Op uitnodiging van een Puur PR stappen we na schooltijd snel in de auto, op weg naar Amsterdam. We hebben haast en gaan naar Creative Haus, waar mijn dochter en ik een superleuke kookworkshop gaan volgen. Dit allemaal naar aanleiding van de lancering van Little Chef, een nieuwe lijn met kookboek en elf handige keukenhulpjes, van het mooie Belgische merk Lilliputiens.

Het belooft een leuke middag te worden. We worden ontvangen door Puur PR en ook Katrien en Ann van Lilliputiens zijn aanwezig. Er lopen vrolijke kinderen rond en de mama’s worden snel voorzien van heerlijke verse munt- en gemberthee. De nieuwste keukenhulpjes van Little Chef liggen al klaar en al snel veranderen de kinderen in echte bakkertjes, met een sloof en een koksmuts.

Little ChefLittle Chef

Little Chef en de onweerstaanbare ronde zandkoekjes

Het leuke aan deze middag is, is dat de kinderen alles zelf mogen doen. Ze beginnen met koekjesdeeg maken. Het worden onweerstaanbare ronde zandkoekjes, een van de twaalf recepten, die je in het kookboek kunt vinden. En zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan spelen met deeg en daarna je vingers aflikken? Nadat het deeg in de koelkast is gezet, staat de tweede activiteit op de planning.

Little Chef Little Chef Little Chef

Little Chef en de chocoladetaart van Alice

Het is tijd om de chocoladetaart van Alice te bakken! Met Ophélie de eierscheider hebben de kinderen in no time het eigeel gescheiden van het eiwit. Ik kijk er een beetje jaloers naar, want dat is een super handig dingetje. Roeren…cacao erbij…nog meer roeren en dat allemaal met behulp van de Lepel van Alice de vossin en de klopper van César. Dan mogen de kinderen het beslag in de snuit van César doen en wordt het de oven ingeschoven. En dan is het tijd voor een verrassing!

Little ChefLittle Chef Little Chef Little ChefLittle Chef

Smullen maar

De heerlijkste koekjes en chocoladetaart worden geserveerd en ik moet zeggen, inderdaad om je vingers bij af te likken! Even een rustmomentje, al is er zoveel moois te zien van Lilliputiens, dat de kinderen al snel overal gaan kijken. Nog even en dan kunnen onze eigen koekjes gebakken worden. Super leuk, want met de nieuwste stempels en deegrollertjes op maat gaat dat makkelijk en snel. In no time heb je de lekkerste koekjes met Georges, Louise, César of Alice erop.

Little Chef Little Chef Little Chef

Lilliputiens

Ik raak in gesprek met Katrien van Lilliputiens en zij vertelt dat er bewust voor gekozen is, om Little Chef op deze manier te lanceren. Ze vinden het heel belangrijk om te zien hoe kinderen in de praktijk gebruik maken van de bakspullen en hoe het ontvangen wordt. Ook licht zij een deel van de nieuwe collectie toe, die ik dus al heb mogen bewonderen. Ik was al fan van dit mooie merk, maar ben nu helemaal enthousiast!

Tot slot

Na deze leuke workshop hebben mijn dochter en ik ervaren, dat bakken een fluitje van een cent is, met Little Chef. Ik neem een dolblij bakkertje mee naar huis en onderweg snoept ze stiekem van haar zelfgebakken koekjes en haar chocoladetaartje. Net op het moment dat ik het niet zie. En zo hoort het.

Liefs, Mascha

Fotocredits: Mascha

4 Comments on Lilliputiens lanceert Little Chef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *