Morgen, vrijdag 29 september, is het Dress Red Day. Draag rood en vraag hiermee aandacht voor hartproblemen bij vrouwen. En die aandacht is hard nodig! Want wist jij dat er in Nederland elke dag 56 vrouwen overlijden aan de gevolgen van hart- en vaatziekten? 

Hart- en vaatziekten bij vrouwen

Hart- en vaatziekten zijn niet alleen mannenziekten. In Nederland overlijden meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Wereldwijd is het bij vrouwen doodsoorzaak nummer één. In Nederland overlijdt 1 op de 4 vrouwen aan een hart- of vaatziekte. Bij veel vrouwen worden de signalen dat er iets mis is met het hart (te) laat herkend. De klachten kunnen bij vrouwen namelijk anders zijn dan bij mannen. Die aandacht is daarom hard nodig! Dus doe mee en draag rood. Alles kan en alles mag, zolang het maar rood is!

dress red day

De Hartstichting

De Hartstichting wil dat minder mensen vroegtijdig hart- en vaatziekten krijgen of eraan overlijden. Ook het ongemak en leed dat patiënten en hun naasten ervaren, willen zij verminderen. Daar zet de Hartstichting zich elke dag voor in. Dat doen ze door patiëntenzorg te verbeteren, te bevorderen dat de jeugd gezonder gaat leven en door baanbrekend onderzoek naar hart- en vaatziekten te laten doen. Én ze hebben de Dress Red Day in het leven geroepen. Want hoe meer mensen helpen in de strijd tegen hart- en vaatziekten, hoe meer zij kunnen bereiken.

Doe mee en dress red!

Doe jij morgen ook mee? Laat het de wereld zien! Post een selfie en deel deze met #dressredday! Niks roods in je kast? Geen nood! Speciaal voor de gelegenheid maakte de Hartstichting ‘Laat je hart zien’ shirts, die je kunt bestellen op hun website. En ben je benieuwd naar andere acties voor het vrouwenhart? Of wil je zelf een actie starten? Kijk dan op het actieplatform van de Hartstichting en wie weet vind je wel een leuke actie bij jou in de buurt.

X,
Simone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code