niet in de zon liggen en daarom legden we haar in de kinderwagen met haar parasolletje of in haar relaxstoeltje onder de parasol.

In haar reisbedje had ze meer bewegingsruimte en daarom plaatsten we als ze erg actief was het bedje als babybox in de schaduw. Als beschutting tegen de zon legden we over het bedje nog een extra handdoek en als bescherming tegen insecten een muskietennet. Op die manier kon er geen zon aan haar nog zeer tere velletje en kon een gemene wesp haar ook niet steken (mijn man had een wespensteek dus we waren extra op onze hoede).

Uitstapjes en etentjes

We deden een aantal uitstapjes, maar niet een volledige dag. Zelf vonden we het daar net iets te warm voor en zeker voor Cécile zou een volledige dag in een stad rondkuieren niet ideaal geweest zijn.

Uit eten gaan ging even goed als in eigen land. Tegen etenstijd was het immers al wat afgekoeld en heel aangenaam om buiten te vertoeven.

Waterpret

In het vakantiehuis was airco en binnen was het dus zeker koel genoeg. Buiten was het heerlijk warm en kon het zwembad ons verkoeling bieden. We namen Cécile ook een aantal keer mee in het grote zwembad. Ik dompelde eerst heel voorzichtig haar voetjes onder in het water en toen ze dat leuk leek te vinden (ze lachte luidop), hield ik haar wat dieper in het water. Ze vond dat allemaal niet erg en het koude water leek haar goed te doen. Nadien wikkelde ik haar wel meteen in een grote handdoek en deed een droog badpakje aan.

gezinsvakantie

Naast het grote zwembad voorzagen we ook een klein zwembadje. Daar kon ze dan een beetje in zitten en spetteren in het water.

 

Tips

Ik hoor nu en dan eens dat ouders terughoudend zijn om te reizen met hun kleintje, maar dat is echt niet nodig. Als je alles goed organiseert, loopt het wel van een leien dakje!

Enkele tips voor ouders die met jonge kids en de wagen reizen:

  • Voorzie een verzorgingstas met alle essentiële zaken voor onderweg (pampers, vochtige doekjes, flesjes en voeding…).
  • Neem wat speeltjes mee om je kleintje te entertainen.
  • Ga naast je kleintje zitten of installeer een speciaal spiegeltje zodat je je kindje kan zien.
  • Stop regelmatig zodat je kindje de beentjes even kan strekken.
  • Leg eventueel een dun lakentje op je kleintje als de airco de hele tijd opstaat.
  • Met de wagen reizen heeft als voordeel dat je heel veel kan meenemen. Een dakkoffer kan je helpen om nog extra spullen in kwijt te kunnen.

Voor meer vakantiekiekjes, check mijn Instagrampagina.

Liefs,

Michelle

1 Comment on Onze eerste gezinsvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *